Close

Met deze cadeautips voor de feestdagen kun je nu al beginnen!

De pepernoten liggen weer in de winkels, en ook de kerstversiering is dit jaar vroeger dan ooit in de schappen. Bovendien kun je zo ook mooi Black Friday meepakken. Hoog tijd dus om op tijd te beginnen met cadeautips, want heb je nog wat inspiratie nodig en geen idee wat er leuk is voor jouw kindje? Met dit artikel wordt dat verlanglijstje goed gevuld!

Knutselen

Verreweg het meest populaire onder alle kinderen is toch wel knutselen. Kindjes van een bepaalde leeftijd hebben dit allemaal wel leuk gevonden of vinden dit nog steeds te gek. Het is dus een top idee om hier cadeautjes van te geven. Knipt jouw kindje graag? Koop dan leuke knipvellen en ander papier met lijm waar ze het op kunnen plakken. Of ga je liever voor sieraden maken, gips gieten, schilderen op nummer of diamond painting voor kids. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Wat je koopt is natuurlijk geheel afhankelijk van wat jouw kindje leuk vindt, maar op knutselgebied is er altijd wel wat te vinden. Fijn ook: dit soort cadeautjes hoeven niet veel geld te kosten!

Verkleden

Doet jouw kind zich graag verkleden? Dat is hartstikke goed, want het stimuleert de creatieve ontwikkeling van je kindje. De fantasiewereld wordt geprikkeld en er ontstaan de leukste verhalen. De feestdagen zijn dus het perfecte moment om de verkleedkist aan te vullen. Ga je voor een mooie prinsessenjurk of zoals mijn dochters jaren hebben gedragen: de Spaanse Flamenco jurk!? De verkleedkleding was hier altijd een succes! Nu zijn ze wat ouder en draagt de puber eerder sexy cheerleader en gaat de kleine standaard als game developer (…), maar van een site als prinsessenjurk.nl wordt de kleine nog steeds heel hebberig! Ze heeft haar wishlist al gemaakt!

Spelletjes

De winter betekent spelletjesmiddagen en die kom je leuk door met nieuwe spellen. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje zijn er tal van spellen verkrijgbaar. Wat dacht je van het ‘ouderwetse’ en nog steeds zo populaire Doolhof? Hier zijn ook kinderversies van verkrijgbaar overigens. Of ga je voor een leuke Memory? Twister is leuk voor de kinderen die niet stil kunnen zitten en Halli Galli en Dobble is ideaal voor de fanatiekeling. Monopoly blijft hier een hit!

Gaming

Is jouw kind al wat ouder en speelt hij of zij graag op een console? Ook daarvan komen er dit najaar weer de leukste spellen uit. Zo is er een nieuw Mario spel voor de Nintendo Switch, maar check vooral ook hier de leukste games!

Rollenspel

Kinderen houden van rollenspel. Of dat nu is in de vorm van verkleden in die mooie prinsessenjurk die we eerder noemden of met poppen. Het stimuleert ook weer de fantasiewereld en kindjes kunnen zich er heerlijk in verliezen. Leuk voor op het verlanglijstje zijn de L.O.L. poppen, Barbie, en wat dacht je van Playmobil?

Lekker lezen

Niet op ieder kind zijn wishlist, maar toch kunnen ze hier elk jaar een boek verwachten. Gewoon omdat lezen zo belangrijk is, en omdat ze hun fantasie kunnen laten gaan. Nadenken over dingen, of juist even lekker wegdromen. Mijn dochter van 7 is nu De avonturen van Rutger, Thomas en Paco (Furtjuh op YouTube) aan het lezen en dat is echt leuk. Ze kent de personages van YouTube, en dit boek wordt vaak genoemd. Dat wordt dus goed gelezen.

Afgelopen week heeft ze in 1 ruk Straight & Crooked/ Recht & Scheef van Colette Elizabeth gelezen. Dat gaat over een klein meisje en haar hond in Amsterdam. In het Nederlands en Engels!

Uiteraard kun je op dit blog nog heel veel meer cadeautips voor de feestdagen vinden, maar ook lekkere hapjes en leuke dingen om te doen tijdens de vakanties!

Liefs,


Nog meer tips:

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang