Mijn tips voor mooie foto’s op de blog (of social media)

De foto’s op de blogs moeten eigenlijk steeds beter en mooier. De foto’s op de blogs zijn wel iets waarmee je jezelf kunt onderscheiden. Maar welke camera of apps zou je dan moeten gebruiken?

De camera

Zelf gebruikte ik heel lang de Canon 60D, die maakt natuurlijk briljante foto’s. Maar wat ik daarmee vervelend vond was dat je bij het vloggen het irritante zoomgeluid steeds hoorde. Ook vind ik het dan te zwaar om steeds overal mee naar te sjouwen, en dus eigenlijk gebruikte ik het alleen voor productfotografie. Maar daar heb ik nog een oude Canon Rebel voor, en die blijft favoriet. De 60D is dus uiteindelijk maar verkocht.

 

De compactcamera

 

Ik heb nog een vreemde voorliefde voor compact camera’s. Ze zijn lekker klein en licht, en bij een goede doen ze echt niet onder qua kwaliteit. Ben je fotografe en moeten de foto’s geprint worden of wil je ze uitgebreid nabewerken in photoshop bijvoorbeeld, dan maakt het een verschil. Maar veel fotografen hebben ook een kleine compact camera bij zich. Vaak voor de behind the scenes materiaal, of om bijvoorbeeld op straat de streetwear te fotograferen. Zo een kleintje pakt het toch wat sneller op automatisch, is veel lichter om mee te nemen, en is ook heel erg handig bij vloggen.

 

Zelf heb ik de Canon Powershot N2, die maakt haarscherpe foto’s, en past makkelijk in je zak. Ook is hij helemaal gemaakt voor de vlogger en kun je het scherm alle kanten op draaien en maak je de foto door de lens te schuiven. Echt een leuke gadget ook gewoon. Ik heb ook nog de Panasonic Lumix, maar die is iets minder van kwaliteit, dus die gebruikt mijn dochter eigenlijk wat vaker. De compact camera’s kun je vaak ook instellen op manual, dus je kunt ze rustig gebruiken voor productfotografie ook. Bij cameratools.nl kun je bijvoorbeeld ook verlichting etc halen, waardoor je een uitstekende foto kunt maken.

 

Goede verlichting is key!

 

De telefoon

 

Ik ben helemaal verliefd op mijn Sony Xperia XZ Premium. Echt zulke zuivere foto’s maak ik niet eens met mijn camera. Sterker nog, in Griekenland heb ik voornamelijk mijn telefoon gebruikt voor die super gave kleuren, en heb nog niet 1 keer een filter hoeven te gebruiken. Bovendien zit er 4K video op, en dat is echt super geweldig! Op de iPhone zit wel de portrait functie en die is zo super om jezelf of eten bijvoorbeeld op de voorgrond te zetten, en de rest erachter wat vager. Maar gelukkig kun je daar ook Snapseed voor gebruiken. Mijn favoriete app!

 

Tip! Lees hier meer over de perfecte selfie en welke apps je niet mag missen!

 

Shutterstock!

 

Nou zal ik heel eerlijk zijn, ik heb niet voor elk onderwerp de juiste foto. Die zoek ik dan op bij Shutterstock waar standaard 1000 foto’s staan die van heel hoge kwaliteit zijn. De foto’s van de camera’s bij dit artikel zijn bijvoorbeeld van Shutterstock. Je mag niet zomaar foto’s van het internet plukken, dit kan strafbaar zijn. Op de foto’s staat namelijk copyright. Je moet dus echt wel om toestemming vragen, of zeker weten dat ze vrij voor gebruik zijn. Een handige manier is dus om stockfoto’s te kopen.

 

Mijn favoriete app

Ik heb er al eerder over geschreven, maar ik kan echt niet zonder Snapseed. Hij maakt het wit wat witter, de kleuren net iets feller en warmer. Is je foto dus niet helemaal hoe je hem wilt, dan kun je toveren met Snapseed. Ook de nieuwe portret functie is echt de allerbeste voor een perfecte huid en briljante ogen.

Dit waren mijn tips voor goede foto’s op een blog! Welke gebruik jij? En heb jij nog vlog tips voor mij?Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Judith

  ja zeker!

 2. Renata

  Ik steek ook best wat tijd in fotografie omdat ik ook een webwinkel met juweeltjes heb – dat programma Snapseed kende ik nog niet 🙂

 3. Lien

  Ik hou het meestal toch boj mijn canon 6d… zwaar, dat wel, maar ik word blij van de kwaliteit en de mogelijkheden dat ik dat gewicht er heel graag bij neem 🙂

 4. priscilla

  Ik heb zelf een spiegelreflex camera. Ideaal voor het maken van productfoto’s en ik wil eigenlijk nooit meer iets anders.

 5. Manon

  Wat een goed artikel met fijne tips! Ik zorg er altijd wel voor dat ik met daglicht kan fotograferen

 6. MC Kleuver

  Bedankt voor je tips Judith. Misschien moet ik ze eens gebruiken, haha. Maar ik maak niet vaak foto’s voor mijn blog.

 7. Jasmijn Dennink

  Handige tips! Zelf gebruik ik de Panasonic Lumix g6. Het is alweer een oudere maar werkt echt super goed. Ik heb er een goede lens op zitten waar ik ook flink mee kan zoomen. Ik maak altijd mijn eigen foto’s en haal nooit iets van internet af. Bedankt voor de tips!

 8. Cassandra

  Kan ik de leer bij jou met snapseed? Want ik snap er geen hol van haha!

 9. amylia - Cookameal

  Beste tip die ik kan bedenken: altijd in daglicht fotograferen!

 10. Nicole Orriëns

  Als ik heel eerlijk ben doe ik maar wat. Ik gebruik mijn iPhone6 om foto’s te maken. Ik druk op het knopje, en dat is het dan wel.

%d bloggers liken dit: