Close

Blog Jaaroverzicht 2016

Gisteren plaatste ik mijn persoonlijke jaaroverzicht, en werd ik getagged door Joyce om een blog jaaroverzicht in te vullen. Precies wat ik al had willen doen, dus dit komt heel handig uit. Ik ben benieuwd of het is wat je had verwacht?

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Het allerleukste was wel de start up van Jumey! Echt heel veel leuke contacten gelegd, super enthousiaste reacties gekregen van andere bloggers, tot hele lieve kerstkaartjes van ook echt dankbare bloggers aan toe. Heel bijzonder, en zijn super enthousiast om meer te leren en groter te groeien. Ook heb ik echt met leuke bedrijven samen gewerkt voor Pink Press, ben ik naar leuke events geweest, en heb ik geweldige blog vriendinnen gemaakt, die nu gewoon mijn vriendinnen zijn.

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Ja zeker! Je moet zoveel bijhouden wil je echt groeien. Ik heb nog wat moeite met die organisatie. Social media is niet meer voor de leuk, maar iets wat je goed moet doen. De middenweg heb ik nog niet helemaal gevonden. Ook als ik meer reacties op mijn blog wil zal ik echt zelf socialer moeten worden.

De misgunnende en vinger wijzende betweters van bloggers vind ik vreselijk! Als ik wil dat iemand de baas speelt dan vraag ik mijn man wel om een sm spelletje. De rest moet zich niet zo met mijn zaken bemoeien. Dan heb je nog die politie bloggers die bij elke fout op hun fluitje blazen. Of die alles zo weten te vertellen dat je spontaan twijfelt aan je eigen kunnen, ze gedragen zich als de moeder gans van de blogwereld. Volg je niet hun opgelegde regels dan word je uitgekotst. Nou dat zijn dus de dingen die ik minder vind in het blogwereldje.

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ja echt wel, ik ben verslaafd aan statistieken. Ik houd alles bij! Niet alleen de bezoekers aantallen, maar ook waar ze vandaan komen, wat ze zoeken, wat ze lezen.. Dan houd ik mijn pa/da bij, en laatst leerde ik wat over mijn spam score en trustflow. Daar wil ik mij meer in verdiepen.

Ik was heel tevreden over mijn cijfers over 2016. Het doel is wel verdubbelen in 2017!

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Eigenlijk werk ik alleen samen met bedrijven als ik dat ook echt heel erg leuk vind. Zoals alle fashion samenwerkingen, of bijvoorbeeld met Eve voor mijn heerlijke matras waar ik elke dag nog van geniet. Ik krijg ook steeds meer beauty items, dat is toch pure verwennerij? De uitjes met mijn gezin vond ik ook zo ontzettend leuk! Of wat dacht je van een massage, heerlijk eten of yoga in de zon op het dak van het Volkskrant gebouw. Ook mocht ik bijvoorbeeld veel weggeven, hoe leuk is dat dan? Zelfs laarzen van ruim €400!! Ook ben ik influencer voor de Huishoudbeurs, wat inhoud dat wij heel nauw samenwerken met de huishoudbeurs voor leuke winacties, scoops en meer! Ik ben best wel heel erg verwend in 2016!

Wat zou je in 2017 helemaal anders willen doen?

Niet meer laten afleiden door wat anderen zeggen. Ik wil gewoon helemaal mijn eigen ding doen. Mijn lezers zijn het belangrijkste voor mijn blog, als zij het leuk vinden en graag lezen, waarom zou ik mij druk maken om wat 1 persoon zegt? Heel stom.

Wel wil ik minder uitgebreid bloggen. Niet meer over van alles en nog wat, maar mij houden aan de categorieën die er nu zijn. Dat iets beter uitwerken, en daarin alle vrijheid. Iets meer structuur en vaste tijden vind ik ook wel een dingetje.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Heb best wel wat indrukwekkende blogs gelezen, dus vergeef mij als je er niet bij staat!!

 • Het blog over cyberpesten heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik kan heel slecht tegen pesten en pestgedrag.
 • Ik kan de link niet zo snel vinden maar de blogs van Saskia over de prenatale depressie, zetten bij mij meteen het alarm aan. Zij is de eerste die ik ken die er zo open en eerlijk over schreef, en waardoor ik er eindelijk zelf open en eerlijk over durfde te zijn.
 • Het blog van Tamara over het speciaal onderwijs heeft bij mij de oogkleppen afgedaan. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder, en hopelijk mag ook mijn dochter volgende maand de stap maken. Maar door dit blog ben ik echt gaan onderzoeken wat het speciaal onderwijs precies in houd, en wat het zou kunnen doen voor ons.

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

Oh dat vind ik zo moeilijk. Vooral de persoonlijke blogs vind ik leuk, de blogs die spontaan in mij opkomen. Mijn hersenspinsels. Ik zou er meer van moeten doen. Ik laat mij nog wel eens afleiden door reviews of advertorials, en dan vergeet ik mijn gekke gedachten. Dat terwijl die juist het best gelezen worden. Stom. Ga ik gewoon een prioriteit van maken!

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2016?

Ik ben dit jaar 2x van domein veranderd dus kan het niet echt goed vinden, maar de blogs met de single mannen waren geen succes. Ze staan ook niet meer online.

Welk artikel is het best gelezen in 2016?

Net als in 2015 was het blog over de waisttrainer het best gelezen. Goede tweede is een vrij recent persoonlijk blog over het met mevrouw aangesproken te worden, en beetje aparte derde is sex waar kinderen bij zijn. Dit had ik geschreven naar aanleiding van een nieuwsartikel, en word soms met zulke bizarre zoektermen gevonden, dat ik in tweestrijd zit om hem eraf te halen. Een gouden oude is een review blog over de pop Cayla. Die kwam dit jaar in het nieuws doordat ze blijkbaar reclame afspeelt en opneemt wat je zegt voor reclame doeleinden. RTL nieuws hing zelfs aan de lijn!

Zonder filters krijg ik het nog niet echt wit zo een foto, zonder alles op te lichten. Tips kan ik wel gebruiken!

Wat zou je nog willen leren?

Ik zou wel mooie flatlays willen leren maken. Ook wil ik meer leren over SEO. En zit ik te twijfelen op een cursus Nederlands schrijven. Ik denk Spaans en Engels door elkaar, dat levert nog wel eens rare vertalingen op die niet iedereen begrijpt. Ik mix het met de chaos in mijn hoofd, en de gedachtenstroom van een echte ADHDer, en dan willen de zinnen niet altijd lopen zoals ze moeten. Ook vond ik spelling op school zo dodelijk saai.. Voor Engels slaagde ik met een 10 en voor Nederlands een mager 6je om je een idee te geven. Maar juist de lezers vinden het weer mijn charme. Dus ik twijfel nog even. Iemand mijn werk na laten kijken en zinnen aanpassen heb ik ook eens geprobeerd, maar toen vond ik het een heel saai verhaal worden. Je edit dan alle spontaniteit eruit. Ik kom er nog op terug! Heel belangrijk wil ik leren hoe ik meer reacties krijg op de blog ipv alleen op social media en via de mail?

Welke andere blogger zou je in 2017 (weer) willen ontmoeten?

Alle meiden van de app groep❤ Een aantal van de fit Instagrammers die ik volg. En zondag ontmoet ik VegaDutchie, ook zo een inspirerende blogger! Verder vind ik het altijd leuk om nieuwe bloggers te ontmoeten, en oude bekenden weer te zien. Laatst zag ik voor het eerst Geertje en dan is het net of je elkaar al wekelijks ziet ofzo. Heel apart. Dat heb ik met nog wel een paar bloggers. De meeste bloggers zijn dan ook gewoon echt net zo leuk als ze bloggen. Saai blog, saaie blogger. Leuk blog, leuke blogger. De meeste bloggers bloggen precies als hoe ze zijn, en dat is vaak erg gezellig.

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Een hele periode niet, maar de laatste maanden vind ik het echt weer heerlijk ook al is de inspiratie soms ver te zoeken. Maar het bloggen en de fotografie, joh dat beroep is op mijn lijf geschreven. Dat hoort bij mij.

Je belangrijkste doel voor 2017

Verdubbelen in alles! Statistieken, reacties, social media, inkomen, en leuke ontmoetingen! Ik geniet er van!

Dank je wel lieve Joyce voor de tag! Wil je deze  blog jaaroverzicht tag overnemen, vermeld je dan de bedenker van de tag erin? Ik tag Marjo en Bianca!

Wat vind jij het beste en het slechtste van PinkPress.nl?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

4 thoughts on “Blog Jaaroverzicht 2016

 1. Hoi Judith, als ik zo dit artikeltje lees, en lees hoe je bent en hoe je je voelt soms, vind ik het jammer dat we elkaar niet hebben gezien de vorige keer, toen je in de winkel was bij me. Hoop dat we in 2017 weer iets samen kunnen doen, en dat ik er dan ben om je te ontmoeten, je lijkt me een leuk mens!
  groeten,
  Jeannet, All Kinds of Things Conceptstore Amsterdam

 2. Leuk dat je de tag hebt ingevuld Judith!
  Je hebt een mooi blogjaar achter de rug 🙂 Hopelijk kun je je plannen in 2017 waarmaken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang