Close

Is collageen eindelijk het wondermiddel voor de huid?

We weten allemaal dat de sterren zichzelf vol op laten injecteren met collageen. Ook smeren wij driftig met collageen cremes, en zit het in heel veel shampoo voor een volle bos haar. Maar wat is het eigenlijk? Is het echt zo een wondermiddel?

Wat is collageen dan?

Collageen is een proteïne in je lichaam. Het is ook meteen een van de belangrijkste proteïnen voor het lichaam om goed te kunnen functioneren. Je kunt het een beetje zien als de lijm die alles bij elkaar houd. Zonder worden de botten brozer, het haar dunner, de huid rimpelig.. Zodra je ouder wordt, gaat ook de collageen productie omlaag.

Ik wil helemaal geen rimpels!

Tja, helaas. Zonder injecties, facelift of andere chirurgische ingrepen is er gewoon geen wondermiddel. Anti rimpel creme kan de boel zeker doen vertragen. De huid beschermen in de zon met een hoed en goede zonnebrand is ook essentieel. Je weet inmiddels zelf wel dat als je niet genoeg water drinkt, te veel alcohol, roken en slecht slapen slecht zijn voor de huid.

Collageen is geen wondermiddel (helaas) maaaaar…. het kan zeker de boel vertragen en zelfs verbeteren. Nog meer goed nieuws is dat het meer effect heeft op de oudere huid dan op de jongere huid. Gelukkig kun je collageen niet alleen smeren, maar ook drinken of als supplement nemen. Je kunt de eigen collageen verbeteren met voeding als een goede bouillon getrokken van vis of botten (dat klinkt creepy, maar denk aan ossenstaart of kippensoep waarvan je de hele kip gebruikt).

Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan:

  • Wilde zalm
  • Witte vis
  • Tonijn
  • Eieren
  • Pinda
  • Avocado
  • Bladgroente als boerenkool en spinazie
  • Bessen, aardbeien
  • Knoflook
  • Chia zaadjes

Dit helpt allemaal de collageen productie van je eigen lichaam zonder supplementen of iets te moeten slikken. Ook al schijnen die wel nog meer effect te hebben.

Collageen supplementen nemen

Als je het internet een beetje afstruint naar collageen dan kom je bijna alleen maar enthousiaste reviews tegen. Het schijnt dat de nagels sterker worden, de huid strakker en het haar een stuk beter van conditie. Je leest ook veel dat mensen met PDS duidelijk verbetering merkten. Bij PDS zijn de darmen erg gevoelig, en het schijnt dat meer collageen daarbij kan helpen. Het klinkt ook aannemelijk dat het helpt bij sterkere botten, aangezien dat de eerste taak is van collageen.

Ik ben nu net een week geleden begonnen met de collageen drankjes van Swedish Nature wat echt niet eens zo vies is. Ik neem een shot elke avond. Ik weet nog niet of het echt helpt maar dat zou je na 8 weken echt moeten merken. Ik heb nu voor een maand, en ik heb een fles onderweg van Oliveda die nog meer en sneller resultaat beloofd. Dus over 8 weken komt er zeker een review met voor en na foto’s. Ik zal dan ook laten weten hoe het gaat met de PDS, nagels en haar.

Liefs

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang