Boekreview: Running Like a Girl

running like a girl

Boeken lezen, hoewel ik er weinig tijd voor heb vind ik het heerlijk om te doen. Ik mis het soms dan ook best wel. Gelukkig voor mij heb ik nu zomervakantie, en hoewel ik dan ook genoeg leuke dingen te doen heb, kan ik dan ook tijd maken om lekker te lezen. Maar, voor ik dat ga doen, schrijf ik deze review voor jullie. Dit boek las ik een paar weken geleden, tijdens een andere vakantie (studeren is echt goed voor je vrije tijd), en is zeker het delen waard.

Running Like a Girl

Running Like a Girl is geschreven door Alexandra, die van bankhanger tot hardloper werd omgetoverd. Dat omtoveren deed ze overigens zelf. Na jarenlang vol verbazing naar haar lopende vader gekeken te hebben, en het bericht dat haar broer de marathon zou gaan lopen, besloot ze ook de loopschoenen aan te trekken en het eens te proberen. Niet succesvol, en de liefde voor hardlopen was dat moment dan ook nog echt niet aanwezig. Toch hield ze vol, ze bleef trainen, en uiteindelijk haalde ze (heel wat kilo’s lichter) finishlijn. Zo kwam er toch een liefde voor de sport. Het verhaal gaat nog veel verder, en het is niet dat ik nu een clue heb verraden. Sterker nog, nu ik dit schrijf bedenk ik me dat die er eigenlijk helemaal niet was. Het is gewoon een ontzettend grappig, maar ook motiverend verhaal.

Mening

Wil je een avondje bankhangen en moet je eigenlijk trainen? Heb je geen zin? Lees dan eerst een paar bladzijden van dit boek. Dan kunnen er twee dingen gebeuren: 1, je wil niet meer stoppen met lezen. Of 2, je rent gelijk naar je hardloopschoenen. Dit boek geeft zoveel motivatie dat je gelijk wilt trainen, een nieuw schema wilt downloaden of je eigen kunnen naar een hoger niveau tillen. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend grappig geschreven, maar ook heerlijk herkenbaar. Ik herinner me mijn eerste training nog goed, ook niet echt een succes. Dit boek weet het allemaal in ieder geval prima te verwoorden.

Geschikt voor mensen die…

… de eerste training niet aandurven. Dit boek vertelt je dat het inderdaad verschrikkelijk is, maar dat het daarna allemaal beter gaat.

… wel wat motivatie kunnen gebruiken

… graag lezen over hardlopen

… gewoon willen lachen


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

One thought on “Boekreview: Running Like a Girl

Comments are closed.