Een hele dag naar de sauna, daar was ik aan toe!! Ik ging samen met mijn lieve vriendin naar de opening van Thermen Soesterberg. Aanrader!!

Een dagje even niets

Ik had het nodig. Echt waar. Midden in de zomervakantie werkte ik nog best wel veel. De kleine sliep erg slecht, en verder had/heb ik nog wat persoonlijke stress. Daarbuiten voelde ik mij fantastisch door mijn nieuwe dieet (van de week daarover meer) maar had ik al 2 weken echt off weken door de stress, en dus weer opgezwollen en ziek.

Die sauna, die had ik nodig!

Thermen Soesterberg

Ik mocht samen met een vriendin een dagje naar Soesterberg komen. De sauna daar was overgenomen door Thermen, en die hadden alles vernieuwd. Daar aangekomen waren wij net te laat voor de rondleiding, dus ik kon niet echt foto’s meer maken. Jammer, want wat was het prachtig!

Sauna

Met maar liefst 13 sauna’s heb je echt enorm veel keuze bij Thermen Soesterberg. Van een goed gesprek sauna waar je lekker een gesprek kunt voeren, tot een hele hete Finse sauna. Sauna’s met prachtig uitzicht en ook bijvoorbeeld een theater sauna. De theater sauna is een ontzettende belevenis. Wij gingen naar een opgieting waar 2 mensen onder de begeleiding van opera muziek alles deden om de sauna echt nog heter te maken. Sneeuw op kolen, en wapperen met handdoeken.  Ik heb in mijn leven niet zo zitten zweten. Maar heel gaaf met die harde opera zo. Je voelt je hoofd echt even leeg lopen. Genieten!!!

Stoom belevenis

In de stoomruimte was een stoom opgieting. Nou stonden wij daar toevallig net te douchen, en een paar mensen kwamen al in de rij staan. Blijkbaar deed die mevrouw dat al in de oude sauna, en was het echt een belevenis. Wij bleven dus maar staan, om het ook te proberen. Je zit in de stoomcabine met max 12 man. Daar krijg je scrubzout en kun je jezelf even lekker insmeren. De begeleider wappert rond met een handdoek waardoor de stoom goed rondgaat en het nog heter lijkt te worden. Dan gooit ze ijskoud water over je voeten.

Daarna spoel je even af, en kom je weer terug. Vervolgens krijg je honing waarmee je weer kunt insmeren. Dan wappert ze weer en krijg je ijskoud water over je rug. Daarna kun je weer afspoelen. Mijn huid is nog nooit zo zacht geweest!! Echt een baby huidje! Heerlijk.

De tuinen

De tuinen waren heel fijn, met een lekker zwembad en een paar jacuzzi’s. Ook hadden ze een soort van meer aangemaakt die echt super mooi is, en IJSkoud. Linda lag er echt wel baantjes in te trekken, terwijl ik in de zon ben gaan liggen. Buiten alle sauna’s staat er ook een enorme rots in de tuin met douches. In het midden zijn nog 3 extra douches in het half donker. Dat zijn koude massage stralen die echt een flinke massage geven. Daarbij lijkt het geluid op regen en wordt er ook onweer nagebootst inclusief flits en donder. Wij schrokken ons kapot de eerste donder en flits, maar al snel hadden we door dat het een bandje was. Maar het was echt hard!thermensoesterberg1 - Een dagje unwinden in de nieuwe Thermen Soesterberg

De lunch

De lunch hadden wij gekozen voor het buffet. Ze hebben echt een enorme salade bar, met zoveel keuze. Dus veel opgeschept. Heerlijk verse broden, beleg, gebakken garnalen, en andere lekkere hapjes. We hadden ieder een kopje thee en een verse jus genomen erbij. Heerlijk even rustig een uurtje eten. Zonder afleiding. Gelukkig was Linda ook niet zo een kletskous die dag, en konden we even in rust genieten. Niets erger dan in de sauna met een kletsmajoor te zitten die nog van alles moet fluisteren. En ook rustig eten had ik lang niet gedaan.

Al met al was het een heerlijke dag, en Thermen Soesterberg is een enorme aanrader! Ga jij wel eens naar de sauna?

bron afbeeldingen Thermen Soesterberg


Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥ 
Spread the love