Close
thuis onderwijs voor groep 1 tot groep 8

Thuis leren doe je met Squla

Squla is een app op de laptop of tablet, waar op kinderen van groep 1 tot 8 lessen kunnen volgen. Het gebeurt op een vrij speelse manier. En online, hun favoriete plek.

squlaSchool

Keira is een mega slimme meid, en door haar volwassen taalgebruik, ook regelmatig overschat in haar kunnen. Nou is zij liever bezig met tekenen, zingen en dansen, dan met saaie sommen bijvoorbeeld. Ook is ze erg snel afgeleid, en lukt het gewoon allemaal niet zo. Er moest dus extra stimulans komen, voor het een probleem word.

Er werden boeken aangesleept, voorgelezen, coaching, chantage, alles is wel geprobeerd. Maar zij kwam dus zelf met Squla aan, en dus zijn we daar meteen achter aangegaan.

Squla

Ze is nu pas begonnen, en je gelooft het of niet, het knopje is ergens omgegaan. Dit kan de leeftijd zijn, het kan van alles zijn, maar ik kan je vertellen dat haar meester erg blij is met de ontwikkelingen. En wij allemaal eigenlijk.

Met veel plezier pakt ze lekker haar tablet op de bank of op bed, en doet mee met allerlei spelletjes. Hoe meer punten hoe beter. Ze leert over van alles en nog wat, en zuigt het op als een spons. Ik sta serieus versteld van haar ontwikkeling met lezen, en dingen die ze weet. En wat natuurlijk een logische ontwikkeling is: door beter te lezen, kan ze ook beter schrijven. Ze kan er waarschijnlijk beter zelf over vertellen:

Squla voor kleuters

Ik heb nog een kleintje van 6 thuis. Zij is net als grote zus best leergierig. Op Squla kan zij lesjes volgen op groep 2 of groep 3 niveau. Zo kan zij bijvoorbeeld puzzels maken, leren lezen, vergelijken en alles wat ze eigenlijk doen in groep 2 of 3.

Op het moment dat een kind misschien chronisch ziek is, of zoals nu dat iedereen thuis moet blijven, dan is het wel fijn als de kinderen toch door kunnen leren.

De CITO toets oefenen

Inmiddels zit Keira al in de brugklas. Maar heel makkelijk ging dat niet. De interesse die zij bij Squla liet zien, trok niet door op school zeg maar. Toen in groep 8 bleek dat het erop of eronder was, en ze alleen door extreem goed te scoren haar niveau nog kon aanpassen ging de knop om. Elke dag heeft ze een CITO toets gemaakt. Alle toetsen van groep 6 tot groep 8 heeft ze gemaakt op Squla.

Ze scoorde op haar laatste CITO toets lekker boven het Nederlands gemiddelde, en dus kon ze naar een iets hoger niveau wat zij heel graag wilde. Gelukkig blijkt op school dat het niveau waar ze nu op zit idd nog veel te laag is en ze mag er nog 2 omhoog.

 

Wat is Squla?

Squla bewijst dat het kan: leuk leren in alle schoolvakken, voor groep 1 t/m 8. Al bijna honderdduizend kinderen oefenen thuis met de online spellen en quizzen.

 • Meer dan 70.000 quizvragen in alle vakken
 • Spelenderwijs kennismaken met de Cito-vraagstelling
 • Het beste van leerkrachten én game-ontwikkelaars
 • Voor ouders ook een account om mee te kijken
 • Alleen of tegen elkaar spelen

Lees ook:

 1. Ze beginnen weer!! De Cito Toetsen
 2. Het eindexamen en de gevreesde CITO toets staan weer voor de deur!
 3. De gevreesde CITO toets | Zo kun je helpen het makkelijker te maken
 4. De wereld rond met het Ravensburger Tiptoi starterset boek Wereldatlas
 5. Spelend leren met de tiptoi en andere leuke tips
 6. De Squla ouder controle

digitaal leren met Squla

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “Thuis leren doe je met Squla

 1. Wat goed zeg! Als ik dit zie, dan vraag ik me echt af of dat iPad onderwijs van Maurice de
  Hond ook niet gewoon een heel goed idee is.

 2. Wat een schatje is Keira 🙂 Wij hebben Squla twee jaar geleden een tijdje geprobeerd, toen Ewan nog in de kleuterklas zat. In het begin vond hij het superleuk, maar daarna werd het wat minder. Ik vind het zelf een hele goede app. Nu hij in groep 4 zit, lijkt het me wel leuk om het weer te proberen, sluit misschien beter aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang