Dakgoot vervangen? Zo pak je het aan

De gemiddelde dakgoot gaat jarenlang mee. Als jouw dakgoot al behoorlijk oud is, kunnen er problemen ontstaan. Zo kan een dakgoot na verloop van tijd gaan lekken. In dat geval is het zaak om snel een nieuwe dakgoot te plaatsen. Wanneer je dit niet doet, kan er namelijk schade aan je woning ontstaan. Maar hoe vervang je een dakgoot eigenlijk? Wij geven je hier tekst en uitleg.

Koop een nieuwe dakgoot

Verwijder een oude dakgoot pas als je een nieuwe gekocht hebt. Het vinden van een nieuwe goot is makkelijker gezegd dan gedaan, want je kunt uit verschillende materialen kiezen. Vroeger werd er veel voor pvc gekozen, maar tegenwoordig zien we vaker dakgoten van kunststof en zink. Deze materialen hebben allebei een lange levensduur, maar ze verschillen in prijs van elkaar.

Een groot voordeel van kunststof dakgoten ten opzichte van zink is dat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Vandaar dat een zinken goot vaak achter hout wordt weggewerkt. Deze houten omtimmering kun je vervolgens zelf in een kleur verven, zodat het geheel mooi aansluit bij de rest van je woning. Het nadeel van een houten omtimmering is alleen dat je hem eens in de zoveel jaar opnieuw moet verven om hem mooi te houden.

Oude dakgoot verwijderen

Voordat je een nieuwe dakgoot kunt plaatsen, moet je de oude eerst verwijderen. Doe dit niet met grof geweld, maar ga voorzichtig te werk. Als je de oude dakgoot met beleid verwijdert, is de kans dat je schade aanricht een stuk kleiner. Heeft de dakgoot een houten omtimmering? Sloop de goot hier dan niet uit, maar haal eerst de omtimmering weg. In dat geval wordt het een stuk makkelijker om de oude dakgoot te verwijderen. Ook kost het plaatsen van de nieuwe goot je straks minder tijd.

Dakgoot vervangen Zo pak je het aan Dakgoot vervangen? Zo pak je het aan

Nieuwe dakgoot plaatsen

Heb je een nieuwe dakgoot gekocht en is het inmiddels gelukt om de oude goot te verwijderen? Dan kun je beginnen met het plaatsen van de nieuwe. Dit kun je alleen zelf doen als je voor een kunststof dakgoot gekozen hebt. Het monteren van een zinken dakgoot is namelijk specialistisch werk. Vandaar dat je hier een loodgieter voor nodig hebt. Ben je zelf niet handig en wil je de dakgoot wegwerken met een houten omtimmering? Dan heb je misschien ook en timmerman nodig.

Een prefab kunststof dakgoot kun je daarentegen prima zelf plaatsen. Om de goten goed aan de gevel te bevestigen, moet er voldoende achterhout aanwezig zijn. Dit hout moet bovendien goed uitgelijnd zijn. Dakgoten van kunststof kunnen ook opgehangen worden aan het overstek van dakplaten. Doe dit alleen als je zeker weet dat de dakplaten stevig genoeg zijn. Voor welke van de twee opties je ook kiest, het is belangrijk dat de nieuwe goot precies op de plek van de oude gemonteerd wordt.


self care vlog banner youtube

Vriendelijke disclaimer:

De content op dit blog is puur informatief. Het is geen vervanging voor professioneel of medisch advies. Wij geven tips en suggesties, dat betekent niet dat je het klakkeloos moet opvolgen. Wij nemen daar geen verantwoording voor.  Op Pinkpress.nl wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk commissie over krijgen. Hier word jij niet slechter van, wij wel beter. Ook krijgen wij soms betaald of een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd, al kan ik je vertellen dat wij wel gewoon vrouwen zijn die blij worden van een nieuwe producten. Die enthousiasme vind je natuurlijk terug. Je bent zelf verantwoordelijk voor waar jij je geld uitgeeft, je kunt dit niet verhalen op deze site/ pink press. Voor meer informatie kun je de algemene voorwaarden nog doorlezen.♥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven