Meteen naar de inhoud

Mijn ideale boeren keuken

een warme boeren keuken

HUISVROUWEN ALARM!! Maar goed, ik hou nou eenmaal van koken, en ik heb een gezin. Een boeren keuken, een mooie grote en functionele keuken is voor mij dus gewoon belangrijk. Mijn favoriete stijl is de countryside. Wat vind jij het belangrijkst in de keuken?

Mensen die mij goed kennen weten dat ik dol ben op koken, en vooral op lekker eten. Ik sta dan ook graag in de keuken. Alleen niet in mijn keuken. Die is klein, onhandig en niets lijkt te werken.

Met het oog op een aankomende verhuizing droom ik dan nog wel eens weg. Helemaal als ik dan mijn favoriete serie Nashville kijk. Die mooie grote houten keuken, waar iedereen lekker aan de bar hangt, of eet aan een enorme tafel. Dat is eigenlijk wat ik het liefst zou willen in een keuken. A woman can dream toch?!

De boeren keuken!

Het is niet alleen belangrijk dat mijn toekomstige keuken mooi is natuurlijk. Hij moet ook functioneel zijn. Als eerste vind ik ruimte belangrijk, je moet wel je kont kunnen keren (en dat is bij mij best een ruimte die je dan nodig hebt). Ik zou heel graag een kookeiland willen in het midden van de keuken om rustig te kunnen snijden en alles lekker uit te stallen. Een enorme houten eettafel is ook een droom van mij. Één waar we met het hele gezin aan kunnen zitten, en waarbij dan ook nog genoeg ruimte is om gasten uit te kunnen nodigen. Zo’n robuuste tafel met van die lekkere stoelen. Ideaal lijkt mij dat. Ik wil echt zo een landelijke boeren keuken waarin lekker geleefd wordt. En als we gaan verhuizen is dat ook wel een beetje waar ik naar kijk. Of er een beetje mogelijkheden zijn om een grote tafel neer te zetten bijvoorbeeld, of dat er ruimte is om samen te kunnen koken.

Ik zit al een beetje te snuffelen online, en zag op een ander blog tips over landelijke keukens. Als je daar de tips goed volgt dan hoef je helemaal geen villa te hebben om een beetje normale keuken neer te zetten. Wie weet kan ik een paar van die tips hier in huis ook doorvoeren. Ik zou het echt zo leuk vinden om lekker met de meiden in de keuken te staan!

Mijn ideale boeren keuken

Wat vind jij vooral belangrijk in de keuken?

3 reacties op “Mijn ideale boeren keuken”

  1. Ik begin spontaan te kwijlen als ik naar foto’s van landelijke keukens zit te kijken, haha. Ik begrijp je heel goed, de keuken is toch het levende hart van het huis. Mooie grote tafel erbij, waar iedereen aan kan zitten!

  2. ik ben het helemaal met je eens! Mijn keuken is ruim, maar net te klein om een tafel of een volwaardig eiland in te zetten. Ik heb mijn keuken in U-vorm opgesteld met op de kop een soort wand van glazen kasten op het aanrecht. In het midden staat een zelfgemaakt eiland op wieltjes met hetzelfde aanrechtblad als de rest van de keuken, waar een kruk onder staat. Dit eiland is maar 60 cm diep en 2 m breed. perfect om aan te koken en veel werkruimte…en er kan altijd 1 van mijn meiden gezellig bij mij zitten als ik kook. Maar ik droom van een huis met een mega keuken met minstens een tafel voor 10 man 🙂

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: