Zo scoor je tijdens de koopgekte van Black Friday

Black Friday in Nederland tips

Rechtstreeks vanuit de US hebben wij ook hier Black Friday omarmt. Je zult hier de aankomende weken zeker nog meer over vinden! Hoe je het beste te werk kunt gaan lees je hieronder..

Mensen zijn koopjesjagers.

Als we iets voor minder kunnen krijgen dan lijkt het alsof onze hersenen een stofje afgeven dat ons verandert in primitievelingen. Schreeuwende reclameborden voeden dit stofje en zetten ons aan tot de jacht.

Bedrijven maken gretig gebruik van onze zoektocht naar de voordeligste aankopen en haken daar handig op in door te smijten met aanbiedingen en evenementen die je niet mag missen. Het mooiste is uiteraard als je naar huis gaat met tassen vol spullen die je eigenlijk niet nodig hebt.

En waarom niet? Het is toch geweldig als je die ene mooie jas of broek voor de helft van de prijs kunt kopen? Of als je al lange tijd spaart voor een spelcomputer en je deze plotseling kunt kopen, ver voor de verwachte datum waarop je had gerekend? Binnenkort kun je je kans grijpen, want vrijdag 29 november is het Black Friday 2019!

Wat is Black Friday?

Dit fenomeen is overgewaaid uit Amerika. Aan het eind van het jaar doen mensen massaal inkopen voor de feestdagen, dus schrijven de winkeliers hun winst met zwarte inkt in de boekhouding, verliezen worden met een rode pen genoteerd. Ze zetten hun producten met een flinke korting in de schappen om zoveel mogelijk mensen naar hun winkels te lokken, dit gebeurt traditioneel op de vrijdag na Thanksgiving.

Eerst zijn de Amerikanen dankbaar voor alles wat ze hebben, en na het eten gaan ze voor de winkels liggen. Het is 1 van de meest bizarre dingen die ik ooit heb gezien in de US.

Aan deze redenen heeft Black Friday zijn naam te danken, inmiddels uitgegroeid tot een traditie waar consumenten wereldwijd graag aan meedoen. De naam wordt ook toegeschreven aan de verkeersdrukte dat de dag na Thanksgiving met zich meebrengt.

Inkopen met een laag budget

In Nederland begint, net zoals Halloween, deze traditie langzaam maar zeker vorm te krijgen. Winkeliers in ons land liften mee op de media aandacht dat Black Friday krijgt en zetten borden als ‘Black Friday sale!’ in de etalages. De kortingen in Amerika kunnen oplopen tot wel 75%, in ons land is dat vaak beduidend minder, maar dat neemt niet weg dat ons volkje zich massaal naar de warenhuizen laat lokken voor de mooiste aanbiedingen.

Maar Nederland zou Nederland niet zijn als wij er niet vaak nog een paar dagen of zelfs een week aan vastplakken. Die hele Thanksgiving laten we ook nog even in de US.

Hoe krijg je de beste deals?

Ook op Black Friday kun je nog besparen. Winkels doen het over het algemeen een week over. Maar bijvoorbeeld de Media Markt doet helemaal mee met de media gekte en daar is Black Friday echt gekkenhuis. Dat betekent een aantal uur voor openingstijd echt al aanwezig zijn.

Denk bijvoorbeeld ook aan de Lidl folder volgende week al. Daar kun je vast voorbereiden op wat er gaat komen. Ook de Plus folder volgende week staat al vol met aanbiedingen.

Zoek je favoriete winkels online op en kijk wie er mee doen. Vanaf wanneer en vanaf hoe laat is belangrijk. Je kunt nu denken zo een vaart zal het niet lopen maar dat doet het dus echt wel!

Handig is om de huidige prijzen van de artikelen die je wilt even te noteren of wat screenshots te nemen. Er zijn best wat winkels die rustig de prijs met 60% verhogen en dan gillen 50% sale. Mag niet, gebeurt wel. Het draait nu om deals natuurlijk!

Veel succes, ik ben benieuwd naar jouw koopjes!

tips black friday Nederland

 Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like