Dagboek van een muts

Er zijn inmiddels al weer 9 delen uit van Dagboek van een Muts. Keira leest ze lekker door elkaar heen, en heeft nu dus deel 9 op haar wishlist staan.

Dagboek van een muts

Het dagboek is van een meisje rond de 12 jaar die allerlei avonturen beleefd. Op school, met haar vriendinnen, of bijvoorbeeld met haar ouders. Het is handig geschreven in makkelijk leesbare letters, met veel plaatjes. Dit maakt het net als Dagboek van een loser, echt makkelijk om te lezen.

Vooral als een kind wat moeite heeft met het lezen, breken de verschillende manieren van schrijfstijlen toch het monotone, waardoor ze misschien wel weer meer of beter lezen.

Keira is er iig dol op, en heeft deel 9 op haar wishlist gezet. Volgende maand is ze alweer jarig, en dus is het alweer tijd om een wishlist te maken. dagboekvaneenmuts2

Houd de dief!

Houd de dief! is het negende deel in de populaire meidenserie Dagboek van een muts van schrijfster/advocate Rachel Renée Russell. De boeken zijn gebaseerd op de 2 dochters van de schrijfsters, en Nikki is een mix van hun drietjes.

Opnieuw een grappig verhaal over Nikki Maxwell, haar BFF’s, geheime liefde Brandon, en niet te vergeten haar aartsvijand MacKenzie die haar dagboek STEELT!

Nikki is boos. De roddel gaat dat Brandon haar gekust heeft voor een stuk pizza! Als WEDDENSCHAP! Dat beweert roddelkoningin MacKenzie tenminste. Maar dat kan niet waar zijn, toch?

Als Nikki haar woede over MacKenzie uitstort, begaat ze een grote blunder. Brandon wil niks meer met haar te maken hebben. En dan pikt dramaqueen MacKenzie ook nog Nikki’s dagboek! HELP!

De boeken kun je gewoon bestellen bij Bol.com bijvoorbeeld. Zij pakken het dan meteen leuk in, dus is ook handig als je voor een ander besteld, en niet bij een verjaardag kunt zijn.

Welk boek leest jouw kind graag en kun je aanraden?


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥  

1 gedachte over “Dagboek van een muts”

  1. De populariteit van die boeken is niet aan te slepen. Ik werk in een bibliotheek in Amsterdam. Dagboek van een Muts, Leven van een Loser en Geronimo Stilton’s Fatasia zijn de drie jeugd series die nooit thuis zijn. Komt het binnen, half uur later is het weer uitgeleend.

    Onderling hebben de kinderen ook hele discussies over wat ze in de boeken gelezen hebben. Ik durf bijna te zeggen dat als je het verhaal niet kent, dat je er niet meer bij hoort. De verhalen hebben hele sociale kringen gebouwd tussen de kids, van beide de jongens en de meiden. De populariteit van Fantasia gaat zelfs zo ver dat sommige jongens zelfs de Thea Stilton boeken lezen, omdat ze de andere titels al uit hebben gelezen. De boeken worden bij ons dan ook letterlijk stuk gelezen. Ik wil niet weten hoe vaak ieder titel vervangen is.

    Uiteraard vinden wij dat allemaal mooi. Over het algemeen gaat het in Nederland achteruit met lezen. Het ledenbestand van de bieb krimpt ieder jaar, en boeken verkoop wordt ook steeds minder. Wij weten dat er op sommige scholen zelfs tegen de kinderen door leraren gezegd wordt het internet op te gaan om te lezen. SCHANDE!!! Dus als er een boeken serie zoals Dagboek van een Muts komt dat kinderen juist aanspoort tot lezen. Dan wordt dat enorm gewaardeerd. En is er toch nog hoop voor de toekomst.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: