Close
De dag relaxt beginnen doe je met deze super tips!

De dag relaxt beginnen doe je met deze super tips!

De dag relaxt beginnen zeg je? Hoe dan? Eigenlijk is er niets ergers voor je humeur de hele dag dan nog 4x op snooze te drukken in plaats van meteen op te staan en de douchecabine in te duiken. Je moet weer haasten om iedereen op tijd in de les te krijgen, en die koffie kun je vergeten terwijl je half in slaap de meester zoomt in plaats van je opdrachtgever.

Dat kan beter! En nee, ik heb zelf geen zin om dan om 5.00 op te staan en zo het 1 en ander gedaan te krijgen. Ik ben een avondmens en om 5.00 krijg je bij mij echt niets gedaan. Bovendien ben ik dan om 13.00 al niet meer te genieten.

De beste en lekkerste manier om wakker te worden is dan toch even die douchecabine in te stappen terwijl iedereen nog slaapt. Wat echt heerlijk is, is zo een regendouche. Als het even kon zou ik zeker een hele zwarte badkamer met een zwarte regendouche kopen! Maar dat heeft meer met mijn avond routine te maken. Ik vind het dan wanneer het eens kan heerlijk om lekker een maskertje te nemen, uitgebreid scrubben, een warm bad, kaarsje erbij. Een stukje selfcare. En dan zo donker mogelijk. Ideaal voor migraine ook.

De dag relaxt beginnen doe je met deze super tips!

Voorbereiding is de sleutel bij de dag relaxt beginnen

Ik beloof je dat je ochtenden echt rustiger verlopen zonder dat je als kip zonder kop rond rent als je aan voorbereiding doet. Je dag relaxt beginnen is wat vele van ons als het ultieme walhalla zien. Maar hoe dan?

Check het rooster

Wie moet er waar om welke tijd zijn/zitten? Heb je zelf besprekingen waarvoor je toonbaar moet zijn? Zo kun je het in je hoofd al een beetje organiseren en voorbereiden. Dit scheelt enorm stressen als je het eventueel bijhoudt in een planner of wat extra alarms zet. Reken dan voor jezelf genoeg tijd om wakker te worden en je routine te volgen voor de rest van het huis in de weg loopt en om van alles gaat lopen zeuren. Plan ook niet alleen zakelijke of school dingen in, maar ook echt de tijd voor jezelf. Een uurtje sporten, een half uurtje wandelen, uitgebreid onder de regendouche… Je kunt die dingen maar beter inplannen want voor je het weet is de dag alweer voorbij.

Leg kleding klaar.

Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jezelf. Het maakt in principe niet uit of je nou een trainingsbroek en een trui neerlegt, of je nette pak. Waar jij je goed in voelt. Maar je zult zien dat als je toch even de moeite neemt om iets uit te zoeken wat fijn zit, dat je de rest van de dag echt lekkerder werkt. Het is ook handig dat als je de deur uit moet je ook alles op een plek legt wat je mee moet nemen. Zo vergeet je dat pakketje die er al weken ligt niet bijvoorbeeld.

De dag relaxt beginnen doe je met deze super tips!

Houdt het uitgebreide douchen voor de avond.

Plan voor jezelf een momentje van selfcare in. Je hebt het nodig. In de ochtend is een korte frisse douche prima. Je bent dan meteen goed wakker. Douche niet te heet want dan wordt je weer suf. Gebruik een lekker grote spons met een badschuim in je favoriete geur. Het is net of je jezelf een lekkere knuffel geeft bij het wakker worden. Smeer je in met een illuminating bodylotion en je hebt meteen meer zin in de dag.

Koffie of thee?

Hoewel ik echt een koffie mens ben, in mijn ogen begint de dag niet zonder koffie, is groene thee veel beter om de dag mee te beginnen. Neem er 1 met een lekker smaakje en maak er een genietmomentje van. Je geeft jezelf dan echt de energie om goed een dag te beginnen en je hebt geen crash momenten. Een kopje groene thee maakt het hoofd helderder, helpt bij gewichtscontrole, en zit vol antioxidanten. Gebruik je favoriete beker en je begint meteen een stuk vrolijker. Bewaar de koffie voor de middag bijvoorbeeld.

Schoonmaken?

Probeer in de ochtend (als daar tijd voor is natuurlijk) het huis op te frissen. De afwas wegwerken, bezem of stofzuiger door de kamer, beetje afstoffen, kaarsje aan voor een lekker geurtje in huis. Gooi de gordijnen open, eventueel een raam voor wat frisse lucht. Dit scheelt je uiteraard in de avond, dat je kunt relaxen of die laatste deadline nog te halen, maar je zit er ook niet de hele dag tegenaan te hikken. Dat helpt weer bij concentratie.

Thuiswerken met kinderen

Mocht je kinderen hebben die (nog) thuiswerken en hulp nodig hebben, dan is mijn advies om dan echt niet aan het werk te gaan zitten. Je raakt dan zo geïrriteerd. Je kunt wel overhoren en de was vouwen, een werkje uitleggen en dan stofzuigen. Heb je het maar gedaan en als zij klaar zijn, kun jij rustig werken. Moet jij nou op bepaalde tijdstippen online zijn voor je werk, spreek dan af dat zij bijvoorbeeld gaan lezen, of op een ander tijdstip hun werkjes gaan doen.

Beweging

Probeer elke dag minimaal een half uur te bewegen. Desnoods neem je de kinderen en de hond mee op een wandeling van een half uur. Dit is goed voor je lichaam, hersenen, hart en geest. Je wordt er echt rustiger van, ook al voelt dat niet altijd zo. Misschien kan het rondje met de hond in de ochtend en de avond wat langer, en zo zit je al snel over dat half uur heen.

De belangrijkste maaltijd van de dag

De halve wereld doet aan intermittent vasten, dus ik zal niet zeggen eet je ontbijt, maar zorg dat je eerste maal van de dag genieten is. Niet snel een bakje yoghurt achterover gieten, maar maak er wat lekkers van. Doe er wat fruit, zaden en honing bij en eet even rustig. Of kook een eitje met wat avocado en toast.

Genoeg drinken op een dag houd je lichaam gezond en het hoofd helder. Zet een kan met water en stukjes citroen of komkommer op tafel om meer te drinken. Of neem een fles waar je wat fruit in kan doen als je de smaak van water maar saai vind. Een flinke kan met thee is ook heerlijk om de dag door te drinken.

Ik hoop dat je zo de dag relaxt beginnen kunt en door komt!

De dag relaxt beginnen doe je met deze super tips!

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang