Close
online bijles krijgen

Hoe zit het nu met bijles tijdens de corona crisis?

Niet alle kinderen leren makkelijk. Sommige kinderen willen wel echt hoger komen, of gewoon niet blijven zitten. Hoe zit het dan met bijles tijdens de corona crisis?

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat het normale leven stil ligt. Dit is niet alleen terug te zien bij de vele winkels in ons land, maar ook bij de onderwijsinstellingen.

Veel onderwijsinstellingen zijn op dit moment nog gesloten. De scholen die al wel weer open zijn bieden vaak een aangepast lespakket aan. Dit lespakket is toch anders dan je normaal gesproken gewend bent. Een van de beste manieren om toch je kennis bij te spijkeren tijdens de corona crisis is door online bijles van Bijles Aan Huis te volgen. Wij laten je hier in dit artikel wat meer over zien. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.online bijles

De voordelen van bijles tijdens de corona crisis

Voordat we ingaan op de vraag wat je nodig hebt voor bijles, is het handig om even stil te staan bij de vraag waarom het handig is om bijles tijdens de corona crisis te volgen.

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je dankzij bijles geen vertraging meer oploopt. De toetsdata zullen namelijk niet gaan verschuiven. De toetsen en examens worden ofwel in kleine zaaltjes gehouden ofwel in een online omgeving. Door te kiezen voor bijles zul je in staat zijn om bij te blijven. Op die manier is het mogelijk om ook de lastige vakken te kunnen halen. Daar komt bij dat bijles je in staat stelt om op een eigen manier te leren. Je kunt de bijlessen namelijk altijd terugkijken. Dit stelt je in staat om even terug te gaan naar een punt wat je lastig vond. Zo kun je beter oefenen.bijles corona crisis

Wat heb ik nodig voor online bijles?

Wil je nu zelf met online bijles van Bijles Aan Huis aan de slag, dan zal je wel over een aantal dingen moeten beschikken. Op de eerste plaats heb je een laptop of PC nodig met een sterke internetverbinding. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de verbinding er halverwege mee ophoudt.

Naast een laptop of PC moet je over een microfoon beschikken. Bij een laptop zit deze eigenlijk altijd al ingebouwd in het apparaat zelf. Voor een PC kan het handig zijn om een paar oordopjes te gebruiken van je telefoon. Hier zit namelijk vaak een microfoontje in. Hoewel het handig is om een webcam te hebben is dit niet verplicht. Je kunt het dus ook zonder doen als je dit fijner vindt. Je kunt zo leren op een manier waar jij je comfortabel bij voelt.

Voor wie is online bijles bedoeld?

Nu je weet wat je nodig hebt voor online bijles is het tijd om te kijken naar de vraag voor wie online bijles een verstandige keuze kan zijn. Bijles is mogelijk voor alle leerlingen die les hebben aan het basisonderwijs of aan het voortgezet onderwijs.

Binnen de verschillende niveaus zijn er talloze vakken te vinden. Zo kan je onder andere bijles krijgen als je moeite hebt met wiskunde, scheikunde, geschiedenis of natuurkunde. Maar ook met talen, zoals Engels, Duits en Grieks.

Kies je voor een bijles wiskunde dan krijg je een iets andere online omgeving. Dit heeft te maken met het feit dat je de formules niet zo eenvoudig via Skype kunt laten zien. 

Tips voor bijles tijdens de corona crisis 

We hebben een aantal handige tips voor alle mensen die erover nadenken om zich aan te melden voor bijles tijdens de corona crisis.

De eerste tip is om goed je best te blijven doen. Enkel het feit dat je op dit moment noodgedwongen thuis zit, is geen reden om niet je best te doen. Probeer dus om na het volgen van de bijles altijd te blijven oefenen. Alleen door te oefenen zul je beter worden in het vak waar je moeite mee hebt.

De tweede tip is om een vaste tijd in te plannen, het liefst een normale schooltijd. Door routine te houden zal het niet voelen alsof je thuis zit, maar lijkt het alsof je op afstand school volgt (wat je in principe ook doet). Zet dus de wekker, sta op en doe normale kleren aan. Door het te behandelen als een soort school haal je er het meeste uit.

Succes!

bijles in 2020

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang