Close
Zelf doe ik 1x per week een boxtraining, ga ik regelmatig zwemmen en hardlopen, en doe ik krachttraining. Nog niet zoveel als ik zou willen, maar het begin is er!

De body positivity tag | Hoe lekker zit jij in je vel?

Een tijdje terug zat ik met Cassandra tags te bedenken, en zij kwam met deze vragen. Jullie weten misschien nu wel dat ik niet heel lekker in mijn velletje zit, dus ik kan best eens heel eerlijk zijn…

Wat versta jij onder Body Positivity en wat betekent het voor jou?

Voor mij betekent het jezelf accepteren zoals je bent. Zeker in je schoenen staan.

Kijk eens naar een foto van jezelf, wat valt jou het eerste op? Hoe voel je je daarbij? (deel ook deze foto)

Hier voelde ik mij lekker in mijn vel. Niet zo opgezwollen en had gewoon een echt goede dag. Het zonnetje scheen en ik had geen grote spiegel om mezelf goed te zien. En dat straal ik uit. Ik heb de broek daarna niet meer aangehad. Hoe leuk hij ook staat op de foto, in de spiegel word ik er minder gelukkig van.

body positivity
De broek is deel van een co ord. Ik paste het topje niet hahaha.

 

Noem nu twee mooie dingen aan je body waar je gelukkig mee bent!

Mijn onderbenen. Allebei. Die vind ik mooi.

Zelfacceptatie in de zomer: bikini of badpak?

Ik heb een high waisted bikini. Maar draag het liefst een badpak. Ik doe hard mijn best om deze zomer lekker in beide te zitten

In deze outfit voel ik me mooi

Op het moment zie ik mooi niet echt. Maar een lekkere wijde jurk ofzo zoals deze op de foto, daar leef ik in. 

Ook vind ik lounge wear sets echt fijn om te dragen zoals deze hieronder. lounge wear

Hoe denk jij dat anderen jou zien? En hoe zie jij jezelf? Is dit in het verleden ook anders geweest? Zo ja, wat is hiervan de oorzaak?

Ik weet niet hoe anderen mij zien. Zou het ook niet durven vragen. Ik weet dat met een filter en de juiste hoek ik er op een foto best leuk uit kan zien. Maar dat fotomodel dat ik was ben ik al lang niet meer. Nou hoef ik ook niet perse dat figuur meer want toen lag ik halve dagen met mijn kop of kont op de wc van de laxeertabletten.

Grappig, want daarvoor was ik echt dun. Maar dan ook echt dun. Als kind werd ik altijd gepest met Sidonia, Biafra kindje, Olijfje of Spaghetti. Kun je nu haast niet meer voorstellen. Ik kreeg een dikke laag boter op brood en chocolade shakes voor het slapen gaan om maar aan te komen. Nou dat is nu eindelijk goedgekomen.

Hier ben ik 21 of 22, en ging ik naar Veronica. Ik was de assistent van Mike Starink bij een game show. Bloedonzeker en veel en veel te dun.
Hier was ik 29, in top shape vind ik zelf. Maar toen niet. Ik was de hele dag op dieet en we maakten allemaal grapjes om mijn enorme buik.

Noem een overwinning van wat jouw lijf je heeft laten doen?

Poeh hey, kinderen krijgen! Die kon ik niet krijgen vanwege de PCOS. Maar ik heb ze. Dus ik vind dat een mega overwinning.

Vind jij dat er meer size diversiteit in de media mag komen? (denk bijvoorbeeld aan curve model) en waarom?

Ik vind dat het er al is. Ik zie genoeg volle meiden in de bladen en op de covers. Meer kleur zou ik wel leuk vinden. Ook zou het leuk zijn wat oudere en diverse vrouwen op een cover te zien.

Je favoriete body positivity instagram account:

Mijn favorieten waren altijd de fitgirls. Strakke lichamen, fit en slank. En nog steeds is dat een ideaal beeld. Maar niet langer het enige beeld van een mooi lichaam. De TheCurvyEmpire zag ik voorbij komen bij HappyAge, nog een account die ik graag volg. Hoewel ik al wat andere curvy vrouwen volg, was zij echt de eerste bij wie ik dacht “ja!” zo kan het dus ook. Zelfverzekerd, mode die ik snap. Sinds kort maakt ze ook echt leuke videos met hoe je bepaalde items kunt stylen. Maar heel raar, het leek wel of er bij een knop om ging. Ik hoef niet perse dun te zijn om mij leuk te kleden. Ik hoef niet loeistrak te zijn om er sexy uit te zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Myra (@thecurvyempire_) op

Je beste zelfacceptatie tip: 

Aan mijn dochters vertel ik altijd dat ze mooi zijn hoe ze zijn en om wie ze zijn. Dat een lelijk hart een lelijk mens maakt, en een goed persoon vanzelf mooier wordt. Mijn kleine meisje vind zichzelf prachtig. Maar de puber is haar hele leven zo erg gepest met haar oren dat ze echt heel onzeker is. De puber trend om je gezicht te verbergen op elke foto komt haar dus prima uit.

pubers
Rechts op de foto is mijn mooie dochter. Dat kun je zo alleen niet zien. Haar gave cargo broek is trouwens uit de Utility line van Femme Luxe.

Ik heb wel geleerd inmiddels dat ik mijn onzekerheid ook best op mijn kinderen kan projecteren. Dus ik probeer dagelijks iets leuks van mijzelf te maken, ongeacht hoe ik mij voel. En het werkt. Hoe meer ik zekerheid uitstraal, hoe meer zij dat ook krijgen. En het grappige is, dat je daar weer beter van voelt.

Op de foto hieronder zie je weer hoe snel ik van zeker naar een onzeker moment om kan slaan.

De broek is uit de trousers collectie van Femme Lux.

Dus ben ik body positive? Nog lang niet. Maar ik ben wel erg blij met de stappen die er zijn genomen en hoe ver ik ben gekomen. Ik denk namelijk, nee ik weet zeker, dat hoe je er van buiten uit ziet heeft van alles te maken met hoe het van binnen gaat.

Lees ook: Terug naar de sportschool doe je met deze tips!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang