Als men aan carnaval denkt dan denkt men aan bonte optochten, meters flügel, verkleedpartijen, helemaal van de zotte, en dat allemaal onder de bierleiding van een prins. Maar als ouder is het een heel ander feestje. Tijd voor carnaval met kinderen.

Een erg mal feest..

Het is een cultuur, een cultuur van onder de rivieren. Mensen verkleed als lapjeskat of Jack Sparrow dansen drie dagen lang op de lalaaalaaa, alaaaaf deuntjes van bands waar we nog nooit van hebben gehoord.
Maar ook kinderen vieren carnaval! School besteed er aandacht aan en misschien zit gekke ome Gerrit wel in de raad van elf ? verkleed jij jouw kind met carnaval ?

Doe eens gek

Hoe gekker, hoe leuker. Trek dat Frozen of La Casa De Papel pak uit de kast en ga samen met die enthousiaste kleine dansen langs de optocht. Het gebeurt tenslotte maar eens per jaar! Een kroegentocht is ook leuk, maar je gaat je kind niet meenemen op kroegentocht naar de diepste krochten van Knotsenburg. Een kleurrijke optocht is geweldig en geloof me, ze gaan het zich later herinneren.

De voorpret

Wat willen ze dit jaar worden met carnaval ?
Samen op zoek naar de gekste outfits, de malste kostuums en die blikvanger waarmee jouw kleintje de rest van die gekke gasten achter zich laat. Het is toch leuk om samen snorren te passen, zwaarden te testen en toeters te testen ? Het feest van de zotten is van alle leeftijden, dus ga lekker samen op zoek om het meest gekke kostuum te scoren, de aanloop naar carnaval was nog nooit zo leuk!

Je kunt online zoveel leuke dames carnaval kleding vinden, of doe eens gek en trek als vrouw een carnavals kostuum aan voor heren. De kinderen vinden dit vast hilarisch!

Snoepjes vangen

Bij elke optocht hoort een wagen die snoepjes lanceert via een katapult of een hofnar die ze met de hand het publiek in gooit. Pak een paraplu, hou hem ondersteboven en vang zoveel je kunt vangen! Carnaval draait om vrolijkheid, kleur, maar vooral om saamhorigheid. En geef toe, kinderen klagen niet als ze met een zak vol snoep afscheid moeten nemen van de laatste wagen. De buit is binnen.

Carnaval met de kids

Kortom, het is een feest. Daar zijn we het over eens toch ? Dus is het leuk om het samen met je kind te beleven! Ga samen een masker knutselen, een eigen praalwagen maken of dansen met de grootste clown van het dorp. Carnaval is van iedereen. Van jong tot oud, van dik tot dun, het is een traditie waar niemand omheen kan. En geniet ervan, je zult de foto’s van nu later koesteren.


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥