Meteen naar de inhoud

De dag planning op kantoor Pink Press

De dag indeling, het wordt mij zo vaak gevraagd dat ik er een beetje eng van word. Maar het is natuurlijk wel belangrijk, vooral als je kinderen en werk allebei full time probeert te doen. Dus vandaag een kijkje in mijn dag.

Dat lees je goed. Proberen. Ik ben gewoon niet goed in tijd indelen. Dit komt natuurlijk ook deels door de ADHD. Dan is planning niet je sterkste kant. En bij mij al helemaal niet. Hoe ik het dan toch altijd net allemaal red is soms een wonder. Maar in mijn eigen chaos lukt het mij wel een weg te vinden.

Sinds een paar maanden is het een probleem, want ik werk heel nauw samen met een collega. Dat is flink aanpassen. Zij verwacht van mij dat ik op bepaalde tijdstippen gewoon beschikbaar ben, en dat wij rustig kunnen werken. Mijn dagindeling op de dagen dat de kinderen al naar school en de opvang zijn zag er uit als volgt:

  • Het huishouden
  • Ontbijten
  • Mailen-Social Media
  • Tussendoor vooral veel appen
  • Blogs schrijven, vertalingen doen, foto’s maken, foto’s bewerken etc
  • Weer mailen of social media
  • Even opruimen
  • Weer bloggen
  • Even TV

Alles in willekeurige volgorde.timemanagement De dag planning op kantoor Pink Press

Maar nu heb ik natuurlijk met Jamey ons bedrijf Jumey erbij, en moet er flink geschraapt worden aan mijn dag. We hebben het namelijk ook nog eens best druk en omdat ik heel slecht dingen in kan plannen, botst dat wel eens. We zitten nu dus te kijken naar een timemanagement training voor mij. Dit om gewoon beter te leren plannen, en ook beter dingen te organiseren.

Het is best grappig dat ik voor de meiden wel een vrij strak rooster in kan plannen elke dag. In de ochtend gaat het bij ons met militaire precisie, inclusief drill master. En ook lukt het mij om elke dag op tijd bij school te staan, eten te maken voor vriendjes en vriendinnetjes, alle sportclub roosters bij te houden, en ook daar weer op tijd te zijn, terwijl het avondeten wordt gemaakt, de kinderen in bad gaan, en alles op tijd op bed ligt. Maar zakelijk ben ik daar gewoon minder goed in. Ik heb wat dat betreft ook echt respect voor buitenshuis werkende moeders, want hoe doen die het dan?

Hoe ziet jouw werk dag eruit?

Foto’s van de desk planners zijn van Shutterstock

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: