Cinderella; een modern sprookje

Ken je Assepoester nog? Het was mijn lievelingssprookje vroeger. Ik voelde mij er mee verbonden, niet dat ik nou Cinderella was, maar ik ben opgegroeid met het stiefvader/stiefmoeder gevoel. Mijn vader was de stiefvader van mijn broer, en mijn moeder de stiefmoeder van mijn zus. Nou was er bij ons gelukkig niemand gemeen. Behalve mijn stiefvader. Maar daar komt een ander keer wel een blog over.

IMG_20150315_142430

Cinderella; een modern sprookje

image003 IMG_20150315_143025Het bal

Ik kreeg een uitnodiging voor een echt prinsessen bal. Uiteraard moest Keira mee, want de kleine meisjes werden opgemaakt, kregen een mooi kroontje, en ze leerden hoe ze moesten walsen als een echte prinses.
Ook mochten we even op de blauwe loper foto’s maken, dat vond Keira wel erg bijzonder. De dresscode was avondkleding. Dus we hadden ons best gedaan. Keira in haar disco gouden jurk, want helaas kwam er op het laatste moment nog drinken over haar baljurk.
De film begon met een korte film: Frozen Fever. Jammer dat de film zo kort was! Hij was wel weer erg leuk, maar de originele film is natuurlijk erg moeilijk te evenaren.

IMG_20150315_143545

supertrash cinderella
“dit tasje moet ik hebben mama!”

IMG_20150315_143529Cinderella

cinderella
Een echt prinsesje op haar kroon
cinderella
Arme schat, zo lief poseren voor mama, maar voelde zich al helemaal niet meer lekker

De nieuwste Cinderella  is het oude verhaal van Assepoester, de jonge, mooie Ella. Haar moeder overlijd, en haar vader hertrouwd met een verschrikkelijke vrouw, met 2 dochters. Als haar vader ziek word en ook overlijd, word Ella het sloofje van de 3 vrouwen. Ze blijft goed in haar hart, vol vertrouwen en altijd aardig. Iets wat ik mijn meisjes ook probeer te leren. Het is belangrijk om goed van binnen te zijn.

Ella praat met de dieren, en is lief voor iedereen. Ook voor de knappe man die ze in het bos tegenkomt. Hij nodigt daarop alle vrouwen in het koninkrijk uit om naar het bal te komen. Hopende dat zij ook komt. Uiteraard verpest haar gemene stiefmoeder haar jurk, en valt ze van verdriet op haar knietjes. De goede fee test haar vermogen om aardig te blijven, en helpt haar met een prachtige koets, en hulpjes. Maar het allerbelangrijkst met haar prachtige en echt mooiste jurk die ik ooit heb gezien in een Disney film.
Op het bal danst ze de hele avond met de knappe prins, maar klokslag 12 moet ze rennen, omdat de betovering verbreekt. Zal de prins haar weer vinden??

Wij vonden het zo een leuke film!! En Keira begreep helemaal waarom Cinderella mijn lievelingsprookje is. Ook zij vond het herkenbaar, een stiefdochter zijn. Dat is zij tenslotte ook. Wel van de liefste stiefvader.
Het is een heerlijke feelgood film, niks geen 300 special effects, maar mooie beelden, mooie kleuren, en lekker ouderwets. Ik voelde mij weer heel even een klein meisje terug in de tijd. Echt een aanrader!

prinsessenbal
De prinsesjes in training

IMG_20150315_144840Cinderella - Assepoester review


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

2 thoughts on “Cinderella; een modern sprookje

Comments are closed.