Close

“Dan heb ik het ook”

Ik hoor het dagelijks!!

Dan heb ik het ook!”

En het is echt vreselijk!! Lieve mensen stop ermee!! Zo leuk is ADHD/ADD niet om te hebben. We dealen dagelijks met de chaos in ons hoofd, en alles wat erbij komt kijken.

Maar je hebt ook symptomen?

Dat kan heel goed, er zitten aan ADHD wel tig symptomen vast. Daarom is het ook zo ontzettend moeilijk om het goed te diagnosticeren. De meeste van ons zijn jaren in maanden zo niet jaren in therapie geweest om het te constateren.
Oude schoolrapporten, gesprekken met ouders, en de 1 na de andere test word er gedaan. Het lijkt tegenwoordig of iedereen het heeft, en het is een uitdrukking geworden. “hij is een beetje ADHD vandaag” “Ik heb een ADHD momentje” dat soort dingen. Als mensen wisten waar ze mee gooiden zouden ze dat niet zo snel zeggen.
Hij is druk dus hij heeft ADHD, ik kan niet concentreren dus ik heb ADHD, oh je dagdroomt veel, ja dan heb ik ook ADHD. Wat mensen niet weten is dat je hoofd geen seconde stilstaat, en in de tijd dat jij 101 gedachten heb verwerkt tijdens het gesprek waarin zij vertellen dat ze het ook vast hebben, hebben niet eens door dat je de helft niet hoort.
Ze begrijpen niet dat je gesprekken filtert op wat je moet onthouden, omdat je gewoon niet het hele gesprek kan volgen. Ze worden boos als je jou zinnen niet afmaakt maar van de hak op de tak springt.
Niemand snapt hoe je al 6 uur met de was bezig kunt zijn, terwijl je ondertussen ook de wc hebt gedaan, je email gecheckt, je moeder gebeld, wat werk hebt gedaan, en oh ja, ik was met de was bezig, op weg naar de was vast een nieuwe was erin doet, wat is dat een zie ik nou een rimpel? Oh even wenkbrauwen doen. Laat ik eerst maar even douchen, oh ja de was.
Het is vervelend dat je op school voor dom word genomen terwijl je zo ontzettend veel moeite doet om op te letten dat je het hele verhaal niet hoort. Het is irritant dat mensen denken dat je onverantwoordelijk bent en niets kan. Je bent ook vast een enorme creatieve wizz kid. Want alle ADHD’ers zijn de beste kunstenaars van de wereld, en we kunnen alles op creatief gebied. Hoe moeilijk is het dat rust en structuur zo goed voor je is, maar dat je er hondsdol van kan worden want je lichaam is zo onrustig.

Begrijp me niet verkeerd, ADHD kun je heel goed in je voordeel gebruiken. En het past bij mij. Maar “dan heb ik het ook” hoor ik liever niet meer als je geen diagnose hebt. Je kunt het makkelijke googlen, en dan kun je het na laten kijken bij een arts als je echt het vermoeden hebt dat het bij jou speelt.

About Judith

Hi! Welkom bij Pink Press! Ik ben Judith, ondernemer, meisjes mama, en gediplomeerd voedingsdeskundige en gewichtsconsulente. Liefs xoxo

2 thoughts on ““Dan heb ik het ook”

  1. Ik vind chaotisch wel een erg makkelijke omschrijving, maar ligt er denk ik ook aan hoe erg je het hebt. Ik kan iig niet zonder medicijnen!

  2. Mooi dat je dit onderwerp in kaart brengt! Ik heb het stempeltje adhd/add combo.. Ik noem mezelf gewoon lekker chaotisch 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tips bij opvliegers Q&A over de overgang