Een dagtrip naar Oberhausen | Leuk met kinderen!

oberhausen met kinderen

Ben je op zoek naar een echt leuk uitstapje met de kinderen? Doe dan een dagtrip naar Oberhausen. 

Dagtrip naar Oberhausen

Vlak over de grens ligt Oberhausen. Vanaf Amsterdam is het maar 2 uurtjes rijden. En dit is echt de moeite waard!

CentrO Oberhausen

Ik ben op zeker de laatste die je zal aanraden om de kinderen een hele dag mee te nemen naar een winkelcentrum. Maar CentrO in Oberhausen is wel heel erg leuk, juist met kinderen!  Ik geef toe het is een geweldig overdekt winkelcentrum. Met echt alle winkels om heerlijk een paar uur te kunnen shoppen.

De foodcourt is precies wat je verwacht van zo een groot winkelcentrum met echt zoveel verschillende courts waar dus iedereen wel wat lekkers kan vinden. Van typisch Duits, sushi, burgers en vis, tot bijvoorbeeld tacos en donuts.

Mocht je rond de kerstdagen gaan, dan staat je echt een winterwonderland op te wachten. Om CentrO heen staat het vol met kerstkraampjes, een schaatsbaan en het is overal prachtig versiert. Wel erg druk.Niet handig met kinderen die snel overprikkeld zijn.

Maar er is meer:

Build a Bear

De lieveling van veel kinderen. En anders dan willen ze er zeker weten naar toe. Bij Build a Bear kunnen ze een lege beer naar keuze uitzoeken. Deze word gevuld hoe hard of zacht zij hem willen. Vervolgens kunnen ze hem naar smaak laten aanpassen met stemmen, muziek en geur (en die ruikt nu na 2 jaar nog!). Daarna kun je hem stylen in de wassalon om vervolgens te gaan shoppen. Want nu kunnen ze kiezen uit tig verschillende outfits!

Als laatste registreer je de beer op de computers. Je krijgt dan een officieel certificaat met naam van de beer en alles erbij. Hoe leuk is dat?

Build A Bear:

Legoland experience center

Als je CentrO Oberhausen uit loopt heb je nog allerlei restaurantjes. Maar dat wordt moeilijk zodra de kinderen de enorme LEGO poppen zien! Er zit namelijk een LEGO experience centrum. Hier kunnen ze LEGO kunstwerken zien, leren ze van alles bouwen, en is het echt 1 grote ervaring voor de lego fan!

legoland:

Aquapark Oberhausen

Even iets verderop zit Aquapark Oberhausen. Een fantastisch waterpark met enorme glijbanen. Ze hebben 4 grote zwembaden, en het is er super leuk voor de hele kleintjes ook.

Tip! Tropical Islands

Als jullie echt dol zijn op zwemmen, maak er dan een weekend weg van. Of een midweek. In ieder geval rij dan door naar Tropical Islands, 60KM van Berlijn. Dit is zo een MEGA gaaf waterpark!

 • Tropisch strand

 • Nagemaakte zuidzee of bijvoorbeelde Lagune

 • Indoor regenwoud

 • Glijbanen

 • 10.000m2 sauna wereld(!!!)

 • Tropical islands Amazonia met whitewater river en sportvelden

 • 23 restaurants, bars en lounges

 • Thema overnachtingsmogelijkheden

Let op! In sommige plaatsen in Duitsland heb je een milieusticker nodig op de auto. Het is niet overal nodig, maar voor de zekerheid kun je het beter wel op je raam plakken. Het kan hele hoge boetes voorkomen. Je haalt een milieusticker Duitsland op Duitsemilieusticker.nl

Sealife Oberhausen

Op de weg tussen Aquapark Oberhausen en CentrO Oberhausen heb je Sealife Oberhausen. Met meer dan 5000 zeedieren is dit het grootste Sealife aquarium in Duitsland. Er zijn speciale voedingstijden, dus leuk om te zien en mee te maken.

Nog stoerder is natuurlijk hun grote haaien opvang! Je loopt door een glazen tunnel vol met haaien!

Heb jij al zin om naar Oberhausen te gaan? Wist je dat je er dit allemaal kon doen?

Tip! Lees hier alles over de leukste tussenstops in Duitsland

Oberhausen met kinderenVriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies.  Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een cadeau. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug.Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥
   

You Might Also Like

 1. Build a Bear in Oberhausen - Duitsland | Zelf je eigen beer maken

  […] vooruitgang. Ze had dus echt iets speciaals verdiend, en zo kwamen wij dus bij Build -a- Bear in Oberhausen, Duitsland uit. Vanaf Ede was het maar een uur rijden, dus dat is niet zo een drama. Het was ook […]

%d bloggers liken dit: