Ga naar de inhoud

Curvy vrouwen: lekker in je vel zonder dieet!

Curvy vrouw

Je voelt je wat onzeker, je wilt lekker in je vel zitten dus je gaat op zoek naar tips. 9 van de 10x kom je op dieet blogs. De curvy vrouwen moeten vooral afvallen om zich goed te voelen. Vaak is dit helemaal niet nodig.

Tenzij je gezondheid een risico loopt, is afvallen niet altijd het antwoord. Sommigen van ons lopen al het hele leven met meer gewicht dan dan het sociaal geaccepteerde figuur. Anderen zijn weer na een zwangerschap of bijvoorbeeld de corona aangekomen. Wat voor reden dan ook dat je niet in de sociaal vereiste maten zit; het is tijd dat onze kijk op die maten veranderd.

Laten we eerlijk zijn, niemand is hetzelfde. We hebben een andere bouw, een andere vorm, de 1 komt aan van een glas water en de ander kan 4 pizza’s eten zonder ook maar iets van een opgezwollen buik.

Dat wil niet zeggen dat de laatste gezonder is. Je hoort soms vrouwen die hun hele leven al op dieet zijn om maar slank te worden. Als je het al zo lang probeert, is dit dan niet gewoon het lichaam waar je mee moet werken? Niemand gaat goed op 1200 calorieën op een dag, het lichaam al helemaal niet. Belangrijk is variatie, lekker veel groente en fruit, proteïne en vooral balans. Daarnaast is sport enorm belangrijk!

Every body is a bikini body

Een uitspraak die steeds vaker voorbijkomt en jij vast en zeker ook wel eens hebt gezien. Dat is niet zo gek, aangezien dit een van de meest eerlijke uitspraken is die er zijn.

Een bikini is namelijk een kledingstuk en kleding is niet gemaakt voor een specifiek lichaam, maar voor iedereen. Het maakt niet uit of je een curvy vrouw of een petite vrouw bent, iedereen is gemaakt voor een bikini en het hebben van een bikini maakt jouw lichaam al een bikini lichaam. Vrouwen hoeven dus niet hun lichaam aan te passen om erbij te horen, ze horen er al bij. Het enige wat we hoeven te doen is goed voor ons lichaam te zorgen, er van te leren houden en een stijl vinden waar jij je wel lekker bij voelt.

De goede mindset voor curvy vrouwen

Je lichaam is je lichaam en het is belangrijk hiernaar te luisteren. Door de sociale media worden vaak magere lichamen gepromoot, maar dit zijn natuurlijk niet de enige lichamen. Elk lichaam is anders gebouwd en dus ziet elk lichaam er anders uit. Probeer daarom je lichaam niet te forceren om zich te vormen naar iets wat je niet bent, maar omhels je curves.

Elk lichaam heeft brandstof nodig. Wanneer je lichaam aangeeft trek te hebben, eet dan ook vooral. Ga niet op een of ander extreem dieet, maar luister naar wat je lichaam nodig heeft. Een goed gebalanceerd voedingspatroon geeft energie en laat je beter voelen. Na al die jaren dieet kan de intuïtie weg zijn, maar dan kun je advies online zoeken of bij een voedingsdeskundige waarbij de focus niet ligt op afvallen, maar op een gezond voedingspatroon. Dat is voor niemand 2 plakjes kipfilet en een stukje komkommer op een dag.

Hetzelfde geldt voor sporten.

Sporten is gezond en noodzaak, dat weten we nu wel.

Kies een activiteit die je leuk vindt, of dat nou wandelen, zwemmen, dansen of hardlopen is. Voor vrouwen boven de 40 is krachttraining wel extra belangrijk, vooral omdat de spieren de botten moeten ondersteunen en je zo langer vitaal blijft.

Belangrijk is om af te stappen van het idee dat sporten alleen is om af te vallen. Van sporten krijg je kracht, energie en de olie om je lichaam nog lang sterk en gezond te houden.

Show those curves

Wanneer je, je onzeker voelt tijdens het shoppen, moet je onthouden dat iedereen dat heeft, ongeacht hun lichaam. Niemand past elk kledingstuk wat in de winkel hangt en dat is ook helemaal niet gek, want iedereen heeft nou eenmaal een ander lichaam. Omhels dus juist die curves en zoek kleding waar je, je comfortable in voelt. Of dat nou leuke, strakke rokjes zijn of een oversized joggingpak, dat maakt niet uit. Wanneer jij je ergens goed in voelt, zul je dat uitstralen. Zekerheid is prachtig!

Let eens op de mensen om je heen. Je zult merken dat dat ene lange zomerjurk wat je zo leuk vindt, je vriendin bijvoorbeeld weer minder leuk staat en andersom geldt dat hetzelfde. Dat maakt niet uit, niemand hoeft hetzelfde te dragen en dat kan ook niet aangezien iedereen nou eenmaal anders is.

Dus kom maar op met die leuke jurkjes dames!

Curvy vrouwen supporten elkaar

Zoals eerder gezegd, wordt op sociale media vaak één soort type vrouw gepromoot door middel van modeadvertenties. Merk je dat je, je onzeker voelt door wat je voorbij ziet komen op sociale media? Zoek eens op wat andere accounts. Tegenwoordig zit bijna iedereen op sociale media, dus kan je een hoop verschillende mensen met verschillende lichamen vinden. Zoek eens mensen die er hetzelfde instaan als jij en waar jij je goed bij voelt. Dit geldt niet alleen voor sociale media, maar ook om de mensen om je heen. Als jij je onzeker voelt door je vriendengroep, ga eens na over waar dat door komt en zoek mensen die jou wél goed over jezelf laten voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: