Close
Cluttercore is de interieurtrend

Cluttercore is de interieurtrend van het jaar

Voor mij in ieder geval! Heb je al gehoord van de interieurtrend cluttercore? Het is de nieuwe trend voor mensen die houden van een interieur dat persoonlijk en vol karakter is. Cluttercore staat voor het verzamelen en tentoonstellen van persoonlijke herinneringen in een gezellig huis. Het is precies het tegenovergestelde van de minimalistische, beige interieurs die de afgelopen jaren sociale media domineerden.

Cluttercore gaat om herinneringen

Cluttercore draait allemaal om overladen met spullen, inclusief rommelmarktvondsten, familie-erfstukken en stukken met sentimentele waarde. Je zou het decor zelfs kunnen omschrijven als een beetje rommelig of zelfs chaotisch, maar het is juist die mengelmoes van kleuren, texturen, patronen en verhalen die het zo boeiend maakt. Cluttercore gaat over het creëren van een thuis vol geschiedenis en persoonlijkheid.

Cluttercore is een doordachte selectie spullen

Een ander belangrijk kenmerk van cluttercore is dat het niet gaat om het gewoon willekeurig dumpen van spullen in een kamer en er hopen van maken. Er gaat een doordachte selectie aan vooraf. Het gaat om de spullen die een sterke emotionele band hebben of herinneringen oproepen, zoals bijvoorbeeld kaarten, brieven, fotolijsten, planten, beeldjes, lappen stof, oud servies of muziekinstrumenten.

Waar je rekening mee moet houden bij cluttercore

Als je geïnteresseerd bent in het decoreren met cluttercore, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Eén daarvan is dat het concept van kleur en patronen in evenwicht blijft en dat er stemming en sfeer gecreëerd wordt die goed bij elkaar passen. Je kan het vergelijken met een kamer waarin elk meubelstuk en elk stukje kunst op elkaar is afgestemd en harmonieus is in plaats van chaotisch.

Functionaliteit van de spullen

Een ander belangrijk ding waar je over moet nadenken is de functionaliteit van de spullen. Ze moeten in je huis passen en gebruikt worden, zodat er ook niet teveel overbodige spullen en prulletjes in staan. Een goed ingerichte cluttercore-kamer moet nog steeds praktisch zijn en het dagelijks leven van jezelf en je gezin ondersteunen.

Cluttercore is de interieurtrend van het jaar

Een persoonlijk en uniek interieur

Een van de beste dingen aan deze trend is dat het gaat om het creëren van een persoonlijk en uniek interieur. Je bent niet beperkt tot het volgen van bepaalde regels of de kleuren- en stijlgidsen van anderen. Het belangrijkste is het doorgeven en accentueren van je eigen persoonlijke stijl en smaak!

Ga voor echt bijzondere key items

Ons huis past wel echt helemaal in de cluttercore stijl. Een strak interieur past helemaal niet bij ons. Ik hou van warmte, en knus. Alhoewel er wel wat dichte kasten mogen komen om te zorgen dat het niet meet een bende lijkt zeg maar. Ons echt speciale key item die alles bij elkaar trekt is het prachtige roze vloerkleed van Tapeso. We willen al tijd een fluffy vloerkleed omdat dit zo prettig is om heerlijk op te chillen, maar ook bijvoorbeeld voor mijn somatische oefeningen. Bovendien staat het heel knus en warm. Oh en we wilden trouwens een fluffy vloerkleed, maar deze hadden we niet verwacht! De kleur is super zacht en warm, en knalt niet van je vloer af. Het is ook nog eens het zachtste kleed ever. Ik denk niet dat ik ooit zoiets zachts in mijn leven heb gevoeld.

Wij hebben gekozen voor een vloerkeed, maar denk ook aan dan dat de kussens op de banken bijvoorbeeld matchen. Zodat je toch iets van een geheel hebt.

Cluttercore betekent niet rotzooi

De trend is perfect voor mensen die een hoop spullen hebben en het moeilijk vinden om dingen weg te doen. Het betekent niet dat je kamers helemaal vol moeten staan, maar betekent dat je hele leuke persoonlijke items kan toevoegen. Het maakt niet uit of het nou bloempotten in verschillende kleuren zijn, foto’s van dierbaren of souvenirs uit verre landen.

Cluttercore is niet voor iedereen, sommige mensen hebben een hekel aan een rommelig huis,  maar als je houdt van persoonlijkheid, kleur en karakter dan moet je de cluttercore-trend eens overwegen.

Wat denk je, ga je het proberen?

Liefs,

About Ailana

Externe bloggers van PinkPress

1 thought on “Cluttercore is de interieurtrend van het jaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang