Close
Stylish voor de dag komen op een budget

Zo kom je stylish voor de dag zonder veel geld uit te geven

Ik hou echt totaal niet van shoppen. En toch geef ik veel te veel geld uit aan onzin dingen. Dit terwijl ik eigenlijk altijd hetzelfde draag. Wat dat betreft kun je dus beter een paar key items hebben die je prima met elkaar kunt combineren. Zo kun je goedkoper of zelfs gratis nieuwe outfits creëren. Ook voor curvy fashion!

Sparkle en shine!

Elke saaie outfit kun je opleuken met wat sieraadjes. Je hoeft niet vol in rapper bling te gaan, maar gewoon subtiel maakt het echt even af.

Ik bestelde bijvoorbeeld een roze ketting en een oranje ketting van geverfde edelstenen uit de nieuwe Blush collectie van Eline Rosina. Je kunt ze samen of apart dragen, en zijn ook ideaal als je wat meer kettingen om wilt. Ik heb expres kleur omdat ik veel zwart draag, dan is het niet zo een depressief geheel.

Een earcuff geeft ook een heel andere look. Leuk bij oorbellen maar ook gewoon op zichzelf. Ik ben echt fan van de Eline Rosina Blush collectie, alles is zo fijntjes en de kleuren zijn heel subtiel en mooi.

Verder kun je denken aan een statement ring of juist een paar hele fijne ringen samen. Datzelfde gaat op voor armbandjes en enkelbandjes bijvoorbeeld.Eline Rosina Blush collectie

Koop meer exemplaren!

Klinkt een beetje stom want waarom meer als je minder wilt. Maar als een top, broek of rok echt goed zit kun je er beter meerdere exemplaren van halen. Hoewel de meeste van ons die lievelingsbroek liever zo uit de was weer aantrekken, zou het slimmer zijn om er gewoon meerdere van te halen. Het is even een extra investering maar wel een goede.

Je kunt bijvoorbeeld ook andere kleuren bestellen. En ideaal eigenlijk ook nog meerdere maten maar goed, dan ben je wel heel verstandig bezig. Dat haalt de lol een beetje uit de mode.Mooie earcuff van Eline Rosina

 

Combineren, combineren, combineren

Dit vergeet ik zelf vaak. Ik koop dan iets, en vervolgens staat het nergens bij. En dan belandt het al snel achter in de kast. Zonde eigenlijk toch?

De gouden tip helemaal bij duurdere items is echt bedenken waar je het mee kan combineren wat al in je kast hangt. Zo kun je het gewoon vaker gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een blazer die je op alles wel aan kunt zonder het idee te hebben van heb je haar weer met die blazer.

Kijk bijvoorbeeld in een thriftstore voor wat unieke items die je met weer basics uit je kast kunt combineren. Zo heb je wat goedkoper toch duurdere en iets uniekere items dan dat je in een winkelketen zou vinden.

Verander je outfit met accessoires

Mijn lichaam is veranderd, tijd voor curvy fashion

Dit is hier een groot probleem. Je houd vast aan wat normaal leuk stond, maar nu lijkt het of je een hobbezak hebt aangedaan. Neem een eerlijke vriendin mee voor advies, of je puber als je die hebt. Die zijn bijna pijnlijk eerlijk op dit soort momenten.

Koop dan ook niet meteen een hele nieuwe curvy fashion garderobe maar combineer met items die je al hebt tot je lekker in je vel zit en gewend bent aan je maat. Dan kun echt de key items halen. En geloof mij, er is zoveel leuke curvy fashion, maar het staat pas fantastisch als jij je ook zo voelt. Eerder niet helaas.

Als je zoals ik tussen een paar maten in zit, dan is winkelen helemaal vreselijk. Je wilt dan voor de maat halen die je wilt, niet die je hebt en dat is garantie voor frustratie in de winkel. Koop een paar jurkjes die je later ook nog aan kunt en laat het verder. Je kunt dan echt beter wat wegleggen voor als je beter in je lichaam zit en dan een goede shopping trip in het vooruitzicht zet.Verander je stijl met key items

Maak een winkel van je kast!

En daar bedoel ik mee, trek alles uit de kast en zorg voor overzicht. Bijvoorbeeld eerst alle shirts en tops, dan alle broeken etc. Kijk wat je nu nog zou kopen en leg dat op een stapel, de meh kleding geef je weg of verkoop je. De ik weet het niet of de misschien als ik eindelijk -vul hier in- kleding doe je in een koffer en vergeet je even. Nu kun je van de leuke stapel outfits maken. Voor sporten, school runs, werk, gewoon thuis, wat dan ook. Kijk ook welk item bij wat allemaal zou passen. Of probeer eens een outfit in 1 kleur (zwart is geen kleur). Zo heb je opeens nieuwe combinaties die aan kunt trekken.

Over goedkoop shoppen gesproken!

Maak er een lekkere pas sessie van comfortabel voor je eigen spiegel. Je kunt alles rustig uit proberen. En wijn drinken en lekker een muziekje aan. Gefrustreerd raken als een echte puber en full on drama gaan kan natuurlijk ook. Maar beter thuis dan in een winkel in huilen uitbarsten. Ik ben mega onzeker over mijn lichaam en vond achterin mijn kast een rok die ik bewaarde voor als ik slank ben. Die stond zomaar erg leuk met wat ik er ook op draag. Dus dat is opeens zo een item geworden die mij opfleurt als niets lijkt te passen.

Voor ieder figuur heb je wel items waar je naar toe kunt grijpen op een dag dat je het niet weet. Zorg dat je in ieder geval een paar daarvan schoon en zelfs gestreken hebt. Hoe erg ik strijken ook haat, het maakt echt een wereld van verschil tussen slonzig en stylish.

Nog een goede tip die ik kreeg was de kleding die niet meer bij mij past mee te nemen naar een vriendin met ongeveer dezelfde maat. Zo kun je best wat items ruilen en heb je weer een heel nieuw setje kleding.

Voor ik het vergeet: bij Eline Rosina is vandaag nog een zomer sale!!

Curvy fashion op een budget

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang