kleur in de keuken

Bonte kleuren in de keuken doe je zo!

Hoe lekker is het om de keuken af en toe helemaal om te gooien? We spenderen heel veel tijd nog steeds thuis, en persoonlijk vind ik het heerlijk om met een bak koffie aan de grote tafel te zitten voor de drukke dag weer begint. 

De kleuren van 2021 

Van al dat wit en neutraal kun je ook genoeg krijgen. Het is lief en rustig, maar sommige gezinnen passen beter met wat meer kleur. Een super mooi alternatief is de kleurencombinatie van het jaar: okergeel en grijs. Het klinken als 2 tinten die totaal niet bij elkaar passen, maar leg ze naast elkaar en je hebt die frisse schone look die je zo graag wilt. 

Je hoeft ook niet perse alles in die tinten te doen, maar houdt het lekker basic. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook tafel met okergele gordijnen en okergeel met grijze kussens op de stoelen. Of verf een kast in deze kleuren. Persoonlijk vind ik van die blokken kleur op de muren ook echt heel mooi. Wij hebben op dit moment een hele grijze keuken, en ik wil dus okergele gordijnen ophangen voor het contrast. 

Het grappige aan deze tinten bij elkaar is dat het schoon, rustig en kalm staat. Maar tegelijkertijd ook warm en uitnodigend. En dat is precies wat je wilt in de keuken. 

gele keuken

Een Zuid Amerikaanse stijl in huis

Op dit moment liggen de winkels vol met bont gekleurd stenen servies. Dit zijn de ideale kleuren en materialen om een beetje saaie keuken lekker op te vrolijken. Denk ook aan wat meer planten, een tafelkleed met veel kleur en print, of wat dacht je van kruiden plankjes met verse en gedroogde kruiden? Het geeft zo veel leven aan een keuken! Letterlijk ook in dit geval. Een statement lamp in vrolijke kleuren als geel, oranje en rood is uiteraard een echte must have. 

Wat je veel ziet in Zuid Amerikaanse keukens zijn stenen vloeren. Niet alleen makkelijk in onderhoud, maar met een drukke print of bijvoorbeeld terracotta of een okergeel, is het heel anders dan wat je hier in Nederland gewend bent, maar het geeft zo ontzettend veel sfeer! Een goedkoop alternatief is PVC. Die heb je in alle kleuren en prijzen. 

Weet je nog niet of je zoveel kleur wat vind, of dat je bijvoorbeeld kan wennen aan okergeel met grijs in de keuken, dan kun je beginnen met een paar kleine items. Een extra plantje, een kruidenrekje, het servies aanpassen, een tafelkleed. Zo zie je zelf steeds meer wat je wel en niet leuk vind en kun je de hele keuken langzaam omtoveren.

de bonte keuken


Lees ook:



Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥