Close
Volg nu die cursus en verbeter jezelf

Blijf jezelf verbeteren met een cursus

Op veel werkgebieden is het voor veel van ons nu wel pittig qua werk. Helemaal als ZZP’er wordt het moeilijker om iemand in te huren voor zaken waar je zelf geen verstand van hebt. Ook als blogger moet je continue jezelf verbeteren door middel van cursussen en heel veel webinars die ik volg.

We leven in een tijd waar stilstand achterblijven betekent. Nou weet ik dat er heel veel mensen zijn die zich erin berusten om dan maar af te wachten wat er nu gaat gebeuren. Maar dat is echt een beetje zonde van je tijd. Als straks de tijd komt dat je weer aan het werk kunt, of dat er weer meer te doen is, zal er een flinke concurrentie strijd komen. Je kunt daar gewoon maar beter op voorbereid zijn.

Moet ik dan een cursus volgen?

Wanneer je kan? Zeker weten!
Wat ik al zei, ik ben blogger. Ook hier zijn adverteerders minder happerig om te adverteren. Marketing is vrijwel het eerste wat wordt wegbezuinigd. In mijn lijn van werk is het dus goed om te zorgen dat ik mijn blog verbeter, en eventueel andere talenten ga aanboren. Ik zie echt wel hoe mensen mij voorbij razen. Bij bloggen kun je dus denken aan een Pinterest cursus, of bijvoorbeeld een WordPress cursus.

Ik heb echt jaren geleden een Photoshop cursus gevolgd. Hier heb ik nog steeds profijt van. Ik ben geen artiest, maar ik kan echt wel een foto bewerken en er iets leuks van maken. Zo volg ik ook veel webinars en online cursussen op het gebied van Pinterest, Instagram en design. Nu ga ik binnenkort leren hoe ik video’s kan maken. Je wilt toch bij de trends blijven, en ik vind praten voor een camera reuze ongemakkelijk.

Het zou mij erg leuk lijken om dus ook After Effects te doen via Grafische Cursussen. Hier leer je om special effects in een video toe te voegen, of bijvoorbeeld teksten, plakken en knippen. Je kunt dan echt wel een leuk filmpje maken, er worden zelfs speelfilms mee gemaakt. Zelfs als niet blogger is het fijn als je een eigen bedrijfsfilmpje in elkaar kunt zetten. Veelzijdigheid is key.

InDesign is ook zo een cursus die ik erg graag had willen volgen (ik zou vandaag gaan, maar dochter moet een corona test doen). Ik moet de hele dag nieuwe pinplaatjes maken, de stories op Instagram worden steeds gelikter, en ik heb best moeite om het allemaal bij te houden. Met InDesign leer je flyers, posters en dat soort grafische dingen te maken. Ideaal dus. Je leert ook hoe je het moet opslaan zodat het correct bij de printer aankomt. Wat je hiermee ook kunt doen is zelf een logo ontwerpen, of zelfs leuke designs voor je eigen merchandise. Dit is iets wat ik al heel lang wil. Eigen merchandise.

Grafische Cursussen bied je heel veel mogelijkheden op grafisch gebied als Photoshop, InDesign, Premiere, Lightroom en Illustrator. Zo kun je zelf de klanten ook meer bieden. Of als je het echt leuk vind en er goed in bent, als extra service aanbieden.

Tip! Mary Lou volgde de Photoshop cursus en schreef hierover een uitgebreid verslag.

Jezelf verbeteren

Jezelf verbeteren met een cursus is dus niet alleen goed voor je portemonnee maar ook zeker voor jezelf. Kijk eens in jouw vakgebied hoe je jezelf zou kunnen verbeteren. Of welke cursussen je kunt volgen om uit te breiden. Misschien kun je daardoor jezelf online beter profileren, en zo je werk verschuiven. Het zou heel goed kunnen dat een omscholing beter bij jou past.

Vind je een cursus meteen teveel of weet je nog niet wat je kunt doen, dan raad ik je zeker aan om jezelf in te lezen. Zet voor jezelf neer waar je goed in bent, en waar je hulp bij kunt gebruiken. Wat zou je graag willen doen qua werk, en wat absoluut niet. Dit is een prima tijd om jezelf daarin te oriënteren. Lees reviews, zoek op waar er veel werk is en waar niet. Kijk op de vacature sites bij de baan die je zou willen hebben, wat de vereisten zijn. Zo kom je al een heel stuk verder bij je uiteindelijk doel.

Succes!

Blijf jezelf verbeteren voor meer kansen

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang