Meteen naar de inhoud

Mijn tips voor mooie foto’s op de blog (of social media)

compactcamera1 Mijn tips voor mooie foto’s op de blog (of social media)

De foto’s op de blogs moeten eigenlijk steeds beter en mooier. De foto’s op de blogs zijn wel iets waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Maar welke camera of apps zou je dan moeten gebruiken?

De camera

Zelf gebruikte ik heel lang de Canon 60D, die maakt natuurlijk briljante foto’s. Maar wat ik daarmee vervelend vond was dat je bij het vloggen het irritante zoomgeluid steeds hoorde. Ook vind ik het dan te zwaar om steeds overal mee naar te sjouwen, en dus eigenlijk gebruikte ik het alleen voor productfotografie. Maar daar heb ik nog een oude Canon Rebel voor, en die blijft favoriet. De 60D is dus uiteindelijk maar verkocht.

 

De compactcamera

 

Ik heb nog een vreemde voorliefde voor compact camera’s. Ze zijn lekker klein en licht, en bij een goede doen ze echt niet onder qua kwaliteit. Ben je fotografe en moeten de foto’s geprint worden of wil je ze uitgebreid nabewerken in photoshop bijvoorbeeld, dan maakt het een verschil. Maar veel fotografen hebben ook een kleine compact camera bij zich. Vaak voor de behind the scenes materiaal, of om bijvoorbeeld op straat de streetwear te fotograferen. Zo een kleintje pakt het toch wat sneller op automatisch, is veel lichter om mee te nemen, en is ook heel erg handig bij vloggen.

 

Zelf heb ik de Canon Powershot N2, die maakt haarscherpe foto’s, en past makkelijk in je zak. Ook is hij helemaal gemaakt voor de vlogger en kun je het scherm alle kanten op draaien en maak je de foto door de lens te schuiven. Echt een leuke gadget ook gewoon. Ik heb ook nog de Panasonic Lumix, maar die is iets minder van kwaliteit, dus die gebruikt mijn dochter eigenlijk wat vaker. De compact camera’s kun je vaak ook instellen op manual, dus je kunt ze rustig gebruiken voor productfotografie ook. Bij cameratools.nl kun je bijvoorbeeld ook verlichting etc halen, waardoor je een uitstekende foto kunt maken.

 

Goede verlichting is key!

 

De telefoon

 

Ik ben helemaal verliefd op mijn Sony Xperia XZ Premium. Echt zulke zuivere foto’s maak ik niet eens met mijn camera. Sterker nog, in Griekenland heb ik voornamelijk mijn telefoon gebruikt voor die super gave kleuren, en heb nog niet 1 keer een filter hoeven te gebruiken. Bovendien zit er 4K video op, en dat is echt super geweldig! Op de iPhone zit wel de portrait functie en die is zo super om jezelf of eten bijvoorbeeld op de voorgrond te zetten, en de rest erachter wat vager. Maar gelukkig kun je daar ook Snapseed voor gebruiken. Mijn favoriete app!

 

Tip! Lees hier meer over de perfecte selfie en welke apps je niet mag missen!

 

Shutterstock!

 

Nou zal ik heel eerlijk zijn, ik heb niet voor elk onderwerp de juiste foto. Die zoek ik dan op bij Shutterstock waar standaard 1000 foto’s staan die van heel hoge kwaliteit zijn. De foto’s van de camera’s bij dit artikel zijn bijvoorbeeld van Shutterstock. Je mag niet zomaar foto’s van het internet plukken, dit kan strafbaar zijn. Op de foto’s staat namelijk copyright. Je moet dus echt wel om toestemming vragen, of zeker weten dat ze vrij voor gebruik zijn. Een handige manier is dus om stockfoto’s te kopen.

 

Mijn favoriete app

Ik heb er al eerder over geschreven, maar ik kan echt niet zonder Snapseed. Hij maakt het wit wat witter, de kleuren net iets feller en warmer. Is je foto dus niet helemaal hoe je hem wilt, dan kun je toveren met Snapseed. Ook de nieuwe portret functie is echt de allerbeste voor een perfecte huid en briljante ogen.

Dit waren mijn tips voor goede foto’s op een blog! Welke gebruik jij? En heb jij nog vlog tips voor mij?

10 reacties op “Mijn tips voor mooie foto’s op de blog (of social media)”

  1. Ik steek ook best wat tijd in fotografie omdat ik ook een webwinkel met juweeltjes heb – dat programma Snapseed kende ik nog niet 🙂

  2. Ik hou het meestal toch boj mijn canon 6d… zwaar, dat wel, maar ik word blij van de kwaliteit en de mogelijkheden dat ik dat gewicht er heel graag bij neem 🙂

  3. Jasmijn Dennink

    Handige tips! Zelf gebruik ik de Panasonic Lumix g6. Het is alweer een oudere maar werkt echt super goed. Ik heb er een goede lens op zitten waar ik ook flink mee kan zoomen. Ik maak altijd mijn eigen foto’s en haal nooit iets van internet af. Bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: