Close
De lekkerste kleding bij thuiswerken en een blokje om

Lekker comfortabel in huis en naar buiten

Nu wij allemaal wat meer thuis zijn dan normaal, en de meeste kinderen niet meer school gaan, is het fijn het thuis wat comfortabeler te maken.

Lekkere kleding voor thuis

Het duurde even voor ik de meiden uit hun pyjama’s kreeg. Maar uiteindelijk ging het ook hun vervelen. Ik had zelf al eens een blog geschreven over thuiswerken in je huispakje of in werkkleding. En dat het vaak toch stimulerender werkt als je op een thuiswerkdag kleed alsof je naar het werk gaat.

Natuurlijk mag het allemaal wat minder strak. En echt ik zou mijn huid vooral met rust laten. Helemaal bij pubers met veel puistjes, is het echt goed om die make-up te laten staan. Goed verzorgen en als je echt niet zonder kan dan kom je met lipgloss, mascara en wenkbrauw gel al heel ver.

De puber heeft eindelijk de bloedknellende skinny jeans in de kast geruild voor nieuwe Nike Joggers en nette broeken die zitten als trainingsbroeken.  Dit geeft toch een wat actievere start van de dag,

De kleuter draagt naar school vrijwel altijd leggings omdat zij absoluut niet tegen jeans kan. Bij schattigebabykleertjes.nl heb ik echt super zachte kinderleggings gevonden. Miya houd van zwart of juist heel veel kleur samen. En sinds kort het liefst geen roze. Zo koos zij dus voor een zwart witte legging, en een turquoise. Maar ook voor een met een lekker druk jungle printje. Verder een paar zachte shirts en jurkjes om erbij te combineren.

Omdat Keira zo dol is op de nette broeken die toch heel zacht zijn, koos zij voor een wijde navy broek, met knopen er op geborduurd. Hij is zo zacht en volgens Miya zit niks lekkerder dan deze broek.

Zelf draag ik eigenlijk alleen nog lange wijde jurken. Dit terwijl toen ik alleen thuis werkte ik voornamelijk een legging en lang overhemd aan had. Nog steeds wel, maar voel mij even lekkerder in jurken. Ik heb het steeds zo benauwd, en zo een jurk is dan gewoon echt heel fijn.comfortabel thuis werken en samen zijn

Samen aan tafel

Bij ons is de eettafel een echte werkplek geworden. Waar de puber in de ochtend eerst aan haar bureautje zit, later zitten wij samen aan de eettafel. Ieder aan zijn werk. Het is net alsof je collega’s hebt. Grappig genoeg werkt iedereen door de groepscontrole toch wat beter door. Er is even wat minder geklets en we zijn wat serieuzer. Zo is het voor de kleine ook duidelijk dat het geen speelkwartier is.

Zet lekker wat meer planten neer voor wat extra zuurstof in huis. Ook is het echt goed om fijn licht te hebben, of de gordijnen lekker open.

Pak je eigen tijd

Heel heel belangrijk is je eigen vrije tijd. Doordat we allemaal boven op elkaars lip leven is het echt belangrijk om niet door te draaien.

  • Heb je een hond en een kind die al alleen kan uitlaten? Laat ze dan even de hond samen (als dat kan) uitlaten. Dit geeft je een kwartier tot een half uur om even je gedachten bij elkaar te rapen.
  • Ook de kinderen hebben die alleen tijd nodig. Een half uur tot een uur per dag ieder op eigen kamer maakt je geen slechte ouder. Ze leren zichzelf vermaken en daar heb je alleen maar voordeel van uiteindelijk. Zij ook trouwens.
  • Lees deze tips om even te ontspannen
  • Of deze tips om een chill out voor de kinderen te maken
  • Die gymles is zo gek nog niet. Beweging is gezond en zorgt voor een helder hoofd.

Vergeet vooral niet goed adem te halen, en de dag is niet meteen een ramp als het even niet lukt. Ik vind het zelf prettig om in de avond met een koptelefoon op lekker even te werken. Of heel vroeg bij het eerste ochtendlicht wat foto’s te maken van producten en rustig mijn kop koffie te drinken.

Probeer 1 ruimte als bijvoorbeeld de woonkamer, werkvrij te houden. Dat niet het hele huis een werkplek is. Het wordt anders zo moeilijk “vrij” nemen als alle plekken in huis werk uitademen.

Wat doe jij om wat rustiger thuis te werken?

Lekker samen thuis werken zonder knetter gek te worden

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang