Close
De leukste bordspellen met kinderen

Tip voor de vakantie: Bordspellen met kinderen

In de tijd dat we nu veel binnen zitten is de hele dag achter de TV hangen ook niet alles. Bordspellen met kinderen spelen, of een kaartje leggen is super voor het contact in het gezin, en ook nog eens leerzaam.

Onze puber vind ons gezelschap op het moment gewoon niet echt leuk. behalve als we haar roepen om kaartspellen of een bordspel te doen. Dat vind zij echt mega gezellig, en wij ook!

Monopoly blijft leuk! Als kind deed ik gezellig de ouderwetse Monopoly maar er zijn ook andere versies van. Ouderwets Monopoly maar dan anders dus!

Monopoly for Millennials

Wij kregen pas Monopoly for Millennials binnen. Totaal in de verwachting dat het gewoon Monopoly zou zijn was het dus een flinke verrassing. Het lijkt op Monopoly maar het is echt gericht op millennials. Dat maakt het niet minder leuk als je jonger of ouder bent.

Juist voor de puber was het echt een heel herkenbaar spel. In plaats van vastgoed koop je leuke ervaringen. Lekker naar het park, koffie drinken of naar dat nieuwe vega tentje. Kom je op een ervaring van een ander dan kun je het delen (krijg je allebei punten) of besluiten er niets mee te doen.

Het is wel even wennen want je bent zo gewend aan de oude regels, maar echt wat hebben wij een lol gehad! Ik denk extra leuk voor de puber want er waren kanskaarten waarbij je moest dobbelen om het aantal kijkers op je nieuwe vlog bijvoorbeeld. Helemaal van nu dus!

Monopoly Valsspelers Editie

Deze editie was zelfs speelgoed van het jaar! In deze versie mag alles! Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten geven je bepaalde voordeeltjes, beloningen en straffen, maar daarnaast mag je zoveel valsspelen als je maar wilt! Steel geld van de bank, trek je niks aan van de dobbelstenen, ontsnap uit de gevangenis – probeer het allemaal! Bij dit spel moet je verschrikkelijk goed opletten, want alles is verdacht! Gesnapt? Dan wacht de handboei waarmee je aan het spelbord geketend wordt.

Mevr.Monopoly

Mevr.Monopoly houdt van het avontuur en heeft de drive van haar familie….Ze is dan ook het zuivere nichtje van Mr. Monopoly.

Haar doel: opkomende ondernemers steunen-en dan vooral vrouwen! In deze stoere editie van het populaire spel speel je om de meest iconische en belangrijke uitvindingen die we te danken hebben aan vrouwen: van WIFI, zonne-energie tot het kogelvrij vest, de chocolate chip cookie en shapewear. Je bouwt geen huizen, maar ondernemingen.

Mevr.Monopoly is gemaakt door vrouwen, voor vrouwen… en hun dochters natuurlijk. Nou vooruit, jongens en mannen mogen ook meespelen en meevieren dat vrouwen hun mannetje staan!

Maak je keuze uit speciale girlboss-pionnen, zoals een jet, omdat je nooit weet wanneer je weg wilt; een witte hoge hoed, om je eraan te herinneren dat je alles kunt bereiken wat je wilt; een dumbbell omdat je sterker bent dan je denkt en een stoer horloge omdat het tijd is voor verandering!

Hear hear

De leukste bordspellen met kinderen

Nog meer leuke bordspellen met kinderen

Je kunt nog veel meer bordspellen met kinderen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  1. Het Squla familie spel. Deze is ook zo leuk met kleine kinderen. Ze willen graag leren, en het liefst spelenderwijs. Met dit bordspel heb je alles in 1.
  2. Ganzenbord speelde ik nog als klein kind, maar het blijft leuk! Lekker wat jeugdsentiment om de kinderen mee te vervelen.
  3. Met de super populaire serie Queens Gambit op Netflix is de verkoop van schaakspellen explosief gestegen. Als je de serie nog niet gezien hebt moet je dat zeker doen, en daarna eens je schaken opfrissen (of gebruik YouTube voor handige tips).
  4. Mens erger je niet is ook zo een klassiek spel die leuk blijft. Vooral met pubers die je toch al irriteren. Het kan zomaar leuk uitvallen. Kan. Echt.
  5. De bordspellen van Exit zijn allemaal super spannend met verschillende thema’s als het spookhuis en de verdoemde villa.
  6. Pandemic is zo een spel die wel heel goed past in de huidige situatie. De wereld redden via een bordspel klinkt heel aantrekkelijk.
  7. Uno is super populair in Amerika. Er worden competities gedaan, hele studentenhuizen staan op zijn kop. Je hebt ook Uno voor de wat kleinere kinderen. Zelfs op TikTok vind je uitgebreide uitleg over Uno in dansjes en wijzende mensen verwerkt.

Wat lijkt jou een leuk bordspel om te doen met de kinderen?

lees ook: Tijd voor kneuterige bordspelletjes

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on “Tip voor de vakantie: Bordspellen met kinderen

  1. Zeker leuke bordspellen. Monopoly, maar ook Risk en Stratego zijn erg populair. We zien dagelijks veel kinderen op de BSO deze spellen spelen. Net als UNO dat in veel varianten komt. Zelf zijn onze kinderen groot Minecraft fan dus is het Minecraft bordspel een leuke tip om een keer te proberen. In ieder geval een leuke afwisseling voor tablets en de switch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang