Close
Plaats een daktrim op een EPDM dak met deze tips Plaats een daktrim op een EPDM dak met deze tips

Plaats een daktrim op een EPDM dak met deze tips

Menig Nederlander is zeker in staat om zelf een plat dak te maken. Dit is ook het geval als je ervoor kiest om het EPDM dak af te werken met een daktrim. Dit is een afwerkstrook die je gebruikt voor de dakrand. Dit kan dus op een EPDM dak, maar ook als je kiest voor een dakbedekking van aluminium of bitumen kun je daktrimmen gebruiken. Bij het plaatsen hiervan is het een goed idee om deze tips toe te passen! 

 

Start met de EDPM dakbedekking 

Voordat je de daktrimmen kunt plaatsen, moet je de EPDM dakbedekking monteren. Doe dit eerst op het dakbeschot en de dakranden. Vervolgens plaats je de hemelwaterafvoeren of ontluchtingen. Nadat dit klusje succesvol uitgevoerd is, ga je verder en start je met het afwerken van het EPDM dak. Dit bestaat dus uit het plaatsen van een daktrim, al moet je ook de daktrimhoeken monteren.

 

Breng eerst een laag kit aan

Voordat je begint met het plaatsen van de daktrim en -hoeken, is het verstandig om een laag kit aan te brengen. Dit moet je op de rand van het dak doen. Nadat je de EPDM kit hebt aangebracht, kun je de daktrim hier in drukken. Door hiervan gebruik te maken, voorkom je dat water of vocht een weg onder de daktrim vindt. Hierdoor kan het dus niet bij de rand van de EPDM komen. De kit zorgt dus voor een waterdichte verbinding tussen de EPDM folie en de daktrim.

 

Regel ook nog daktrimschroeven

Alhoewel de kit een lijmende werking heeft, moet je ook nog daktrimschroeven kopen voor het bevestigen van de daktrim op het dak. Anders zou het namelijk kunnen dat de trimmen niet goed blijven zitten. Deze schroeven zijn zelf tappend en hebben een neopreen ring en revet. Het water krijgt door de daktrimschroeven geen enkele gelegenheid om bij de EPDM folie te komen. Ook door het schroefgaatje kunnen geen regendruppels komen!

 

Maak gebruik van koppelplaatjes

Een daktrim is niet een groot geheel, dit bestaat juist uit meerdere losse daktrimmen. Alle stukjes moet je aan elkaar koppelen, wat je doet met behulp van koppelplaatjes. Hierdoor kan de daktrim bij warm weer niet uitzetten, terwijl het bij koud weer ook niet kan krimpen. Het is daarom niet verstandig om de daktrim te plaatsen zonder gebruik te maken van koppelplaatjes. Het kan dan namelijk vervormen en dat moet je echt zien te voorkomen.


About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang