Beter slapen tijdens de overgang -of er vlak voor- doe je zo!

Tenminste.. zo? Nee, helaas niet zo. Maar dit zijn echt wel goede tips bij beter slapen tijdens de overgang of in de perimenopause. Het heeft wel wat werk van jezelf nodig, en zoals altijd bij twijfel een dokter inschakelen. Ik ben dat niet. Ik ben druk bezig met een studie om mijzelf officieel coach te kunnen noemen na jarenlang research op alles wat met hormonen te maken heeft. Naast de eigen ervaringen natuurlijk.

Wat betekent goed slapen tijdens de overgang

Ideaal gezien zouden vrouwen van 40+ ongeveer 7 uur ongestoorde slaap moeten hebben. Sommige doen het beter op 6, en andere hebben er 8 nodig. Het belangrijkste is dat je uitgerust wakker wordt. Dat je fit en energiek bent. De hele dag uitgeput, snel geïrriteerd of onhandigheid zijn geen goed teken.

Slaap apneu is echt een ding als je ouder wordt, vandaar dat als je echt klachten hebt je zeker eerst een dokter moet spreken om het 1 en ander uit te sluiten.

Tips om beter te slapen tijdens de overgang

Nummer 1 is echt je bed en dekbed. Dit wordt zo ontzettend onderschat. Ligt je matras wel lekker? Kom je mega stijf je bed uit? Dan is het tijd voor een andere matras.
Ik zelf wordt helemaal gek als ik geen goed hoeslaken heb. Ze kriebelen, of zweten. Allemaal dingen waardoor je niet goed slaapt. Denk ook aan je hoofdkussen. Een goed hoofdkussen voorkomt nek en hoofdpijn.
Daarnaast natuurlijk je dekbed. Niet te zwaar, of te licht? Houd hij je goed warm in de winter? Misschien is een winterdekbed een idee? Ik slaap de laatste tijd met hele dikke sokken omdat mijn voeten niet warm worden, wij hebben dus een winterdekbed besteld want ik kan niet tegen slapen met sokken.
Zorg ook dat je kamer op een goede temperatuur is en dat je overdag even doorlucht zodat je kamer frisse lucht heeft. Een nette kamer geeft rust, slapen met de was van een week die nog gevouwen moet worden op je bed, niet.

Beter slapen tijdens de overgang

Beweging en voeding

Jongens, ik vind het echt vervelend om zo in herhaling te vallen terwijl ik mijzelf er ook niet aan hou. Maar je kwam hier voor de tips, dus ik geef ze. Probeer per dag minimaal een half uur te bewegen. Een uur is nog beter. Denk aan wandelen, zwemmen, hardlopen, fitness of doe een yoga les voor de TV. Je kunt ook een spelletje spelen als Just Dance 2021 en lekker dansen. Maar het liefst niet vlak voor het slapen gaan want het geeft ook nog eens energie.

Eet in de avond niet te zwaar, hierdoor slaap je echt slechter. Ook heel pittig of heel zoet zorgt ervoor dat je niet echt lekker slaapt. Die foodcoma kun je beter wat eerder op de dag hebben als je die perse nodig hebt. Denk aan je vitamines! Producten als kurkuma, tomaat, paprika, cocosmelk of bijvoorbeeld warme gemberthee zijn super om de hormonen rustig te houden waardoor je minder opvliegers hebt.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips! Slaap lekker.

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven