Close

Sporten en toch een blubber buik houden, hoe dan? 

Van de politiek correcte dames mag ik het geen blubber buik noemen, maar ik doe het lekker toch! Ik vind hem namelijk vreselijk en kom er maar niet van af. 

PCOS en de blubber buik

Helaas heb ik PCOS, dat is geen full proof excuus. Dat weet ik zelf ook wel. Maar het duurt hierdoor wel wat langer allemaal. Het is net een dansje. Een stapje naar voren, twee stappen terug.

Uurtje trainen is stapje naar voren, een nacht slecht slapen zijn er weer twee terug. En laten we het niet over de menstruatie weken hebben waarbij ik twee weken lang wordt gefeliciteerd.

Waarom ik toch door ga met sporten?

Ik ben overtuigd dat ik uiteindelijk wel van die blubber buik af kom. Niet trainen zal helemaal geen effect hebben. Sterker nog, door het sporten ben ik veel minder vaak ziek. Ik was op een gegeven moment gewoon altijd ziek. Nu sinds ik zo regelmatig sport lig ik niet meer dagelijks te creperen van de pijn. Ook zie ik er niet meer elke dag zwanger uit. En vooral in combinatie met het PDS was dit echt een issue.

Buikspieren en PCOS

Dit is ook door de zwangerschap allemaal niet zo flexibel meer. Scheurtje hier, scheurtje daar. Dan is verder alles opgezwollen van binnen en zijn reguliere buikspieroefeningen nu nog niet te doen.

Ik train dus op dit moment voornamelijk de grotere spier oppervlakken:

 • Rug
 • Bovenbenen
 • Billen

Daarbij mag ik planken, en wat grondoefeningen doen die indirect ook de buik mee pakken. Ik werk dan met de kettle bell en van die zandzakken, maar voornamelijk mijn eigen gewicht. Wanneer ik kan doe ik ook wel eens mee met Broga, soort van mannen yoga. Echt mega leuk!

Verder zwem ik twee keer per week en doe ik 10 minuten een cardio warming up. Zodra alles iets steviger is mag ik ook touwtje springen, burpees doen en hardlopen.

2 belangrijkste tips

Ik heb nog een hele lange weg om van de blubber buik af te komen. Maar het begin is er. Ik ga al naar de sportschool 4x per week.

En dat is tip 1.

Vind een sportschool die bij je past, waar je het leuk vind om heen te gaan. Dat is echt de manier om überhaupt te gaan. Ik heb ook jaren een abonnement gehad zonder te gaan. Omdat de sportschool gewoon ruk was.

Tip 2

Voeding! Vooral met PCOS is het bijna onmogelijk om je in te houden op een emotioneel moment. Maar probeer van alles in huis te hebben, en voorgesneden vooral. Probeer daar dan in te graaien en je in te houden niet naar de winkel te gaan.

Ik doe aan meal prepping, zodat ik altijd iets klaar heb om te eten die dan zo snel mogelijk klaar is. Zelfs fruit is voorgesneden en ingevroren zodat het zo de yoghurt in kan. Of om er frozen yoghurt mee te maken.

Werkt het altijd? Nee. Maar het helpt wel om niet elke keer van het pad af te gaan. En geloof me, je voelt je echt beter!

Sinds een maand of twee volg ik het intermittent fasting dieet. Daar vertel ik deze week meer over.

Sport jij ook? En wat doe jij?

Foto van buik is van Shutterstock en canva

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

14 thoughts on “Sporten en toch een blubber buik houden, hoe dan? 

 1. Ja als het je niets kan schelen is dat prima, ik vind het voor mijzelf vreselijk en wordt er ongelukkig van. Oppervlakkig maar waar.

 2. Nu ja, ik heb ook PCOS, een een zeer zware gradatie met andere hormonale problemen… Ik heb ook een blubberbuik. Jamer genoeg niet na zwangerschap… Want die kans is zeer klein… Ik heb er lang over gedaan, maar mij kan die buik en die typische mannenvetverfeling nog weinig schelen. Ik deed er vroeger alles voor, ik wil nu leven, genieten en het draait om wie een mens is, niet om blubberbuuken

  Dat is mijn mening

 3. Snap je helemaal. Wanneer het niet zijn vruchten afwerpt kan het zo frusterend zijn. Ik ben momenteel op mijn zwaarst ooit, yeah 😉 Ik ben er dus ook echt niet blij mee, maar mensen blijven zeggen dat het wel meevalt. Tuurlijk, er hoeft geen 20 kilo af maar wel het ongezonde teveel!

 4. Waar een wil is, is er ook een weg. Ik vind dat je heel goed bezig bent. En ja, er zijn maar weinig vrouwen die na de zwangerschap een strakke buik hebben.

 5. Goed dat je hier een blog over hebt geschreven. Maar wat naar dat je na het sporten vaak ziek bent,,,, Hoop dat het op den duur wel zijn vruchten afwerpt!

 6. Het blijft een eeuwige strijd die extra kilo’s en de belangrijkste tip volgens mij die jij ook gaf; een sportschool die bij je past Dat is vaak een grote stimulans 😀

 7. Ik sport nu een paar maanden en doe dat samen met een briefing. Het helpt dat we samen gaan en de sportschool echt bij mij om de hoek is

 8. Een buik is een lastig iets bij veel vrouwen en bij mannen trouens ook , het vet word daar sneller opgeslagen en is ook lastiger om er weer af te halen helaas

 9. De buik is volgens mij een van de lastigste plekken om vet weg te krijgen. Of je moet heel fanatiek gaan sporten en streng lijnen. Ik loop hard, zwem en doe eens per week aan bootcamp. Ik neem me nog steeds voor om dagelijks te planken of buikspieroefeningen te doen, maar het blijft er een beetje bij.

 10. Herkenbaar! Goed geschreven en bruikbare tips zo. Zo te zien ben jij echt al wel super goed bezig, ga zo door! Zelf ben ik ook best een emotie, maar ook een vervelings eter helaas. Inhouden lukt me zeker nog niet altijd, maar ik doe mijn best. Ik heb het vooral in de avond. Overdag ben ik erg gezond bezig. Keep up the good work!!!
  Liefs, Laura

 11. Goed bezig. En sporten is voor zoveel dingen goed. Ik heb ook een blubberbuik. In kleding zie je het niet zo, dus mensen zeggen al snel: “Joh, waar maak je je druk om?” Maar ik zie mezelf ook zonder kleding. Succes!

 12. Ik heb een hekel aan sport, maar ik loop inmiddels 15 jaar lang hard. De laatste jaren elke dag. En daarna doe ik altijd 10 minuten hoelahoepen : )

 13. Verschrikkelijk ja, dat buikje. Ik doe momenteel niets, maar wil wel weer gaan sporten. Je voelt je beter en wat je zegt: iets is beter dan niets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang