Close

Blijf van mijn lijf | Voor vrouwen en mannen die mishandeld worden

Op 14 oktober was er in het Koninklijk Instituut van de Tropen, in Amsterdam, een Symposium ter ere van het 40 Jarig bestaan van Het blijf van mijn lijf huis. Koningin Maxima was hierbij de eregast. Zij heeft ook als eerste de app I can aangezet. Een app die je kan helpen als je thuis mishandeld word, dmv een dagboek, hulp tips, nummers etc. Koningin Maxima ging ook in gesprek met de mensen die er werken en de slachtoffers. 

Op het symposium waren vele sprekers die je vertelde over het blijf van me lijf huis en hun bewoners. Vele statistieken die hard binnenkomen. Ook was er een live skype sessie met Cindy uit de US, zij vertelde wat er daar word gedaan bij mishandeling, en over Google en Facebook die actief helpen bij het beschermen van mensen.

Heel apart was dat een vrouwtje mij herkende omdat ik zo op mijn moeder leek, ook al had ze mijn moeder al zeker 35 jaar niet meer gezien! Ze bleken samen te hebben gestreden met de Dolle Minas. Ook daar zal ik binnekort wat over schrijven. Want hoe cool is het om te horen dat je moeder heeft gestreden voor de rechten van de vrouw? Hoe vreemd dat ze zich wel liet rammen en manipuleren?

Hoe kwam ik bij het blijf van mijn lijf huis?

Een tijdje terug was een vriendin van mij op zoek naar iemand die beeld en tekst zo kon bewerken dat het mooi bij elkaar paste. Lara (fotografe) en ik zijn toen uitgekozen om te mogen helpen. Voor mij was het erg belangrijk om hier aan mee te werken.  De foto’s waren pijnlijk, het verdriet en angst die vele uitstralen, raakt je diep. Hun teksten geven hun situaties duidelijk en treffend neer.

Helaas heb ik van dichtbij meegemaakt wat het is als je moeder zwaar mishandeld word, geestelijk en fysiek. Zelf kan ik voor je uittekenen wat geestelijke manipulatie is. Soms, heel soms, en ook mijn moeder kan dat beamen, krijg je liever een stomp. Woorden doen geen pijn vind ik ook een vrij lege uitdrukking. Woorden doen juist enorm pijn, wel kun je leren er mee om te gaan, zodat ze je minder kunnen raken. Maar dat leer je helaas pas door ervaring.

Dat ik hierbij kon helpen was een soort van afsluiting. Het blijf van me lijf, is een instituut die zoveel goed doet voor kinderen en mensen die mishandeld worden, helpen mensen uit levensgevaarlijke situaties. Wist je dat er meer doden vallen door huishoudelijk geweld dan door de oorlog?

Als ik zou kunnen hielp ik alle vrouwen die dit mee moeten maken.

 

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang