Hoe gebruik je een bullet journal, en waarom zou je eigenlijk?

Weet je nog het dagboek van vroeger? Waar je alles in schreef? Stiekem tekeningen maakte van alles wat je leuk vond? Een bullet journal lijkt daar een beetje op. Je zet er willekeurige gedachtes in neer, plakt foto’s en misschien de kaartjes van die leuke film, of andere leuke herinneringen. Alles kan!

Waarom ik een bullet journal (of planner) zo leuk vind

Ik moet heel eerlijk zijn dat ik de echte bullet journal net wat te veel vind. Ik heb graag data erbij, en dingetjes die ik in kan vullen. Maar dat is ieder zijn smaak denk ik zo. Wat ik het leukste vind aan een planner/bullet journal?

 1. Mijn herinneringen. Een soort van dagboek. Gewoon dingen die in mij opkomen. Dingen waar ik blij van word.. Had ik ze niet meteen opgeschreven dan is het misschien voor altijd vergeten.
 2. Iemand die naar mij luistert. Buiten jullie vinden mensen mij over het algemeen te veel ratelen. En nog erger, ik moet in heel duidelijke zinnen in ordelijke volgorde praten. In mijn journal kan ik gewoon ik zijn. Ook wel eens fijn! Ik hoef mij nergens voor te schamen ook.

De Purpuz planner

YES! Ik schreef hier al een review over de fijne Purpuz planner en de 2019 editie is er weer! Met nog fijnere indeling en meer ruimte voor gewoon losse krabbels. Ik hou van alle quotes die erin staan en de doelen die je kunt stellen. eigenlijk alles wel van mijn lijstje hieronder, maar dan hoef je het zeg maar alleen in te vullen in plaats van alles zelf te maken. En had ik al gezegd dat hij in het allermooiste roze ooit is?
Een doel van mijzelf is dat ik hem dit keer niet vergeet of alleen als agenda gebruik. Maar dat ik hem weer echt ga gebruiken hoe ik dat vroeger deed. Gewoon als mooie herinnering. Ik ben de laatste tijd heel warrig door een burn out, maar opschrijven hielp mij als kind ook al zo enorm. Ik zal er binnenkort een paar delen!

De Brainboost planner voor tieners!

Deze is ook echt heel erg leuk. Keira kreeg hem eind van de zomer en ze is er druk in bezig. In dit digitale tijdperk waar zelfs je huiswerk digitaal komt, en je dagboek ook gewoon online kan, is het wel eens leuk om weer gewoon te schrijven. Door in een planner te kijken houd je dingen overzichtelijk. En het leuke is, ook hier is genoeg ruimte om creatief te zijn, om lekker je gedachten en krabbel kwijt te kunnen.

De BrainBoost planner bevat weekplanningen, maandoverzichten en –evaluaties, en heel veel tips en tricks over hoe je sneller kunt leren van mensen die het écht weten. En natuurlijk ook extra tips van Tim Hofman.

10 Ideeën om in je bullet journal te doen

 1. Dagboek: Schrijf er lekker alles in wat je wilt! Je gedachten, problemen, dingen waar je mee zit.
 2. Ideeën: Al je ideeën voor bijvoorbeeld een eigen bedrijf, een nieuw blog
 3. Bucket list: Wat wil je nog allemaal doen? Waar wil je nog heen?
 4. Doelen: Welke doelen heb je nog? Hoeft niet persé lange termijn te zijn. Een doel om morgen vroeg op te staan is ook een doel!
 5. Foto’s en plaatjes: Foto’s, plaatjes, stickers… zie het een beetje als het poëzie album van vroeger
 6. Tekenen: Een bullet journal is ideaal om lekker te tekenen. Hoeft niet prachtig, echt niet!
 7. Handlettering: Mooie letters maken. veel kleur gebruiken, heerlijk creatief zijn.
 8. Planner: Gebruik de bullet journal als planner en zet er al je belangrijke afspraken in. Ook die met jezelf om eens rustig een kop koffie te drinken
 9. Een favorieten lijst: Denk aan recepten, films, series. Of bijvoorbeeld websites die je wilt onthouden.
 10. Budget: Wat is je budget? Waar wil je voor sparen? Hoeveel heb je en hoeveel moet je nog?

  infographic voor de bullet journal 10 ideeen voor in de planner Hoe gebruik je een bullet journal, en waarom zou je eigenlijk?
  Je mag deze handige infographic altijd gebruiken op je eigen blog, als je mijn website er maar bij zet!

Help! Ik wel creatief zijn, en eigenlijk van alles proberen, maar waar begin ik?

Dit is een makkelijke, bij de KreaDoe beurs natuurlijk!

De komende editie van KreaDoe vindt plaats in de JaarbeursUtrecht. De KreaDoe is de grootste DIY beurs van de Benelux. Ze hebben niet alleen echt alles wat je nodig hebt om van je bullet journal een kunstwerk te maken, maar ook echt alles om creatief te zijn!

Je doet bizar veel inspiratie op bij deze beurs. Als je niet al creatief was, dan wordt je het vanzelf. En iedereen is zo ontzettend behulpzaam, de sfeer is echt fantastisch. Er zijn ook veel workshops waardoor je van alles wel even kunt proberen.

Mijn lieve vriendin Bobbi Eden presenteerde daar bijvoorbeeld haar tweede haakboek. Haar eerste haakboek was een bestseller! Zij is overigens ook degene die al zo een 20 jaar probeert om mij wat creatiever te krijgen. Waar zij echt altijd al aan het tekenen, knutselen of aan het haken was, zat ik meer met mijn neus in de boeken. Ik was meer creatief met fotografie. Maar ook dat doe ik eigenlijk alleen nog voor werk. Soms vergeet je dat een hobby ook echt nodig is. De afleiding, de stress even op stil.

hoe gebruik je een bullet journal en waarom zou je er een gebruiken Hoe gebruik je een bullet journal, en waarom zou je eigenlijk?

#planner #kreadoe #diy

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

2 gedachten over “Hoe gebruik je een bullet journal, en waarom zou je eigenlijk?”

 1. Pingback: De complete gids om het beste uit jezelf te halen | Pink Press ♡ Life Style Blog

 2. Pingback: Leuke cadeaus voor pubers waar je mee aan kunt komen

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven