Meteen naar de inhoud

Samen naar Build-a-Bear!

Build-a-bear

Build-A-Bear is toch wel zo een leuke ervaring voor kinderen! Zelf je eigen beer maken die helemaal naar jouw smaak is, kleertjes aan heeft en waar zelfs een geur en een hartslag op kan. Buiten dat het leuk is om te hebben is het natuurlijk ook enorm leuk om te doen! Kijk ook even onderaan voor een paar alternatieven voor Build-A-Bear ietsje dichterbij huis.

Build-A-Bear

Al maanden hoor ik over Build-a-Bear. Ik denk dat mijn dochter wel 100 filmpjes heeft gezien erover. Het concept kende ik uit London, daar zag ik het ook in een winkel, alleen om het als cadeau mee te nemen leek mij niks, het gaat bij Build a Bear natuurlijk grotendeels om de ervaring.

Nu had ze echt heel hard haar best gedaan op school, en waren we allemaal meer dan tevreden met haar vooruitgang. Ze had dus echt iets speciaals verdiend, en zo kwamen wij dus bij Build-a-Bear in Oberhausen, Duitsland uit.

Vanaf Ede was het maar een uur rijden, dus dat is niet zo een drama. Het was ook nog eens in een mega mall, met winkels als Lush, een DM (hele goedkope drogist), Abercrombie, MAC en nog veel meer! We hebben dus nog behoorlijk wat geshopt, maar het doel was Build a Bear. Ze had haar vriendinnetje meegenomen, en ook haar ouders hadden als verassing voor haar dat zij ook een beer mocht uitzoeken.

build-a-bear in Duitsland

Grote pret dus! Want tja, geen ongelimiteerd budget – zo een beer kan makkelijk oplopen tot 200€ – en ze moesten dus hun reken skills in de praktijk omzetten.

Bij Build-A-Bear de beer vullen, aankleden en nog meer!

Uiteindelijk hebben ze bij Build-A-Bear in Duitsland dus allebei de goedkoopste beer gekozen, zodat ze die nog flink konden pimpen!

Na het kiezen van een lege beer, ga je naar de machine van geluidjes, daar kun je een standaard zinnetje, geluiden van Star Wars, je eigen stem of zelfs een liedje of alles bij elkaar kiezen. Ze koos een korte zin -I love you- want voor alle extra’s, betaal je extra. Dus dit was +6.95 bijv.

Daarbij koos ze nog een bubblegum geurtje(3.95) wat in zijn pootje kwam, zodat je daar lekker aan kon ruiken. De verkoopster vult de beer precies hoe hard of hoe zacht je hem wilt hebben. Dan doet ze het geurtje en de speaker erin. Ook krijg je een hartje die je even goed in je handen moet wrijven, een kus en een naam moet geven. De beer van haar heet Emma.

een hartslag geven aan een beer van build-a-bear
build a bear

Uiteraard moest er een vlog komen!

Dress up time!

Na het vullen was het tijd om hem even te borstelen, föhnen en kiezen uit de vele kleding en accessoires, er was echt ZOVEEL keus. Je kon het echt zo gek maken als je wilt. De meiden kozen allebei voor het zelfde jurkje en schoentjes.

De rest van accessoires hebben ze laten liggen, dit ivm hun budget en ze eigenlijk nog een EOS lipbalm wilden hebben, en nog een rondje Lush wilden maken. De juf had gelijk, ze hebben echt hun best gedaan op school, dat rekenen ging erg goed!

de leuke kleertjes van build-a-bear

build a bear
build a bear

Als laatste mag je aan de computer. Daar voer je jouw naam in, en de naam van de beer. Je krijgt dan een echt geboorte certificaat! Net echt!
Ik zag nog een verjaardagsfeestje die je daar kan houden, maar ik bedenk me dat je dan wel een flink budget tot je beschikking moet hebben hoor. Een beetje zonde voor een teddybeer. Hoe leuk de ervaring ook is!

Wij hebben de dag afgesloten met een bezoekje aan de foodcourt, lekker patatjes en als toetje hadden we een extra grote box van Dunkin Donuts. Ze is DOL op donuts, dus dat was een extra verassing. En hoe smerig ik donuts vind, zelfs ik kon niet van deze afblijven!!

Je kunt Build -A- Bear vinden in Loop5 Gutenbergstraße 5 · 64331 Weiterstadt of in het Verenigd Koninkrijk.

Build a Bear Oberhausen is helaas permanent gesloten! (Update 2022)

build a bear

Kijk ook even naar deze Build-A-Bear alternatieven!

Er zijn verschillende workshops en winkels in Nederland en Duitsland die vergelijkbaar zijn met Build-A-Bear. Hier zijn een paar opties:

Teddy Mountain

Dit is een workshop waar je je eigen knuffelbeer kunt maken. Je kunt kiezen uit een breed scala aan knuffeldieren en accessoires om je eigen unieke knuffel te maken. Teddy Mountain heeft verschillende locaties in Nederland, waaronder in Rotterdam en Amsterdam. Voor meer informatie kun je terecht op hun website: https://teddymountain.nl/

Be My Bear

Dit is een online winkel waar je een knuffelbeer kunt kopen en deze thuis kunt personaliseren. Je kunt kiezen uit verschillende soorten knuffeldieren en kleding/accessoires om je eigen unieke knuffel te maken. Be My Bear heeft ook een aantal verkooppunten in Nederland en Duitsland. Voor meer informatie kun je terecht op hun website: https://www.bemybear.nl/

Happy Bear

Dit is een winkelketen met verschillende locaties in Duitsland, waar je je eigen knuffelbeer kunt maken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten knuffeldieren en accessoires om je eigen unieke knuffel te maken. Voor meer informatie kun je terecht op hun website: https://www.happybear.de/

Berefijn

Berefijn is een Belgische webshop en workshop waar je je eigen knuffelbeer kunt maken. Bij Berefijn kun je terecht voor een unieke ervaring waarbij je zelf je eigen knuffelbeer maakt. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en de mogelijkheid om je eigen beer te personaliseren, is dit een bijzondere ervaring voor jong en oud.

De workshops bij Berefijn worden gegeven op verschillende locaties in België. Tijdens de workshop krijg je de mogelijkheid om je eigen knuffelbeer te maken, waarbij je kunt kiezen uit verschillende soorten knuffeldieren en accessoires. Met behulp van een professionele naaimachine en onder begeleiding van een ervaren instructeur, maak je je eigen unieke knuffelbeer die je mee naar huis kunt nemen.

Naast de workshops biedt Berefijn ook een webshop aan waar je verschillende soorten knuffeldieren kunt kopen. Het assortiment van Berefijn bestaat uit hoogwaardige knuffeldieren van bekende merken zoals Steiff en Jellycat, maar ook uit de eigen collectie van Berefijn. De knuffeldieren zijn van hoge kwaliteit en zijn gemaakt van zachte materialen die perfect zijn om te knuffelen.
https://berefijn.be/

build-a-bear
de beer wassen bij build-a-bear

Reacties zijn gesloten.