Lekker een dagje thuis niks doen.. Ik lees dus het ene na het andere artikel. Wat mij opviel vandaag is hoe slanke sportieve mensen standaard afgezeken worden, en de vette mensen altijd een hand boven hun hoofd gehouden wordt. Waarom is dat?

Help ik ben te dun!!

Kijk, natuurlijk is het niks nieuws. Ik ben hier zelf ook erg bekend mee. Toen ik jong en strak was, hoorde ik niks anders dan dat het vast in mijn genen zat (heb ik iedereen even mooi het tegendeel bewezen), dat ik geluk had – elke dag touwtje springen, hoelahoopen, en kilometers lopen hadden er absoluut niets mee te maken – of ik was vast doodongelukkig dat ik nooit kon eten – ik en niet eten?? – . Je bent niet gezond, je hebt anorexia, je zit hele dagen in de sportschool, verwaarloost daardoor je kinderen en je bent gewoon vast een bitch. Het idee dat een hamburger gezelliger is dan een stukje kipfilet met veel groente is nu ook wel achterhaald toch?

Fajah Lourens kreeg zwaar op haar sodemieter op social media. Ze is op TV geweest om haar nieuwe boek Killer Body 2 te promoten. Ze zou veel te weinig calorieën naar binnen krijgen, en slechte eetgewoontes bij jonge meiden promoten. Kijk als eerste eens naar de beste vrouw. Ze is heel klein, dus als zij veel meer zou eten, is ze al snel een propje. Ze promoot verstandiger eten – een sinaasappel, ipv sap bijvoorbeeld, dezelfde tip die ik van mijn arts krijg om mijn darmen normaal te laten functioneren – en als ik een voorbeeld zou moeten kiezen voor mijn dochter, dan toch liever 1 die sporten en gezond eten promoot, die een succesvolle vrouw is, en die zichzelf goed staande houd in een keiharde wereld.

 

Nog zo iemand is Khloe Kardashian. Zij heeft een nieuw programma “Revenge Body” waarbij ze mensen helpt om flink af te vallen, en weer lekker in hun vel te komen. Ze beginnen vaak om wraak te nemen op iemand.

De beste wraak is wanneer het je goed gaat

Maar uiteindelijk zitten ze wel lekkerder in hun vel, en zijn ze gelukkiger met zichzelf. De eerste man zag er super cool uit, vriendelijk en aardig. Zou hij dun moeten zijn om vrienden te maken? Nee, absoluut niet. Maar zou hij gelukkiger zijn als hij niet van zichzelf walgt (zoals hij dat zelf zei)als hij in de spiegel kijkt? Zeker weten! Maar half internet valt flauw, want die dikke jongen was zo aardig, en die Khloe moet hem maar met rust laten. Wow, als iemand met een dik pak geld op je af komt en beloofd je te helpen alles weer te krijgen hoe jij dat wilt, waarom zou je dat niet doen? We weten toch allemaal dat het in je eentje bloedje moeilijk is? En Khloe is wel iemand die beide kanten kent dacht ik zo?

Help ik ben te dik!!

Dikke mensen hebben altijd een excuus voor het dik zijn. Wist je dat nog niet de helft van de echt dikke mensen een waardig excuus heeft? En dat bij daar weer de helft van, het niet zo uit de hand had hoeven te lopen? Er zijn er maar weinig die er echt helemaal niks noppes nada aan kunnen doen. Juist die groep probeert er vaak wel van alles aan te doen.

Met een hamburger in 1 hand en een milkshake in je andere hand, geef je niet het signaal af dat je er ook echt wat aan wilt doen. Nou ben ik niet degene die vind dat je er wat aan moet doen, dat is helemaal jouw zaak. Wel vind ik het kwalijk dat zo iemand dan boos word op de slanke mensen en er even nog meer vooroordelen over heeft. Dat mag namelijk allemaal wel. Je mag niet zeggen dat iemand een ongezonde vetklep is. Maar je je mag wel zeggen dat iemand een skinny bitch is. Waarom is dat dan wel ok? Waarom mag je daar wel over praten, en doet dat geen pijn? Mannen willen liever om wat vast te houden dan die graatmagere zak botten. Zwaar obese word bedekt met de mooie term “curvy”. Dikke vrouwen zijn lekker zacht en vrouwelijk.

Wat ik voor me zie als ik de term “curvy woman” hoor
Wat er bedoeld wordt met een “curvy woman”

Ideaalplaatje

Kijk, ideaal zou zijn dat we elkaar allemaal met rust laten, en accepteren hoe je bent. Maar de realiteit is nog wel dat LOOKS MATTER! Hoe je het ook draait of keert. Je wilt lekker in je vel zitten, er leuk uit zien, blij in de spiegel kijken. En of dat nou met 50 kg is of met 150 kg. Dat is voor iedereen persoonlijk. En net als dat er curvy clubs, en curvy is hot en weet ik veel wat er allemaal is… Zo zijn er ook de fitdutchies, de fitmoms en de fit bejaarden. Zijn het bitches omdat ze zo hard sporten en hun lichaam heel belangrijk vinden? De 1 gaat sporten, de ander gaat naar de Mac. Het zijn keuzes die je maakt.

Maar als we de skinny bitches blijven afzeiken, dan mogen die vanaf nu ook gewoon wat zeggen over de vetklepjes onder ons vind je niet?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  
Spread the love