Close
wat te doen op de canarische eilanden
De Canarische eilanden bestaan uit La Palma. La Gomera. Tenerife. Gran Canaria. Fuerteventura. Lanzarote. El Hierro.

Last minute vakantie boeken | De Canarische eilanden

Op de Canarische eilanden is het vrijwel altijd mooi weer. Geen wonder dus dat vooral in de winter dit een heel geliefde plek is om op vakantie te gaan!

De Canarische eilanden

De Canarische eilanden bestaan uit

  • La Palma.
  • La Gomera.
  • Tenerife.
  • Gran Canaria.
  • Fuerteventura.
  • Lanzarote.
  • El Hierro.

De bekendste in Nederland zijn toch wel Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarato. Natuurlijk ook omdat hier echt veel voordeel vakanties naar toe zijn. Het hele jaar door kun je hier wel een vlucht naar toe vinden, en een resort die open is.

Het fijne aan de Canarische eilanden is niet alleen het weer, de natuur en de mensen, maar ook dus dat het niet heel ver is, en er geen doodse stilte heerst in de winterperiode. Op Ibiza is dit bijvoorbeeld wel het geval. Je kunt er uiteraard van alles vinden, maar er is ook erg veel dicht.

Gran Canaria

Gran Canaria staat wel heel bekend om zijn toerisme. Maar dit is niet altijd een slecht iets. Het zijn heel veel gezinnen en oudere mensen die komen voor de warmte. Het heeft ook een prachtige natuur, en door het vulkaanzand doet het bijna Afrikaans aan.

Je zit dan ook wel dicht bij Afrika!

Er zijn prachtige resorts als de Lopesan Costa Meloneras Resort met zijn vele zwembaden en een beoordeling van TUI met maar liefst een 9.1! Het is echt een luxe resort al zou je dat aan de prijs niet echt zeggen. Maar dat is ook erg fijn op Gran Canaria, het is gewoon niet peperduur. Zelfs niet zo een op en top luxe resort. Uiteraard zijn er ook veel all inclusive hotels, maar ook appartementen en hotels waar je prima kunt verblijven.

Op het eiland vind je van alles te doen. Van een rustige strandvakantie tot heel veel actie. Je kunt de bergen in voor prachtige natuur en heel veel wildleven, de vulkanen bekijken of echt oude dorpjes in waar de tijd lijkt stil te staan. Let wel even op dat als je een oude kerk of iets in wilt, dat je gepaste kleding aan trekt. In je bikini is gewoon niet netjes. De mensen zijn open en vrij, maar een beetje respect kan geen kwaad.

Er is een heel bruizend nachtleven, en in de hoofdstad zelf kun je fantastisch winkelen.

Ik ben hier zelf een aantal maanden geweest omdat ik werkte als propper voor time share hotel. Dit is overigens best leuk om eens te bekijken, alleen een waarschuwing dat je nooit ergens je gegevens geeft of bankdetails. Dit is heel vaak al een bevestiging!

Fuerteventura

Op Fuerteventura heb ik ook een tijdje gewoond. Dit is echt een prachtig eiland en zeker 1 van mijn favorieten. Over Fuerteventura heb ik hier een blog geschreven.

De andere eilanden hebben ieder zijn unieke features zoals El Hierro die het kleinste eiland is met belachelijk mooie stranden. La Palma (niet te verwarren met Las Palmas op Gran Canaria) heeft weer de lavastranden en heel weinig toerisme. La Gomera is prachtig voor een wandel vakantie. Het is een klein eiland en heeft 1 van de oudste natuurlijke bossen ter wereld. Tenerife heeft weer prachtige architectuur, archeologie en natuurparken. Dit alles naast de vele stranden en een geweldig nachtleven. Op Lanzarote kun je ook heerlijk eten, genieten van de natuur, maar ook van de vele stranden.

De mensen op de Canarische eiland zijn over het algemeen erg vriendelijk. Het “Canario” is een dialect die heel Zuid Amerikaans aan doet. Ze hebben dan ook best veel andere woorden dan hoe je ze misschien in het Spaans kent. Erg leuk!

Last minute!

Doordat de Canarische eilanden wel gewoon bij Spanje horen, heb je lekker veel vluchten die kant op. Het is ongeveer 4.5 uur vliegen. Wil je dus wat zon en warmte in de winter/lente/herfst dan kun je hier vrijwel altijd rekenen op mooi weer. Er zijn zoveel hotels en resorts, dat je altijd wel een fijne last minute aanbieding kunt vinden. Een heel stuk voordeliger dan bijvoorbeeld naar Curaçao waar veel mensen overwinteren.  Ook handig om te weten is dat er in ieder geval op Gran Canaria, Fuerteventura, en Tenerife, Nederlandse artsen aanwezig zijn. Je weet maar nooit toch!

Heb jij al een vakantie gepland?Last minute naar de Canarische eilanden

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang