Close

Curly Girl Methode: iets voor jou?

De Curly Girl Methode is een haarverzorgingsroutine voor mensen met krullend haar. Bij deze methode ligt de focus op het minimaliseren van schade voor het haar en het vermijden van producten die krullen kunnen uitdrogen, beschadigen of verzwaren. Deze methode zorgt ervoor dat jouw natuurlijke krullen er nog meer verzorgd uitzien en jouw bos een prachtige boost geeft. 

Voordat je begint met de Curly Girl methode is het belangrijk om te weten welk type krul je hebt. Om zeker te weten wat jouw haartype is, kun je verschillende eenvoudige testjes doen om hierachter te komen. Als je weet wat voor krul je hebt, is het makkelijker om goede producten te vinden. 

Maar hoe kan ik het beste de Curly Girl Methode toepassen?

Er zijn veel producten geschikt voor de Curly Girl Methode, maar het belangrijkste zijn de volgende:

  • Een sulfaatvrij shampoo: om het haar schoon te maken zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. 
  • Een hydraterende conditioner: om het haar te hydrateren en verzachten. 
  • Een leave-in conditioner: hiermee kun je het haar nog meer beschermen.
  • Creme of mousse: om de krullen te liften en te laten glanzen. 
  • Olie: om het haar extra voeding te geven en extra te beschermen.

Het is belangrijk om producten te kiezen die gemaakt zijn voor krullen haar en die geen siliconen, alcohol of parabenen bevatten. Deze ingrediënten kunnen jouw krullen beschadigen of uitdrogen en dat wil je natuurlijk niet! Verzachtende en hydraterende ingrediënten: you are welcome! 

Daarnaast is het goed om te weten dat de Curly Girl Methode heel persoonlijk is en dus voor iedereen anders kan werken. Het is afhankelijk van het haartype en de verzorgingsbehoefte, maar ook van wat jij als persoon belangrijk en fijn vindt. Probeer daarom verschillende producten en technieken om te zien wat het beste bij jouw haartype past. Door vooraf te testen wat jouw haartype is, kom je er waarschijnlijk sneller achter welke producten geschikt zijn voor jouw haartype. 

Hoe kies ik de juiste producten?

Zoals we al zeiden zijn er (gelukkig) genoeg producten die geschikt zijn voor de Curly Girl Methode. Maar tussen als die producten de juist vinden voor jouw haartype kan natuurlijk best wel lastig zijn. Daarom helpen wij van Haarspullen.nl, je graag een stapje verder. 

Eén van de bekendste merken van Haarspullen, Schwarzkopf, heeft speciaal voor de Curly Girls onder ons een overzicht gemaakt met daarin alle producten die Curly Girl Proof zijn. Van losse producten tot complete sets. Eerst voorzichtig proberen? Dan zijn de losse producten fijn om mee te experimenteren. Heb jij inmiddels de juiste producten voor jouw haartype gevonden? Dan is het natuurlijk super fijn om meteen een complete set te kunnen bestellen!

Handige tips bij de Curly Girl Methode

Er zijn een aantal handige tips die je kunt volgen voor een nog beter resultaat. Die tips hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

  • Beperk het aantal wasbeurten, want bij te vaak wassen kan het zijn dat je haar sneller uitdroogt. 
  • Maak gebruik van een diffuser bij het föhnen om te voorkomen dat het haar uitgerekt wordt. Daarnaast voeg je met een diffuser meer volume toe aan je haar. 
  • Liever geen föhn gebruiken? Laat het haar dan aan de lucht drogen. Uiteindelijk zorgt dit natuurlijk voor de minste beschadiging aan je haar. Duurt dit je te lang? Maak dan gebruik van een microvezelhanddoek of katoenen t-shirt om beschadiging te beperken. 
  • Behandel het haar zacht en vermijd bijvoorbeeld het kammen van het haar wanneer dit nog nat is. Merk je dat je snel klitten hebt? Probeer dan terwijl je een conditioner in je haar hebt al voorzichtig met een kam deze klitten eruit te halen. 

Volg deze tips en je zult zien dat je krullen er nog gezonder en mooier uitzien!

Wil je meer advies? Neem gerust contact op met de klantenservice van Haarspullen via info@haarspullen of bel naar 038-4582584.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang