Close
groen behang

Creëer een bijzondere kinderkamer met behang

Hoe mooi verf ook kan zijn, met behang kun je echt een bijzondere kinderkamer maken. Er zijn zoveel kleuren en printen behang, dat zul je nooit kunnen na verven als je geen kunstenaar bent.

De sfeer voor een bijzondere kinderkamer

Ik heb hieronder 3 verschillende sferen gemaakt om een kinderkamer een totaal andere look te geven. Ik denk dat je met Design behang een echt unieke sfeer kunt geven en er zo een extra bijzondere kinderkamer van kunt maken. Net even wat anders dan de standaard kinderkamer.

Nog een reden om behang te nemen, en dat is precies de reden waarom wij behang nemen, is als er bijvoorbeeld op de muur getekend is. Of als de vorige bewoners een rare glitterverf gebruiken waar niet zonder belachelijk veel werk over heen te verven valt. Met behang is zo een probleem snel, efficiënt en mooi opgelost.

1. Zeg het met bloemen en planten

Bloemen en planten in een kinderkamer staan super lief en kindvriendelijk, zonder meteen heel kinderachtig te zijn zeg maar. Voor kinderen in de leeftijd vanaf ongeveer een jaar of 8 die opeens alles “kinderachtig” vinden is dat een mooie optie waar ze eigenlijk niet te oud voor worden omdat tijdloos is. Ik heb mijn oog laten vallen op de soort van ronde behang posters van KEK Amsterdam behang. Je bedekt een groot deel van de muur, maar houd toch nog veel witruimte over. En ik vind ze toch zo mooi, ze geven toch weer iets speels mee.

bloem behang

2. Dieren in de bijzondere kinderkamer

Mijn kleinte houd heel veel van dieren. Maar in plaats van de felle kleuren, of cartoonachtige prints, kun je ook kiezen voor een Jungle behang in wat rustigere kleuren. ZO krijg je die sfeer, zonder dat je na een jaar moet vervangen omdat het voor “baby’s” is.

3. Houd het lief met zachte vormen en kleuren

Felle kleuren in een kamer bij een kind die al snel druk is, is sowieso geen goed idee. Rustige, serene kleuren bevorderen stemming en slaap. Zo is bijvoorbeeld Groen behang ideaal bij iemand die zich erg druk maakt, of zich down voelt. Het stimuleert ook het leren. Eigenlijk ideaal in een puberkamer.

Zoals je op de voorbeelden ziet geeft behang echt een unieke sfeer aan een kamer. Voor een kind om zich terug te trekken, en veilig te voelen in zijn kamer is het belangrijk dat er niet te veel prikkels zijn. Waarschijnlijk is dat er al genoeg door speelgoed en de mobiele gadgets.

Heb jij ook een bijzondere kamer? En gebruik je behang of verf? Ik hoor het graag in de comments!

Liefs

jungle behang

 

 

 


Lees ook:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang