Close

#Commuteless: De beweging voor meer leven

Gisteren werd in Nederland de wereldwijde #COMMUTELESS movement gelanceerd, wat ernaar streeft om de manier waarop we werken en leven te veranderen door onnodig woon-werkverkeer te verminderen.

De beweging komt in opstand tegen de 9-5 werkcultuur op kantoren en gelooft dat het verspillen van kostbare tijd door iedere dag heen en weer te reizen naar werk krankzinnig is en niet synchroon is met het digitale tijdperk waarin we leven. De visie van #COMMUTELESS is om de verschuiving naar een werkcultuur die productiever en menselijker is te versnellen.

Reis minder naar je werk, geniet meer van het leven en de liefde

commuteless1 De beweging wil bekendheid krijgen door middel van provocerende digitale billboards op plekken die voor forenzen onmisbaar zijn wanneer zij de steden in en uit rijden. De focus ligt op belangrijke reislocaties, waaronder Amsterdam Centraal Station, een van ‘s werelds drukste hubs voor forenzen. De advertenties laten zien wat de reizigers allemaal zouden kunnen doen als ze niet aan het reizen zouden zijn, zoals genieten van de liefde en het leven.

 

Op social media zal tevens content gepromoot worden en op de website van de beweging, commute-less.com, kunnen forenzen uitrekenen hoeveel tijd van hun leven zij verspillen met het heen en weer reizen naar werk en er gelijk voor kiezen om de beweging te ondersteunen.

#COMMUTELESS is een reactie op diverse onderzoeken die aantonen dat het heen en weer reizen tussen de woon- en werkplaats slecht is voor zowel onze gezondheid als die van de planeet: het is vaak stressvol, frustrerend en zonde van de kostbare tijd. Daarnaast is gebleken dat wanneer mensen minder lang naar werk hoeven te reizen, hun energie en libido toeneemt. De beweging stelt voor dat in plaats van heen en weer reizen, deze tijd beter besteed kan worden aan de dingen die ons gelukkig en gezond maken.

 

commutelessMedeoprichter en woordvoerder, Tali Bielski, vindt dat de tijd rijp is om dit soort stappen te maken:

“De meeste mensen moeten vijf dagen in de week heen en weer reizen tussen hun woon- en werkplaats. Maar is dit echt nodig? Het lijkt raar. Met name voor de jongere generatie werkenden van tegenwoordig, die toch vaak een frisse en gezonde kijk hebben op de balans tussen werk- en privé leven. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die meer dan 45 minuten per dag moeten reizen, 40% meer kans hebben op een echtscheiding en dat mensen die dagelijks meer dan 50 kilometer moeten reizen, meer kans hebben op obesitas.”

Door een impuls en aandacht te creëren rondom deze kwestie, probeert #COMMUTELESS bewustzijn en draagvlak te creëren onder forenzen en hen aan te moedigen één dag in de week buiten kantoor te werken.

#COMMUTELESS is een beweging vanuit de mensen, voor de mensen, gecreëerd om de manier waarop we werken en leven te veranderen.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

1 thought on “#Commuteless: De beweging voor meer leven

  1. Ik snap de gedachte achter deze beweging, en moet meteen aan mijn man denken die dagelijks in totaal 5 uur kwijt is aan reizen naar zijn werk. ‘s Ochtends tweeëneenhalf uur heen en ‘s avonds weer terug.

    Maar het is niet altijd zo simpel om te veranderen. Een andere baan is niet zo maar gevonden, en verhuizen is voor ons geen optie omdat de huizenprijzen in de buurt van zijn werk veel hoger zijn dan hier…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang