grote angst voor clowns

Clowns, je vindt ze helemaal geweldig of je verafschuwt ze. Bij die laatste groep hoor ik. Als kind had ik al een grote angst voor clowns, ik begreep niet dat mijn vriendjes erom moesten lachen. Angstig zat ik in een hoekje te wachten tot het kinderfeestje voorbij was.

De clown

Laten we even alles op een rijtje zetten en eerlijk zijn, wie vindt die gasten nou echt grappig? Kenmerken van een clown: bleke huid, rode plastic neus, stink pruik, flapperde flap schoenen, mond zo rood en strak getekend dat Marijke van Helwegen er een moord voor zou doen, een outfit XXXl large in alle kleuren van de regenboog en dan vooral die irritante stemmetjes erbij. Oh en last but not least, die waterbloem die ze dan in je gezicht spuiten, really!?!

Als je gezegend  (ahum) bent met kroeshaar zit je daar al helemaal niet op te wachten. Het enige wat je dan wilt doen op dat moment is die neus van zijn gezicht aftrekken. Er is nog nooit een clown geweest die mij aan het lachen heeft gekregen. Ik vind ze maar doodeng, je weet ook niet wat er achter zijn hele façade schuilt. Is het stiekem een seksmaniak, moordenaar, overspannen freak of ga ik nu te ver?

clown 1430465445 Mijn grote angst voor clowns
RyanMcGuire / Pixabay

De media stimuleert het ook niet echt, hoe vaak hoor je het wel niet? Gestoorde clown loopt los, valt mensen aan. Frankrijk toen, die terreurclowns. Of die films met creepy clowns, denk aan de SAW reeks. Nachtmerries! Ik wil gewoon een persoon kunnen zien, niet worden afgeleid en vol spanning afwachten wat er gaat gebeuren. Mensen in boerka’s maak je mij overigens ook niet blij mee, is het een man, een vrouw of toch een clown? Weet ik veel….ahhhhhhhhh

Waarschuwing voor mijn omgeving: durf het niet om mij op te geven voor een cursus ‘hoe kom je van jouw angsten af?’, dat ik straks bij Irene Moors een clown moet gaan aanraken of er om moet proberen te lachen. Nee geloof me, ik sta niet voor mezelf in.. of ben ik degene die naar een psychiater moet?

Heb je ook een hekel aan clowns? ( ik weet zeker dat ik niet de enige ben) Of is er iets anders wat je doet verafschuwen?

 


ageology banner Mijn grote angst voor clowns

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Geschreven door

Hinda

Gastblogger @ Pink Press