Close

Dames, wat kopen jullie regelmatig nieuw?

In de meeste kledingkasten die door dames worden gebruikt is aan kleding geen gebrek. Sterker nog, de meeste vrouwen bezitten veel meer kleding dan zij eigenlijk dragen. Er hangt van alles tussen dat eigenlijk niet meer past, maar hopelijk ooit wel weer. Kleding die we ooit hebben gekocht omdat het zo mooi en bijzonder was, maar van dragen wil het maar niet komen. En dan zijn er nog de kledingstukken waar herinneringen aan kleven, en die we alleen daarom willen bewaren. Kortom: we bewaren een hoop, en doordat we ook blijven kopen wordt de gemiddelde kledingkast wordt steeds voller. Herkenbaar? En wat koop jij dan vooral?

Bikini’s en lingerie: nooit genoeg

Als er één zomers kledingstuk is dat dames vrijwel ieder jaar nieuw kopen, dan is het wel een bikini. Niet dat het nodig is, in de kast liggen er vaak nog meerdere die helemaal prima zijn, maar toch doen we het. Niets lijkt de start van de zomer zo te markeren als de aankoop van nieuwe badkleding. Een makkelijke aankoop is dat overigens niet, want menig vrouw heeft er nachtmerries over, zo’n niemendalletje passen in een paskamer met verlichting die bepaald niet flatterend werkt. Maar we doen het, want niets is zo leuk als een goed passend exemplaar vinden. Een soort belofte van de zonnige zomer die komen gaat, het strand waar je hem gaat dragen en alle mooie, zomerse momenten die eraan zitten te komen. En kom je in de weken of maanden erna een ander exemplaar tegen dat je ook mooi vindt, of misschien wel mooier? Ach, dan koop je die ook. Zoveel ruimte nemen ze niet in beslag in je kast, en ook in je koffer op weg naar je vakantiebestemming kun je er meerdere meenemen, toch?

Wat voor bikini’s geldt, geldt trouwens ook voor mooie lingerie. Neemt nauwelijks ruimte in beslag, kan best een lastige aankoop zijn, maar vind je iets moois, dan wil je het hebben ook. En zeg nou zelf: als je het regelmatig draagt, dan is het toch een prima aankoop, die je uitstekend kan verantwoorden? Ook al ligt je lingerielade nog zo vol, er is altijd wel plek voor nog een setje.

Jurkjes: zo leuk om te kopen!

Net als badkleding, luiden ook jurken echt de start van een nieuw seizoen in voor veel vrouwen. Het zomerseizoen, om precies te zijn. En ook hiervoor geldt dat we er niet zelden nog meer dan genoeg in de kast hebben hangen om nog jaren verder te kunnen, maar dat we het toch leuk vinden regelmatig nieuwe te kopen.

Het fijne aan jurkjes is dat ze vaak een beetje tijdloos zijn. Zoek je ze met zorg uit, dan kun je een mooie collectie samenstellen zodat je voor ieder moment een geschikt exemplaar in de kast hebt hangen.

About Betty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang