Close
duurzame fietszitjes

Bobike One – de eerste duurzame fietszitjes

Bij Bobike geven we om het milieu en werken we continu aan het verminderen, hergebruiken en recyclen van ons afval en het ontwikkelen van nieuwe technieken en materialen die het milieu minder belasten.

Door middel van recycling technologie zijn we in staat om fietszitjes die tijdens het productieproces worden afgekeurd om te zetten in nieuw gerecycled materiaal en dit te verwerken in de productie van nieuwe fietszitjes. De rugplaten van alle One fietszitjes worden momenteel geproduceerd met 100% gerecycled materiaal, en zijn 100% recyclebaar. De Bobike One® eco heeft ook de bijzonderheid dat de binnenschaal is geproduceerd met 30% gerecycled materiaal, wat het een unieke gemarmerde look geeft en geen twee eco zitjes zijn hetzelfde.

Ook werd het volledige productieproces herzien om het ecologischer te maken en zo de CO₂-uitstoot tijdens de productie van One® fietszitjes te verminderen.
Onderdeel voor onderdeel, stap voor stap evolueren we naar een duurzamere toekomst.
Het beste compromis tussen duurzaamheid en veiligheid waarbij veiligheid altijd onze prioriteit heeft. Onze toewijding aan de planeet Aarde is duurzaamheid te combineren met technologie om de hoeveelheid gerecycled materiaal te vergroten, waarbij de veiligheid altijd gewaarborgd blijft.

Groenere verpakking

Daarnaast vernieuwen we alle Bobike verpakkingen en maken die nog duurzamer en efficiënter door het wegwerpmateriaal (plakband, plastic voor eenmalig gebruik, karton, etc.) te verminderen en waar mogelijk weg te laten. We zijn met de One®-modellijn begonnen met het weglaten van gemiddeld 250 g wegwerp materiaal per zitje. Dat lijkt misschien weinig maar als je het doorrekent, hebben we op 1000 fietszitjes 250 kg wegwerpmateriaal bespaard.

Bobike verpakkingen zijn 100% recyclebaar en herbruikbaar. Daarom moedigen we onze klanten aan om Bobike verpakkingen een tweede leven te geven. Bobike gebruikt gecertificeerd papier van duurzame oorsprong (FSC®) en verkleint de impact op het milieu door minder inkt te gebruiken.

Lees ook: Veilig en stylish samen op de fiets

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang