Bas heeft twee helden: Bob de Bouwer en Brandweerman Sam. En vooruit, papa op nummer drie. Hij kijkt dan ook graag filmpjes die ik via de computer op televisie voor hem stream. Handig! Zijn helden zijn trouwens ook mijn helden. Hoe je het ook wendt of keert, ze leren onwijs veel. Bij ons geen schermtijd, maar gezond verstand. En af en toe zijn we onverstandig. Omdat het zo uitkomt, om iets uit te kijken of gewoon omdat het even kan.

Bas kan in elk geval zijn lol op want de bewoners van Piekepolder schitteren in een nieuwe film; Brandweerman Sam De Film: Ufo Alarm. Een tijd terug te bewonderen in de bioscopen, nu is het ook verkrijgbaar op dvd.

Brandweerman Sam De Film: Ufo Alarm

Norbert Puk denkt een vliegende schotel gezien te hebben. En hij is niet alleen! Er hebben meer mensen vreemde dingen gezien. De meldingen trekt zelfs een televisieprogramma, Aliënjacht, naar het kleine stadje Piekepolder. Het gaat van kwaad tot erger en iedereen is bevangen door het idee van buitenaardse wezens. Uiteraard houdt Brandweerman Sam als altijd het hoofd koel. Hij weet het nog zo net niet. En dan ineens gaat het de verkeerde kant op als Norbert en zijn vrienden op zoek gaan naar ufo’s. Sara valt in een kloof en breekt haar arm.

Op datzelfde moment heeft Brandweerman Sam eindelijk zelf ook iets geheimzinnig ontdekt en zet de achtervolging in. Deze moet hij helaas stoppen om Norbert en Sara uit het ravijn te helpen. Brandweerman Sam op z’n best natuurlijk. Hierna stopt het niet, maar wordt het juist geheimzinniger totdat alle puzzelstukjes op z’n plek vallen.

Een film voor alle leeftijden

De fim is voor alle leeftijden, wat ik erg fijn vind met nog twee kinderen. Hij is niet te spannend voor Sem en nog interessant genoeg voor Mila. Er wordt Nederlands gesproken en hij duurt 60 minuten. Ufo Alarm kost ongeveer een tientje en is daardoor perfect als cadeautje voor een kinderverjaardag.

 


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love