Contact houden met de buitenwereld

Waar we eerst dachten dat die hele c periode maar kort zou zijn, zitten we nu ruim een jaar verder. Het contact met vrienden en familie wordt steeds lastiger te onderhouden. En nieuwe contacten leggen is zo goed als onmogelijk.

De dag van de stem

Vandaag is de dag van de stem. De dag dat je juist contact zou moeten hebben en praten met iemand. Je stem laten horen. Zit je er al maanden tegen aan te hikken om iemand toch eens te bellen, vandaag is de dag.

Het enige wat je nodig hebt is een werkende telefoon en een onbeperkt sim only abonnement.

Een groot deel van mijn familie en vrienden woont niet in Nederland, laat staan in Ede. Echt afspreken kan nu niet en dan wordt het best een eenzaam verhaal. Mijn beste vriendinnen wonen aan alle kanten van Nederland behalve deze, en zelfs in Australië, Dubai en Ibiza.

Helemaal in deze periode is het dus praktisch onmogelijk om met sommige af te spreken. Ik bedoel ik vind in Nederland al lastig want ja, houdt iemand zich wel aan de regels, is een afspraak met een vriendin het waard om risico te lopen, wat als er iemand hoest in de trein?

Ik weet dat ik mijn leven niet moet laten beheersen door de huidige situatie, maar helaas lukt mij dat niet zo.

FaceTime of bellen is nu echt de uitkomst van de wereld. Zo zie ik toch nog de kinderen van vrienden en familie opgroeien, en kunnen we uren kletsen over van alles en nog wat.

Ik ben zelf niet zo een ster met bellen, maar gelukkig weten mijn vriendinnen dat en bellen ze gewoon. Ben ik afgeleid of klink ik nerveus dan betrekken ze mij echt weer in het gesprek. En zulke mensen zijn goud waard. Zij wezen mij dus ook op een nieuwe app:

Contact met de buitenwereld

Clubhouse

Clubhouse is een app die eigenlijk weer een stukje terug lijkt te gaan naar de tijd dat mensen niet alleen schrijven maar ook daadwerkelijk een gesprek voeren.

Je kunt meeluisteren in een kamer van jou interesse, of zelf een kamer hosten. Er zijn zoveel verschillende onderwerpen, talen, rooms (kamers) dat er altijd wel iets bij zit wat jij leuk kunt vinden.

In de ene kamer vind je gezelligheid, de ander de breiclub, de ander is voor netwerkers en noem maar op. Het fijne is dat je weer stemmen hoort, gesprekken voert, en zo echt leuke contacten op kunt doen. In een wereld waarin alles digitaal is, is dit denk ik wel een van de meest sociale opties. Het maakt het bellen met iemand ook een stuk minder eng vind ik.

In een tijd waar sociale interactie zo extra belangrijk is, vind ik dit een super app! Helaas alleen nog op uitnodiging (op Facebook vind je er genoeg) en op de iPhone.

Hoe houd jij contact in deze tijd?

Dit blog werd mede mogelijk gemaakt door Sim only onbeperkt bellen by Simyo

 

self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
Scroll naar boven