Close
20240107 101527 0000 5 manieren om weer in contact te komen met een oude vriend(in)

5 manieren om weer in contact te komen met een oude vriend(in)

Gedurende je leven ontmoet je een heleboel mensen. Er ontstaan bijzondere vriendschappen. Sommige vrienden blijven je lang bij, andere vrienden verlies je juist uit het oog. Merk je dat je graag weer wat contact zoeken met oude vriendin wilt? Je kunt verschillende dingen doen om de draad weer op te pakken – mits de ander dat ook wil natuurlijk. Dit zijn onze tips.

Schrijf het op!

Het kan spannend zijn om iemand zomaar op te bellen of om spontaan langs te gaan, als je iemand al jaren niet hebt gezien of gesproken. Daarom is het een mooi idee om iets aan de ander te schrijven. Je kunt een kaart maken en deze toesturen, als je zijn of haar adres weet. Het is een ideale manier om de ander te verrassen. Hij of zij kan de kaart lezen op een moment naar keuze en kan ook zelf bepalen of en wanneer iets terug te schrijven. Het is dus echt een vrijblijvende manier om weer contact te zoeken, met de hoop om de vriendschap nieuw leven in te blazen.

Wat leuk is bij een kaartje sturen?

Personaliseer de kaart, zodat het echt iets speciaals is. Misschien heb je nog wel een oude foto waar jullie samen op staan, die je op de kaart kunt zetten. Zo haal je meteen weer een dierbare herinnering op! Heb je moeite met het bedenken van een tekst? Ook dit kan je opzoeken op internet en bewerken tot het een eigen tekst is, bijvoorbeeld als iemand ziek is. Zoek en bedenk dan een beterschap tekst, hierdoor maak je het persoonlijk en dit is zeker een leuk gebaar.

20240107 102323 0000 5 manieren om weer in contact te komen met een oude vriend(in)

Appje sturen

Een kaartje sturen is een persoonlijke manier om weer bij contact zoeken met oude vriendin. Dat is dus zeker een aanrader. Maar het kan zo zijn dat je het adres van hem of haar niet weet, na een verhuizing bijvoorbeeld.

Heb je nog wel het telefoonnummer van de oude vriend? Stuur dan een appje, met de vraag hoe het gaat. Je kunt gewoon uitleggen dat je de laatste tijd veel aan de vriendschap denkt. Stel misschien zelfs meteen voor om weer eens een keer af te spreken. Bezoek bijvoorbeeld de horecaplek waar jullie vroeger vaak te vinden waren – om een leuk idee te noemen.

Bel gewoon op

Nog een idee? Bel de ander gewoon een keertje op, ook als het spannend is. Het ligt er natuurlijk ook maar net aan hoe hecht jullie band is geweest. Wat hier fijn aan is, is dat jullie direct elkaars stemmen horen. Dat kan al meteen weer ophalen hoe het toen ook alweer was, toen jullie nog zo hecht waren. Met een beetje geluk levert het al snel een leuk gesprek op. Maar je kunt het ook kort houden en gewoon even laten weten dat het je fijn lijkt om een keertje bij te kletsen.

Wellicht zegt de vriend meteen toe, of zegt hij of zij juist dat er nog even wat bedenktijd nodig is. Dat is trouwens tevens belangrijk bij contact opzoeken met een oude vriend: het kan zo zijn dat er vanuit de andere kant geen behoefte meer aan is. Misschien is er te veel gebeurd, of heeft hij of zij inmiddels een heel ander leven. Zie het als het risico dat je loopt – maar dan heb je het in ieder geval maar geprobeerd. Niet geschoten is altijd mis!

Spontaan langsgaan

Wil je de vriend in real life verrassen? Ga dan spontaan een keertje bij hem of haar langs. Let wel, niet iedereen kan dit waarderen. Maar als er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht is, en jullie vriendschap gewoon is verwaterd zonder gedoe, is dit best een gokje waard. Het is gezellig om elkaar meteen weer even te zien, zeker als het een hele tijd geleden is.

Via-via contact zoeken met oude vriendin

Ben je een bepaalde vriend uit het oog verloren, maar ben je nog wel in contact met een andere gemeenschappelijke vriend die jullie hebben? Dan is het vaak ook makkelijk om via die persoon te peilen of de andere vriend interesse zou hebben om jou weer te zien. Je kunt gewoon vragen of de gemeenschappelijke vriend dit wil voorleggen. Zo hoef je niet direct contact op te nemen, maar gooi je wel een balletje op.

Ga na bij welke manier van contact opnemen je je het prettigst voelt. Er is eigenlijk geen goed of fout! Het is alleen maar mooi om het initiatief te nemen – hopelijk bloeit de vriendschap weer helemaal op.

lees ook Nieuwe vrienden maken op elke leeftijd

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang