De Sint- en Kerstperiode is zo spannend!

De spanning tijdens de Sint en Kerst periode is hoog. Vooral bij kinderen met autisme kunnen ze het vaak niet verwerken. Een stukje uit mijn columns.

Een boos wolkje hoog in de lucht, zweeft door over de lucht. Maar beneden stemmen mensen af op het weerbericht om te kunnen horen wat het hen zal gaan brengen. De waterdruppeltjes rijzen omhoog om zich te kunnen klonteren tot een mooie witte wolk, die eruit kan zien als een aap, schaap of een Saab. Een graad of 13 met regen, dan zit het nog niet heel erg tegen. We zoomen even in op een huis in Nederland. Een gezin met kat in een stad.

Een jongen van tien giert tegen zijn moeder, maar niet van plezier. Op het dak van zijn slaapkamer klinkt getik, iets waar de jongen niet tegen kan. Hij telt elke druppel. De jongen kan niet slapen. Eén, twee, tien. Stampvoetend komt hij terug in de woonkamer, waar zijn moeder net op de bank ligt GTST te kijken. ‘Wat is er jongen?’ vraagt ze verrast. ‘Ik kan niet slapen!’ ‘Kom is,’ zegt moeder lief. ‘Weet je wat ik hoor?’ ‘Nee,’ zegt het jongetje van tien lief.

Zachtjes tikt de regen tegen het raam.

Weet je wie ik daar zie staan?

Het is Sinterklaas en Piet.

En die zien alles wat mama niet ziet.

Nog boos?

Geschokt kijkt het jongetje naar zijn mama. ‘Weet Sinterklaas dat ik boos was?’ Mama knikt. ‘Sinterklaas en Piet weten alles. Ook als mama iets niet ziet.’ Daan loopt naar de schoen die onder de schoorsteen staat. Zachtjes zingt hij zijn lied. Mama lacht als hij een kusje geeft op de wortel voor het paard. ‘Is Sinterklaas nu niet meer boos?’ vraagt Daan aan zijn moeder. ‘Ben jij nog boos?’ Daan denkt even na. ‘Nee, ik ben niet meer boos.’ ‘Dan is Sinterklaas ook niet  meer boos.’

Daan rent terug naar zijn kamer en kruipt weer onder zijn dekens. ‘Eén, twee.. tien, elf, twaalf.’ Hij telt de regendruppels die hij hoort vallen. De ergste storm is weer gedaald en het jongetje zakt weg in een diepe droom.

 

MC Kleuver is te vinden op zijn eigen blog en op Facebook.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥