Bobike One – de eerste duurzame fietszitjes

duurzame fietszitjes

Bij Bobike geven we om het milieu en werken we continu aan het verminderen, hergebruiken en recyclen van ons afval en het ontwikkelen van nieuwe technieken en materialen die het milieu minder belasten.

Door middel van recycling technologie zijn we in staat om fietszitjes die tijdens het productieproces worden afgekeurd om te zetten in nieuw gerecycled materiaal en dit te verwerken in de productie van nieuwe fietszitjes. De rugplaten van alle One fietszitjes worden momenteel geproduceerd met 100% gerecycled materiaal, en zijn 100% recyclebaar. De Bobike One® eco heeft ook de bijzonderheid dat de binnenschaal is geproduceerd met 30% gerecycled materiaal, wat het een unieke gemarmerde look geeft en geen twee eco zitjes zijn hetzelfde.

Ook werd het volledige productieproces herzien om het ecologischer te maken en zo de CO₂-uitstoot tijdens de productie van One® fietszitjes te verminderen.
Onderdeel voor onderdeel, stap voor stap evolueren we naar een duurzamere toekomst.
Het beste compromis tussen duurzaamheid en veiligheid waarbij veiligheid altijd onze prioriteit heeft. Onze toewijding aan de planeet Aarde is duurzaamheid te combineren met technologie om de hoeveelheid gerecycled materiaal te vergroten, waarbij de veiligheid altijd gewaarborgd blijft.

Groenere verpakking

Daarnaast vernieuwen we alle Bobike verpakkingen en maken die nog duurzamer en efficiënter door het wegwerpmateriaal (plakband, plastic voor eenmalig gebruik, karton, etc.) te verminderen en waar mogelijk weg te laten. We zijn met de One®-modellijn begonnen met het weglaten van gemiddeld 250 g wegwerp materiaal per zitje. Dat lijkt misschien weinig maar als je het doorrekent, hebben we op 1000 fietszitjes 250 kg wegwerpmateriaal bespaard.

Bobike verpakkingen zijn 100% recyclebaar en herbruikbaar. Daarom moedigen we onze klanten aan om Bobike verpakkingen een tweede leven te geven. Bobike gebruikt gecertificeerd papier van duurzame oorsprong (FSC®) en verkleint de impact op het milieu door minder inkt te gebruiken.

Lees ook: Veilig en stylish samen op de fietsVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like