Close
shapewear voor een curvy figuur

Show off jouw curvy figuur met shapewear

Waar ik vroeger een stick figure was, heb ik nu overal curves. Dit was even wennen, maar ik weet inmiddels hoe je trots en blij kunt zijn met je curvy figuur. Op de dagen dat je het toch wat meer gestroomlijnd wilt hebben is er altijd shapewear! Shapewear zorgt voor een gladdere afwerking, en curves in all the right places.

“Nothing tastes as good as skinny feels”

Een heel bekende quote van supermodel Kate Moss. Een heel ongezonde quote, maar wel 1 die veel van ons heel serieus namen.

We hebben het allemaal meegemaakt van een mode tijd waarin maatje nul de norm was om te volgen. We hebben gezien wat er gebeurt met mensen die niet de magische maat 0 hebben – zelfs als ze gezond en fit zijn! Depressies, anorexia, boulimia, en andere enge ziektes.

Nu komt de modeindustrie weer met het ‘skinny is better’ ideaalbeeld. Je ziet zelfs de meest bekende sterren als de Kardhasians, die zo ontzettend beroemd waren om hun curvy figuur, veranderen in ini mini vrouwen.

Bepaalde diabetes medicatie waar je ook van af kunt vallen is momenteel vrijwel niet meer te krijgen omdat vrouwen het gebruiken om af te vallen. Mensen met diabetes grijpen ondertussen naast hun medicatie wat zeer gevaarlijke situaties kan geven.

Maar nu willen we het hebben over shapewear

Er is niks mis met Afvallen en Gezond eten maar als het ten koste gaat van jouw gezondheid en geestelijke gesteldheid is dat dan wel een goede keuze? Shapewear helpt je jezelf te accepteren en trots te zijn op je curvy figuur. Het maakt je niet slanker maar geeft je lichaam de vorm die je wilt.

Shapewear biedt je een meer getailleerde look en versterkt je zelfvertrouwen. De meeste mensen zijn onzeker over hun figuur en met shapewear kun je jezelf helpen je meer te focussen op wat je mooi vind aan jezelf. Met de juiste maat en de juiste stoffen zal je je zelfverzekerd voelen.

Het is belangrijk dat je je goed voelt in wat je draagt. Shapewear is een geweldige tool om je lichaam een mooie vorm te geven. Je kunt er trots op zijn dat je jezelf accepteert en dat je trots bent op je curvy figuur. Je bent geen minderwaardige als je een grotere maat draagt maar je bent trots op je eigen lichaam! Shapewear is er voor iedereen en het maakt niet uit welke maat je draagt.

shapewear voor een curvy figuur

Mijn ervaring met Bellafit shapewear bij een curvy figuur

Sinds ik wat meer een curvy figuur heb dan vroeger ben ik door een lange periode van haat gegaan. Ik vond mijn lichaam echt vreselijk. Ik heb van alles geprobeerd. Heel extreme diëten, vet laten bevriezen, strakke corsets gedragen.. Uiteindelijk ging mijn lichaam daar helemaal slecht op. Belangrijk was nu om tot een gezond gewicht te komen waar mijn lichaam goed op gaat.

Ik heb wel shapewear geprobeerd maar vaak was het net te strak, of dat je rollen erover heen gaan. Een vriendin van mij is echt een megafan van Bellafit shapewear. Toen ik deze mocht testen was ik natuurlijk meteen enthousiast. Ik vindt dat als iets met zulke hoge aanbevelingen komt van iemand die veelvuldig shapewear gebruikt, dan heb je wel hoge verwachtingen.

Het aantrekken van de shapewear

In eerste instantie was het nogal lastig aantrekken. Maar als je het dan eenmaal goed aanhebt zit het gewoon lekker. Strak, maar niet oncomfortabel strak. Je kunt gewoon ademen, en als extra pluspunt voelde de druk erg fijn aan mijn rug. Ik heb chronische ontstekingen in mijn lichaam, en dit geeft een soort van tegendruk waardoor het eigenlijk wel prettig aanvoelt.

De fit van de shapewear

De body gaat tot over de dijbenen wat erg fijn is als je een jurk erover heen aan wilt. Geen schuurbenen! Ook hebben de straps verstel haakjes, maar zo goed gemaakt dat je er niets van voelt, geen irritante haakjes in je schouders. Ze zijn ook lekker breed dus het snijd niet. Het BH gedeelte zit ook erg prettig, je borsten gaan wat hoger zonder knelling. Bij mijn buik vond ik het wat lastig want die is echt wel bol. Heel plat werd het niet maar dat had ik niet verwacht. Wel was het gladder om de taille waardoor het toch slanker oogde. Helemaal mijn achterkant was ik erg blij mee! Geen rare bulten nergens, mijn taille aan de achterkant was echt heel mooi om aan te zien. Mijn billen staan wat hoger. Ik was super enthousiast!

De voordelen van shapewear

Shapewear, ook wel bekend als corrigerend ondergoed, is een populair en effectief kledingstuk om je curvy figuur mooier te laten uitkomen. Hieronder de voordelen van shapewear en hoe het kan helpen om je rondingen te accentueren.

1. Maakt je figuur slanker

Een van de belangrijkste voordelen van shapewear is dat het je figuur slanker maakt. Door stevige compressie te bieden, kan shapewear probleemgebieden zoals de buik, heupen en dijen verkleinen. Hierdoor oogt je figuur al snel slanker en gestroomlijnd.

2. Verbetert je houding

Shapewear kan ook helpen bij het verbeteren van je houding. Door je houding te verbeteren, kan het een positief effect hebben op de manier waarop je loopt en beweegt. Bovendien kan het dragen van shapewear rugklachten verminderen, wat het tot een ideale oplossing maakt voor drukke dagen op het werk.

3. Accentueert je rondingen

Hoewel shapewear vaak wordt geassocieerd met het verbergen van probleemgebieden, kan het ook gebruikt worden om je rondingen te accentueren. Door het dragen van shapewear kan je figuur mooier gevormd worden en je vrouwelijkheid geaccentueerd worden. Bijvoorbeeld, shapewear kan helpen om een buik-billen taille verhouding te creëren die je gewenste effect weergeeft.

4. Verbetert je zelfvertrouwen

Last but not least, kan het dragen shapewear je zelfvertrouwen verhogen. Wanneer je je goed voelt in je kleding, straal je dat ook uit. Shapewear zorgt ervoor dat je kleding beter zit en kan helpen om probleemgebieden te verbergen. Hierdoor krijg je een selectie aan kledingstukken die je dacht niet te kunnen dragen, en kan het jezelf zien veranderen in iets wat je nog nooit eerder hebt gezien.
Dus als je op zoek bent naar manieren om je curvy figuur te verbeteren, overweeg dan om shapewear te dragen. Het kan je figuur slanker maken, je houding verbeteren, je rondingen accentueren en je zelfvertrouwen verhogen.


About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang