Close
Curlygirl methode

Behoud je prachtige krullen met de Curlygirl methode!

De Curlygirl methode is een super populaire clean method om je haar te sparen en echt mooie krullen te krijgen. Sommige mensen met zelfs maar een beetje slag krijgen opeens een flinke bos krullen, dus lees snel verder voor onze tips!

Als kind was ik helemaal niet blij met mijn krullen. Eigenlijk zelfs als volwassene ook niet. Misschien omdat in films krullen voor onverzorgd stonden, en stijl voor classy en mooi. In het dagelijkse leven was stijl haar ook altijd netjes en krullen passen bij rommelig. 

 

Tot eigenlijk de #teamnatural movement opkwam. Zij stonden voor het natuurlijke haar een echte kans te geven. Lekker los te laten en er van te genieten. Er trots op te zijn! 

Zo kwam ook de CG methode. Vrouwen van over de hele wereld helpen elkaar voor het mooiste meest natuurlijke resultaat zonder rotzooi en schadelijke middelen. 

 

Bij de Bijenkorf op het nieuwe YouTube kanaal vind je een super duidelijke uitleg over de Curlygirl methode met welke producten je precies kunt gebruiken. Wel zo handig!.

 

Iedereen die de CG methode volgt kan je vertellen dat hun kasten zo vol liggen met producten voor krullen, dat ze zo bij een aflevering van Hoarders terecht kunnen. We willen de 3 stappen: clean, feed, gel. Maar daarbij komt nog de zelfgemaakte lijnzaadgel, glijmiddel dat het zachter schijnt te maken, 10 soorten gels, 25 soorten leave-in conditioner en noem maar op. 

 

En nu kom ik met een praatje dat er ook een overdaad kan zijn. Zelfs aan alle sulfaatvrije haarvriendelijke producten. Eigenlijk heb je er aan 4 wel genoeg. Oké 6 als je de bonet (slaap sjaaltje of capje) en de juiste borstel erbij optelt. 

Je hoeft niet 7 merken tegelijk in huis te hebben. Sterker nog, vaak vullen de producten van 1 merk elkaar aan. Betere resultaten dus. 

 

Begin met een goede shampoo en conditioner. Je weet inmiddels wel dat je dit 1 tot hooguit 2x per week moet gebruiken. Anders gaat het pluizen. Let op dat deze wel sulfaat vrij zijn. Een fijne leave-in conditioner beschermt het haar en houd het zacht. Zelf houd het bij mij daar op. Mijn dochter met haar krullenbos gebruikt nog een goede CG approved gel. 

 

Haar laatste truuk voor prachtige krullen is tegenwoordig wat water, conditioner, masker en olie in een bak te doen. Daar laat je ondersteboven je krullen in zakken. Draai er een t shirt omheen en laat het opdrogen. Prachtig resultaat zelfs zonder veel kneden en een diffusor. Uiteraard kost dit wel wat meer tijd mocht je niet met nat haar de straat op willen.

 

Natuurlijk heb je nog een lekker voedend masker nodig 1x per week! Hydraterend voor droog haar, en proteïne bij futloos haar. Bij haaruitval en heel dun haar kan ik je ook van harte rijstwater aanbevelen. Is even tricky om te maken, maar het doet wonderen voor kale plekken van het altijd maar stylen. 

 

De schrik van de vele Curly Girls is wel een detox. Dat betekent dat je 1x je haar goed wast, met sulfaatrijke shampoo, en dan het haar 1 week tot zelfs een maand met rust laat. Dit werkt het makkelijkst als het laat invlechten. Eventueel een sjaaltje of een nepstaart er omheen en niemand die het ziet. Ik ging zelf 5 dagen naar Fuerteventura en heb expres geen shampoo, föhn, of enige haarproducten meegenomen behalve een borstel. Mijn haar was mij heel dankbaar! Het voelt beter dan ooit en ook de nieuwe producten lijken veel beter aan te slaan.  

 

Wat gebruik jij voor jouw krullen? Ken je de curlygirl methode al en gebruik jij het ook?


Meer tips voor krullen?

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang