Ben je van plan je huis te verkopen? Dan wil je dat je huis zo aantrekkelijk mogelijk is voor kijkers en dus potentiële kopers. Er zijn verschillende trucs om de binnenkant van je woning verkoopklaar te maken, maar de buitenkant wordt nog wel eens vergeten. De buitenkant van je huis is het visitekaartje en het eerste dat kijkers zien als ze aankomen. Lees in dit artikel 5 tips om ook de buitenkant van je huis verkoopklaar te maken.

 

Tip 1: Maak een controle rondje

Voordat je aan de slag gaat met de buitenkant van je huis, is het goed om eerst een verkennend rondje te maken om je huis. Bekijk en noteer wat er aandacht nodig heeft en neem de tijd voor dit rondje. Zijn je zonnepanelen toe aan een schoonmaakbeurt of zijn je tuintegels gebroken? Je controle rondje zorgt ervoor dat je een goed idee hebt van de aandachtspunten en wat je te doen staat. Heb je een lange lijst of zijn de werkzaamheden lastig? Overweeg dan om een professional in te schakelen.

Tip 2: Controleer je zonwering

Misschien is het niet zonnig als de potentiële kopers naar je huis komen kijken, maar de kans bestaat dat ze je zonwering willen zien. Of je nu markiezen of shutters hebt, het belangrijk om goed na te gaan of alles nog werkt. Haal ook een sopje over de balk waar je zonwering in opgerold zit en ga na of de zonwering zelf ook schoon is. Als je een doek als zonwering hebt, kan je afhankelijk van het type materiaal aan de slag met speciale schoonmaakmiddelen.

Tip 3: Ga aan de slag in de tuin

Ga de tuin in en zorg ervoor dat je tuin er verzorgd en gezellig uitziet. Ook al is het misschien geen zomer als de kijkers komen, door wat potten en accessoires neer te zetten, zorg je ervoor dat je tuin toch een gezellige indruk maakt. Ruim losliggende takken en bladeren op en haal een borstel over je tuinmeubilair. Controleer ook voor de zekerheid de tuinverlichting.


Tip 4: Check je schilderwerk

Kozijnen waarvan het schilderwerk loslaat en bladdert, maken natuurlijk een minder verzorgde indruk. Je buitenkozijnen moeten gemiddeld eens in de 5 jaar geschilderd worden. Controleer daarom of de verf op je kozijnen nog goed hecht en of er geen houtrot in de kozijnen zit. Plak tape op je kozijn of haal een vochtige doek over je kozijnen. Zit er verf op de tape of op de doek? Dan is het tijd voor een nieuwe laag verf.

Tip 5: Lap de ramen

Kijkers willen een goed beeld krijgen van je huis en daarbij is het belangrijk dat de goed naar binnen en naar buiten kunnen kijken. Maak daarom een emmer sop, pak een zeem en een wisser en maak je ramen goed schoon. Zo zien de kijkers van binnen ook goed hoe de tuin eruit ziet en hoe verzorgd de tuin is door jouw noeste arbeid.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love