Close

Hier zijn 8 tips voor beter slapen voor 40 plussers.

Dat je niet vooruit te branden bent na een slechte nacht is duidelijk. Maar als elke nacht een drama is van korte uren, onrust, opvliegers en voor je het weet zit je alweer 3 uur te scrollen, dan moet er echt wat veranderen. Beter slapen heeft niet alleen effect op je humeur, maar het voorkomt allerlei ziektes, stress, slechte concentratie, aankomen.. 

Hier zijn 8 tips voor beter slapen voor 40 plussers.

Het mag dus duidelijk zijn hoe belangrijk slaap is. Kijk ze zeggen dat ouderen minder slaap nodig hebben, maar tussen de 40/55 heb je juist die uren slaap wel echt nodig. Je lichaam gaat door zoveel veranderingen weer, je bent net een puber. Onderschat beter slapen niet, want die klachten komen in zoveel vormen!

beter slapen

Er zijn veel sterke slaappillen te vinden om je te helpen waar het echt nodig is. Je kunt zelfs online prima effectieve slaapmiddelen zonder recept krijgen. Ik raad je wel echt aan om niet zomaar wat te nemen, doe je research, vraag een huisarts om advies, of begin met de tips hieronder.

  1. De eerste tip heeft te maken met regelmaat, Probeer elke dag op een vast tijdstip naar bed te gaan. Hierdoor train je je lichaam om op een bepaalde tijd rust te krijgen, waardoor je beter zult slapen, en goed uitgerust zult opstaan. 
  2. Sommige mensen gaan er prat op dat ze maar een paar uurtjes slaap nodig hebben. Acht uren per dag slapen is geen mythe, het is gewoon goed voor je lichaam en geest om voldoende slaap te krijgen, vooral na je 40e jaar 
  3. Je kunt beter slapen vergeten, als je het tot een gewoonte maakt kort voor het slapen gaan te eten en te drinken, omdat je lichaam tijd nodig heeft om voedsel te verwerken, en dat gaat moeilijk met een volle maag. Hierdoor zul je problemen hebben om in slaap te vallen. 
  4. Zorg ervoor dat je slaapomgeving schoon en fris is, beter slapen is moeilijker als je in een chaotische ruimte moet slapen. Spray een fijne geur in je kamer, of juist de zuiverende luchtspray bijvoorbeeld van Puressentiel met 41 verschillende essentiële olies om de lucht frisser te houden. Hier merken wij echt wel verschil dat je wat relaxter bent en het ademen makkelijker lijkt. Wij zijn namelijk allemaal voor van alles zwaar allergisch.   
  5. Voor beter slapen is de juiste verlichting, temperatuur en vochtigheid in je  kamer erg belangrijk. Neem hier de tijd voor. Schaf dimlampen aan, haal een vochtigheidsmachine of lucht zuiveringsapparaat, leg een lekker kleed neer (of juist niet!). 
  6. Als je ‘s avonds moet werken, en ‘s morgens moet rusten is het goed om je kamer zo donker mogelijk te maken, door de ramen te sluiten, en donkere gordijnen te hangen. In zo een specifiek geval stimuleer je beter slapen door zonlicht of ander licht van buiten tegen te houden. 
  7. Je bed en matras zijn erg belangrijk voor beter slapen, een te zacht matras kan je letterlijk een nachtmerrie bezorgen, of een bed dat te smal of gewoon te klein is. Check hier handige tips om de beste matras te vinden.
  8. Sommige mensen vinden het heerlijk om te luisteren naar het geluid van stromende regen of rustgevende muziek om in slaap te vallen. Zowel muziek als natuur geluiden zijn gratis te downloaden op verschillende sites van het internet. Een aanrader als je zo in slaap kunt vallen.

Bonustip:

Slaap is belangrijk voor jong en oud. Baby’s slapen veel, omdat ze moeten groeien. Voor ouderen is het belangrijk om voldoende en goed te slapen, omdat het lichaam die rust nodig heeft om te herstellen. Je moet er dus alles aan doen om beter slapen te stimuleren.

Slaap lekker!

beter slapen overgang
Beter slapen voor 40 plussers

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “Hier zijn 8 tips voor beter slapen voor 40 plussers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang