Close
knus en groen het balkon 2020

Fleur het balkon op met bloemen en planten

Het is heerlijk om een lekker balkon te hebben maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je een vrolijk balkon hebt? Ga voor groen! Bloemen en planten zijn natuurlijk altijd mooi en passen goed bij een lekker groen balkon. Vandaag geef ik je tips om bloemen goed te gebruiken om zo je balkon op te kunnen fleuren.

Kies planten die bij het balkon passen

Een balkon heeft vaak een kleur of een sfeer. Het is aan te raden om te kiezen voor bloemen die bij die sfeer passen. Als je huis rood is, dan kun je het beste ook kiezen voor bloemen met een rode tint. Dit zorgt ervoor dat je eenheid creëert en dat zorgt er weer voor dat je balkon opfleurt. Ben je slecht met het onderhouden van bloemen en water geven? Dan kun je beter kiezen voor planten die weinig onderhoud nodig hebben. Je hebt verschillende potjes voor op je balkon die kunt vullen met allerlei planten om zo toch lekker variatie te hebben.zo heb je een groen balkon

Gebruik het hek/ de railing

Meestal wordt de railing gezien als het minst mooie deel van een balkon en daar kun je juist gebruik van maken. Je kunt namelijk het hek of de railing super goed gebruiken om met bloemen te versieren. Je kunt verschillende soorten bloemen gebruikt om het materiaal van het hek te verbloemen. Dit kun je doen door flexibele bloemen aan te schaffen die je om het hek heen kunt vlechten. Maar je kunt ook een bak kopen die je aan het hek hangt en die kun je vervolgens vullen met bloemen en planten naar keuze. Het is een goede manier om te zorgen dat je balkon echt een fijne sfeer krijgt.

Je kunt eventueel ook een scherm gebruiken zodat je de railing niet ziet. En dan een plankje erop vastmaken waar je weer de potten met planten of bloemen op kunt zetten. Ik vind het echt slim bedacht! Het geeft ook een soort van privacy, wat soms ver te zoeken is op een balkon. Ook een idee is een bamboemat langs de afscheiding te trekken. Dit heeft een net wat groenere look dan een scherm zeg maar.het balkon we gaan weer voor groen

Zet lekker veel potten neer

Vroeger op mijn balkon had ik altijd heel veel potten staan. Ik had geen groene vingers dus het waren voornamelijk grote planten die weinig onderhoud nodig hadden. Maar door een soort van bankbedje neer te zetten met lekker veel kussens, lampjes langs de railing en dus flink wat potten met planten en bloemen had ik echt mijn eigen mini paradijsje. Het hoeft dus ook niet altijd heel duur te zijn!

Heb jij een tuin of een balkon?

knus en groen het balkon 2020

 

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang