Close

Naar de Côte d’Azur, Frankrijk | Wat moet je gezien hebben?

De streek in het zuiden van Frankrijk: Côte d’Azur, is een prachtige vakantie bestemming. Je kunt hier genieten van de aanwezigheid van de zon en van de mooie Franse steden langs de kust. Als je hier naartoe gaat dan zijn er natuurlijk een aantal dingen die je niet mag missen zoals Nice, Cannes en La Roquette-sur-Siagne.

Nice, de grootste stad van de Côte d’Azur

Nice is de grootste stad in de Côte d’Azur en daarom ook meteen een bezienswaardigheid die je niet mag missen. In Nice kun je genieten van de prachtige stranden waar je heerlijk een cocktail kunt drinken en van de mooie bloemenmarkt in het centrum van de stad. Na een lange dag kun je lekker over de Promenade des Anglais lopen en genieten van de leuke winkeltjes en gezelligheid op straat.

 

La Roquette-sur-Siagne

Als je na een bezoek aan deze grote stad even de rust wilt opzoeken dan kun je naar La Roquette-sur-Siagne vluchten, een prachtig bergdorpje een paar uur rijden vanaf Nice. Het bergdorpje brengt je weer even terug naar de karakteristieken Franse gebouwen en straatjes. La Roquette-sur-Siagne is een plek waar je tijdens een vakantie naar de Côte d’Azur even helemaal tot rust kunt komen. Hier logeert Judith binnenkort met haar gezin op Camping Saint Louis

Zij kan heerlijk een weekje genieten van het mega waterpark op de camping, zit vlakbij het strand en een golfbaan, en natuurlijk alle leuke plaatsjes er om heen!

 

Cannes, de beroemde stad van het filmfestival

Ook in de regio Côte d’Azur kun je Cannes vinden. Deze stad staat natuurlijk bekend om het filmfestival wat hier jaarlijks plaats vindt. Het is echt een luxe stad waar je je ogen kunt uitkijken. In de jachthaven vind je verschillende dure boten waar je echt even verbaast van zult zijn. Daarnaast kun je heerlijk genieten van de mooie stranden langs de kust.

 

Paloma Plage een prachtig strand onder Saint-Jean

De Côte d’Azur ligt natuurlijk langs de kust dus het bezoeken van een mooi strand mag niet ontbreken. Het strand ligt net onder het chique dorp Saint-Jean. Het is vooral populair onder duikers omdat het water hier erg helder is. Vaak is het erg rustig en kun je hier gemakkelijk de hele dag liggen en genieten van de mooie kust van de Côte d’Azur. Nog een tip is de Sunelia camping Holiday Green in Frejus

Natuurlijk mag je bijvoorbeeld ook Saint Tropéz of het prachtige Port Grimaud niet missen. Als je tijd hebt is een uitstapje richting Aix en Provence of Monaco ook zeker een goed plan!

Waar ga jij naar toe op vakantie?

 

About Betty

11 thoughts on “Naar de Côte d’Azur, Frankrijk | Wat moet je gezien hebben?

  1. Oeh Cannes lijkt me ook wel echt heel gaaf om eens naar toe te gaan. Maar dan wel in stijl uiteraard haha

  2. Mooie foto’s, krijg meteen zin in de zomervakantie! Ben nog nooit aan de Cote d’Azur geweest, zonde eigenlijk.

  3. Ben nog nooit die richting op vakantie geweest maar Nice en Cannes staan zeker op het lijstje om eens naartoe te gaan.

  4. Ik krijg spontaan zin om op vakantie te gaan. Nog 10 dagen dan zit ik in Madrid maar de cote d’azur zal ik dit jaar ook nog zeker bezoeken

  5. :euk! Krijg gelijk weer zin in een tripje. Ik ben 2 jaar terug in oktober naar Nice geweest en toen konden we nog in zwemkleding op het strand liggen, heerlijk! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang